Godmorgon!

Jag borde vara på en föreläsning, men vaknade två minuter innan den började så nej, får kika på en klasskompis anteckningar. Så jag börjar min onsdag i soffan med kaffe, ingefärsshot och har beställt kurslitteratur. Förkylningsbacillerna hoppar fram och tillbaka bland både faddrar och nollor och jag vägrar bli sjuk. Har ju börjat min dag med en ingefärsshot i snart en månad nu och det är en pigg start på dagen, och om jag inte blir sjuk är det en bonus! Tänkte dela med mig av receptet till er, så kanske fler slipper bli sjuka! :)

För 1 liter infegärsshot behöver du:
200 g färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl flytande honung
2 citroner, saften

Skölj ingefäran noga och riv den grovt, enklast går det i matberedaren med rivjärnet monterat. Ingefäran behöver inte skalas (men kan skalas, då blir det en mildare smak). Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter.

Sila av. Låt svalna och tillsätt honungen och rör tills honungen har lösts upp. Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) och rör ner den i ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil.

Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta. Håller sig i en månad i kylen.

/ Johanna

Likes

Comments

Okej, ingen mer panik, jag är numera registrerad på kursen och allt är ordnat. Hektisk start på dagen helt klart, men nu så. Lunchen är intagen och jag ska snart till universitetet för dagens föreläsning. :)

Ikväll väntar stadsvandring för våra nollor och sen stadsvandringsfesten, peppen är total!

/ Johanna

Likes

Comments

GODMORGON, oj i caps lock, men jag är för lat för att ändra.

Jag vaknade lite i panik, insåg att jag missat sista datumet för kursregistreringen och har ägnat morgonen åt att, i halv panik, maila större delen av min fakultet för att få tag på rätt person som kan hjälpa mig lösa detta. Annars blir det hemskt tråkigt för mig. Men det borde gå att lösa relativt smärtfritt, hoppas jag.

Tills dess att vår fakultet administratör svarar på mitt mail dricker jag kaffe och försöker lugna mina nerver lite. Går väl sådär men vi hoppas på det bästa! Spänning i vardagen kallas det mina vänner!

Tills jag har löst mina universitetsproblem får ni lite bilder från gårdagens nollningsaktivitet, lekar, hej lär känna varandra, testa nollevin och bunkern! 

/ Johanna

Likes

Comments

Nu har vi välkomnat våra nollor, gett dom en rundtur på universitetet och troligtvis förvirrat dom ännu mer än de va tidigare. Allt är under kontroll med andra ord! Det är en kalasstor klass, men herregud vad kul! Ikväll har vi vår första aktivitet, men först ska jag hinna med en sväng till gymmet.

Vi har även hunnit ha kursstart, och första delkursen för hösten är projektledning. Läraren verkar superbra, det är ett intressant ämne och jag tror det kan bli bra. Det är härligt ändå att vara igång igen! :)

/ Johanna

Likes

Comments

Godmorgon måndag!

Jag sitter med en halvliter kaffe (ljuger inte ens) bredvid mig och en skål yoghurt med färsk frukt i. Behåller sommarkänslan lite till trots att det utanför är grått, kallt och regnigt. Första dagen på terminen idag och jag är pepp på att dra på mig ovven, träffa klassen och sen välkomna våra nollor! :) Kameran följer med och som ni säkert gissat redan så kommer det bli mycket nollning i bloggen nu!

Bjuder på lite musik också, såhär startar min måndag! :)

/ Johanna

Likes

Comments

Inte många ingredienser krävs för en magiskt god maträtt. Det här blev min söndagsmiddag och två matlådor, guld! Dessutom hade jag grönsaker kvar som blev ännu fler matlådor, stekte upp både svamp, purjolök och potatis, lät det koka ihop i lite matlagningsgrädde, kryddade med timjan och toppade med smulad getost. Hur gott tror ni inte det blir? och så enkelt!

Jag förstår inte människor som säger att dom inte kan laga mat, det är inte svårt att lyckas i köket. Antingen kan man som jag gå på känsla, vilket jag i många fall gör, eller så följer man recept. Men jag tror det viktiga är att våga prova! Testa dig fram med olika smakkombinationer, vad funkar, vad gillar du och avd gillar du inte?
God mat behöver inte vara dyr och komplicerad, våga prova! :)

Vill ni ha recepten på fiskpaketn?

/ Johanna

Likes

Comments

Men hej på er!

här har det minsann varit tyst idag, det är en något seg tjej som säger hej. Lördagskvällen utvecklades från bubbel hos en kompis till uteservering till nattklubb till uteservering och sen hem. En bättre lördagskväll med andra ord!

Idag har jag hunnit med ett besök till frisören (hej då slitet hår!), IKEA och nu städar jag för fullt. I ugnen står kvällens middag, fiskpaket med shitakesvamp (dör så gott) och ikväll blir det en film i soffan tror jag. Det är ju ändå söndag. Hoppas ni haft en fin dag :)

​Lindholm90 @ instagram

/ Johanna

Likes

Comments

Instagram@lindholm90