Hur tänker du kring mat?

Detta inlägg är i samarbete med Dalsjöfors

Ska vi prata mat? Det är, och har alltid varit, en het potatis (hah, såg ni vad jag gjorde där?). Vad man äter, hur man äter, när man äter och hur råvaror tillagas är väl något som alltid har diskuterats tycker jag. På senare år har diskussionen vuxit ännu mer och varianter av vegetarian, flexitarian, vegan och andra varianter av vad man äter och inte äter har exploderat. Själv tillhör jag kategorin "allätare". Jag äter både fisk, kött, fågel, vilt, grönt, mejeriprodukter och allt däremellan. Det har jag alltid gjort faktiskt. Listan över maträtter och råvaror jag inte gillar är inte särskilt lång ska jag erkänna.Ibalnd äter jag helt vegetariskt och vissa veckor lever jag på pasta carbonara. Det beror lite på vad jag är sugen på för stunden, vilken säsong vi befinner oss i och säkerligen en hel drös andra faktorer. Ni känner säkert igen er.

Något jag däremot gör är att jag tänker på vad jag äter, gör mitt bästa för att äta både lokalproducerat och ekologiskt i den mån det går. Även om jag också äter kött så är nog ändå majoriteten av min kost vegetarisk och när jag väl äter kött försöker jag alltid köpa svenskt kött, gärna lokalproducerat också om möjligt. Och här tänker jag och Dalsjöfors väldigt lika. Dalsjöfors jobbar aktivt med hållbar djurhållning och genom ett långsiktigt tänk se till att hela produktkedjan ständigt utvecklas och anpassas för att minimera sin påverkan på klimatet. Ett klokt tänk om ni frågar mig. Allt kött från Dalsjöfors kommer från svenska gårdar och är märka med Kött från Sveriges sigill, vilket i sin tur betyder att deras råvaror är fött, uppfött, slaktat, styckat, förpackat och kontrollerat i Sverige.

Dalsjöfors affärsidé bygger helt enkelt på att om man ska äta kött ör man göra det på ett ansvarsfullt sätt. Här är vi igen ganska eniga. Jag själv äter sällan kött, men som jag nämnde tidigare försöker jag alltid köpa svensk kött när och om jag väl äter kött. Och ja, svenskproducerat kött är oftast lite dyrare, men vet ni vad? Jag betalar gärna dom extra kronorna om det betyder att djuren haft ett bra liv och företaget bakom produkten har ett hållbart och förnuftigt tänkt i grunden.

Hur tänker ni kring mat? Äter ni allt? Är ni som jag som absolut tänker på vad man äter men egentligen utan begränsningar eller hur gör ni? :)

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

En ganska fin torsdag ändå.

Godmorgon torsdag,

hur mår ni? Jag mår alldeles strålande faktiskt. Solen skiner över Karlstad idag och jag har både massage inbokat och efter jobbet ska jag äntligen göra nya naglar. En mycket bra torsdag med andra ord. Jag ska dyka ner i anbudsvärlden idag och försöka skriva ihop både ett anbud och en anbudspresentation till några kollegor. Lite möten ligger inplanerade också under dagen. En vanlig torsdag med andra ord. En extra stark kaffe på det så kickar vi igång dagen :)

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

En härlig start på torsdagen.

Nej men godmorgon torsdag!

Herregud, två inlägg på två dagar, kan det vara så att jag väcker bloggen till liv igen? Min morgon började med att solen kikade in genom mina gardiner i sovrummet, sämre sätt kan man vakna på. Fortsatte morgonen med ett träningspass tillsammans med kollegorna över Teams följt av ca 20 min på spikmattan. Ingen tråkig start på torsdagen direkt. Nu sitter jag här, med frukost i magen, sminkad och med mailen öppen och dagens agenda bredvid mig. Ska snart bege mig in till stan en sväng för att hämta mina nya glasögon (yay!) och även svänga förbi kontoret en snabbis och plocka med mig lite grejer därifrån.

I övrigt står lite möten på agendan idag, fila färdigt på en offert eller två loch skicka över en hel hög med anteckningar till en kollega. En vanlig torsdag på jobbet alltså. Hoppas in får en fin dag :)

Inte den här morgonen, men en annan morgon såg det ut såhär

/ Johanna

Gillar

Kommentarer