Australien

Här ovanför ser ni lite bilder från de senaste veckorna här, vi har hunnit med mycket!
Vi har varit på Ikea (äntligen), haft massa strandhäng, sett nästintill alla solnedgångar från vår fantastiska balkong, haft besök av min nicolina, kikat på soluppgångar, vi har varit på Fifty shades freed, jag har skaffat mitt tredje jobb i Australien, vi har lärt känna massor av härligt folk (mest svenskar och norskar) och sen ska det väl inte glömmas att vi festat väldigt mycket!


Har inte mycket alls att klaga på vilket ni kanske förstår, jag har även börjat kika efter ett farmjobb (man behöver jobba 3 månader för att få ett andra års visum) och det lutar absolut mot en hästfarm just nu.
Ja med andra ord så är min plan att antingen stanna på ett andra år här i Australien, alternativt åka någon annanstans när mitt visum tar slut i september och spara mitt andra år till senare.
Chansen att jag kommer hem efter svenska sommaren är väldigt liten, förutom att hälsa på familjen och vännerna då!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så förra veckan åkte jag till Byron Bay.
Efter 1 dag i Surfers så tog jag bussen till Byron och mötte upp min Nicolina och tre andra kompisar.
Stannade där över natten och gillade verkligen stämningen och det var så kul att spendera lite tid med min nico igen.
Gillar med Byron: Väldigt många bra fotoväggar (hehe), Lighthouse, livemusik i parken och mysig stämning överlag.

Likes

Comments

Okeyyy så i Fredags hade vi Australia day här vilket motsvarar nationaldagen. Det är däremot större här vilket man märker tydligt då folk går runt med australienska flaggan på stan, hattar/tatueringar och diverse utstyrslar haha.
Vi firade det genom att bjuda hem ca 20 pers och käkade Pizza och drack alkohol och efter det blev det utgång. Inte så dumt alls!
Detta var några bilder vi tog innan, måste säga att jag är så nöjd över min kamera!! (Sony A5000) selfieskärmen är ju en klar favorit😂
Har fixat håret också som ni ser, blev ett hemmaprojekt som vanligt!

Likes

Comments

Australien

Nu sitter jag då på bussen som ska ta mig raka vägen från Mooloolaba till Surfers Paradise.
Är lite halvseg idag då jag slutade mitt skift igår 21.30 och sen gick nästan alla (!!!) från jobbet ut och tog några drinkar på grannrestaurangen. Var så kul att så många hängde med och sa hejdå till mig.

Det är med blandade känslor jag lämnar detta stället, jag ser sååå mycket fram emot att få spendera tid med Erika och jag är övertygad om att vi kommer ha så kul tillsammans. Men det är givetvis tråkigt att lämna Sunshine Coast, då detta är som mitt andra hem efter 3 månader. Har lärt känna så många fantastiska människor vilket förmodligen kommer leda till att jag åker tillbaka inom snar framtid.
Min chef ska också öppna ett nytt café inom ett par månader vilket hon frågat mig ifall jag vill vara med att starta upp, har inte helt uteslutit detta men på något sätt så finns det ju så mycket andra fantastiska ställen att se och jobba på vilket gör allt 100 gånger svårare.

Nu när jag kommer till Surfers så ska jag äntligen packa upp min resväska, catcha up med Erika, försöka bli brun igen, göra mig hemmastadd på ett helt nytt ställe och så småningom börja söka jobb. Något som glädjer mig är att min Nicolina är i närheten också så att umgås med henne kommer jag göra en hel del också!

Likes

Comments

Så vad har jag gjort de senaste veckorna?
Jag har flyttat till ett hostel och utöver det har jag befunnit mig på mitt jobb nästintill varje dag.
Har jobbat mycket dubbelpass och haft få lediga dagar men helt ärligt så klagar jag inte. Jag är tacksam för att jag hamnade på denna Fish&Chips restaurangen och ingen förstår nog min glädje gentemot detta ställe samt de underbara ägarna.
Har lärt mig otroligt mycket och träffat så mycket underbara människor, kommer sakna detta så mycket och utan tvekan kommer jag komma tillbaka förr eller senare. Kolla de sista bilderna och ni får se vilka fantastiska solnedgångar jag får jobba i.

Och ja, på söndag gör jag mitt sista pass på Saltwater och på måndag tar jag min resväska och flyttar till Gold Coast till Erika, vilket jag är sååååå taggad för.
Som jag tidigare nämnt så kommer vi bo i ett penthouse ett tag, och idag flyttade Erika in i lägenheten, wow säger jag bara. Har FaceTimeat med henne titt som tätt hela dagen och fått beskåda våran fantastiska havsutsikt genom mobilskärmen.


Likes

Comments

Så en av mina kollegor (aka världens goaste tjej) ordnade en typ isch champagne-pannkaksfrukost framför soluppgången tidigare veckan!
Var absolut värt att gå upp 3.50 för att se detta, älskar att man faktiskt inte behöver redigera sina bilder i detta landet utan det ser fantastiskt ut ändå. (Ja några är redigerade av min kollega men de flesta är orörda.)

Lever för stunder som dessa🥂🌼💛

Likes

Comments

Förra veckan spenderade jag mina lediga dagar i Noosa, jag hälsade på Erika som också har hennes mysiga familj på besök i Australien.
Vi gick upp tidigt på morgonen för att gå Noosas Coastal walk, sedan tog vi en skogspromenad och hela hiken hamnade på 8km.
Sedan blev det lite lunch och strandhäng, som vanliga dagar i Australien spenderas helt enkelt.

Likes

Comments

Australien

Sååå många av mina nära och kära har velat att jag ska skapa något liknande en blogg och börja lägga upp lite inlägg från Australien. Detta var något jag funderade på redan i början av resan men det blev helt enkelt inte av. Och jag har dessutom känt att de inte funnits så mycket att skriva om, men däremot finns det ju massor av bilder jag vill dela med mig av.

Ifall de finns någon här som tittar in som inte helt känner mig så befinner jag mig nu alltså i Australien och har varit här i ca 3,5 månad (så sjukt?!). Jag åkte med en av mina närmsta vänner hit men hon lämnade för några veckor sen pga studier hemma, detta innebär ju då att jag är helt själv här. Vilket går toppen just nu!
Just nu bor jag i en mindre ort som heter Mooloolaba, ligger på Sunshine Coast och är ca 1,5 timme med tåg från Brisbane (om det säger er något). Det är en jättemysig liten stad/ort som har en av Australiens bästa stränder.
Det är inte direkt ett turistställe, däremot ett populärt ställe för svenskar att plugga på.

Vad gör jag här?
Just nu bor jag i ett rum i ett hus och kommer göra det i ca 2-3 veckor till, efter det kommer jag förmodligen flytta in till ett hostel i någon vecka.
Jag jobbar på en Fish&Chips restaurang som ligger vid hamnen i Mooloolaba. Det är mitt andra jobb i Australien och jag är sååå glad över att jobba där, världens bästa location, världens bästa kollegor och chef.
Min plan är att stanna här i ca 1 månad till och jobba, sen bege mig mot Surfers Paradise och flytta ihop med en svensk tjej som heter Erika i ett Penthouse(!!!).
En annan plan är också att åka på någon slags semester till antingen Bali eller Nya Zeeland i någon vecka, vi får se när och om det blir av.

Det får räcka för idag, här får ni lite bilder från min tid i Aus!

Likes

Comments