Nollning dag 3.

​nollning dag tre och våra nollor har lekt lekar, grillat korv och nu väntar utomhusbio!

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

Vitaminbomb deluxe.

Jag, mitt fruktfat, Peter Lemarc i högtalarna och balkongen. Så laddar jag inför kvällens nollningsaktiviteter, med en rejäl vitaminbomb och extra D-vitamin från solen på det. :)

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

Godmorgon onsdag.

Godmorgon!

Jag borde vara på en föreläsning, men vaknade två minuter innan den började så nej, får kika på en klasskompis anteckningar. Så jag börjar min onsdag i soffan med kaffe, ingefärsshot och har beställt kurslitteratur. Förkylningsbacillerna hoppar fram och tillbaka bland både faddrar och nollor och jag vägrar bli sjuk. Har ju börjat min dag med en ingefärsshot i snart en månad nu och det är en pigg start på dagen, och om jag inte blir sjuk är det en bonus! Tänkte dela med mig av receptet till er, så kanske fler slipper bli sjuka! :)

För 1 liter infegärsshot behöver du:
200 g färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl flytande honung
2 citroner, saften

Skölj ingefäran noga och riv den grovt, enklast går det i matberedaren med rivjärnet monterat. Ingefäran behöver inte skalas (men kan skalas, då blir det en mildare smak). Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter.

Sila av. Låt svalna och tillsätt honungen och rör tills honungen har lösts upp. Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) och rör ner den i ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil.

Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta. Håller sig i en månad i kylen.

/ Johanna

Gillar

Kommentarer