Markarbete med Faye

Ligger just nu i sängen och är lite ledsen för lite saker därför tänkte jag skriva lite om min dag igår.

Jag har fått lite övningar som jag ska göra på Faye.
Det är markarbetes övningar mycket serpentiner och volt och galopp i volt, även trav, ställa henne lite inåt, även i skritten så hon jobbar med hela kroppen än går upp med huvudet och springer som aldrig förr och letar efter nått i himlen.

Idag körde jag ett ute ritts pass med jobb från skritt till trav det gick sådär hon hoppar framåt och älskar fart, det måste ja ta ur henne och de kommer ta tid, ( även från skritt till trav korta sträckor gjorde jag alltså) sen från trav till galopp gick sådär, tränade även på stå stilla och sen fram, och sedan från stillastående till galopp gick sådär.
Sen var det en backe uppåt som jag tränade från stilla stående till galopp sen där åkern börja skulle ja stå helt stilla och det gick bättre och bättre för varje gång jag gjorde så, höll på tills jag var nöjd men till slut blev jag nöjd och glad!
Skrittade sedan hemåt och jobbade lite i paddocken.
Jobbade på volt i skritt med ledande tygel.
Sedan samma där, från skritt till trav ju mer jag jobbade ju bättre ner med huvudet blev det och hon var så fin!
Sedan från stilla stående till galopp och det gick bra.
Gick bra i båda varven!
Är riktigt nöjd.

Sedan några timmar efter så red jag igen och jobbade igenom henne ännu en gång!
Gjorde samma sak fast inget hårt pass utan det blev en upplärning om hon lärde sig något från första passet och det gjorde hon verkligen!
Hon rusade några gånger men inte som första ridpasset i början 😅
Och jag är så nöjd över våra två pass.
Jag kommer jobba mycket i paddocken just nu så hon inte stressar upp sig som attan utan så man kan reglera henne lite mer i tempo och allt över lag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229