Att övervinna sig själv

Att övervinna sina rädslor & sitt egna mående det har faktiskt inte varit så lätt för mej faktiskt speciellt inte mitt mående både fysiskt och psykiskt.
Alla som känner mig vet att ja mått riktigt riktigt dåligt ett bra tag, men jag försöker övervinna det, men det har faktiskt vänt, alla frågar mig vad mina mål är och planer för 2020, jag vet faktiskt inte, jag är rädd att mitt mående barkar käpprätt åt helvete därför kan ja inte planera någonting, jag vet att jag ska börja tävla 2020 iallafall.
Rädslor är att jag ska berätta kort men ändå i detalj.
Jag miste min moster 2007 och hon skulle lära mig precis allt, bli en bra ponny ryttare precis allt, nådde aldrig mina mål tyvärr då hon dog i hjärnblödning jag grävde min grav sörjde ganska hårt, det var bara hon & jag som höll på med hästar vi hade samma intresse men jag blev totalt helt ensam!
Jag fick hennes 2 hästar som hette Pampas & coffee sen hade vi en shettis som hette kazper ur söt shettis, men vi fick tabort ena hästen (coffee) pga hon va gammal, ja hade hennes åring och var 4 år gammal blev 5 år sedan låg han död i lösdriften dog året efter min moster dog.
Vi skaffade oss en d ponny som hette beauty till mig, jag försökte med allt hon va pigg som ett spjut jag var ute på några Pay and jump, sen var jag i den ålder som man tröttnade på sitt intresse & ville haka på sina vänner på fester m.m så tog ett uppehåll låna ut minns ponny på foder innan köp men de lämna tbx henne igen och då hyrde jag in mig i ett stall pga vi hade ingen sällskaps häst till henne hemma i stallet, sålde kazper med samma veva beauty blev utlånad.
Beauty fick problem med ryggen och hennes kotor gick in i varandra hej vilt så henne fick vi avliva vi ville inte ha henne som sällskaps ponny hon skulle aldrig trivas med det.
Hade uppehåll ganska länge tyvärr.
för 4 år sedan så skaffade jag en shettis som hette pytte och ville ta upp mitt häst intresse igen, blev sugen på att börja rida, min dåvarande kille köpte en d ponny som hette Domena som kallades Donna till mig igen och hade 2 hästar helt random då, lämnade ut Pytte på inkörning till en jätte gullig familj i Göteborg, hade bara Donna hemma och vi åkte på träningar, hon var pigg, jag skadade mig ganska mycket på henne hon kastade av mig och stegrade i en ladugårds vägg jag ramla på backen och drog tårna bakåt mot hälen Donna sprang ut på vägen men hon klarade sig och vi fick tag i henne jag ställde in henne i boxen en stund sen skulle jag övervinna min rädsla och jag hoppade upp igen på henne jag gav inte upp, mitt i allt galoppen så domnade min fot bort jag skadade mig på, jag blev oerhört rädd min rädsla kom in i bilden, jag drog tårna bakåt mot hälen trodde foten var bruten vi åkte in och kollade upp dom gipsade min fot, dagen efter åkte vi in igen som de bad oss, foten var inte bruten som tur va.
Jag och min dåvarande kille gjorde slut efter 3 år jag stod med 2 hästar mitt hjärta i flera bitar allt hängde på mina axlar, jag var tyvärr tvungen att göra nått åt saken.
Jag sålde Donna och jag skaffade en c ponny som hette Bonanza som räddade min rädsla till Max, jag sålde även pytte med till en underbar familj som tar väl hand om henne till hennes allra bästa.
Jag flyttade från ett stall i tidaholm till Falköping där jag fann vänner med stor häst & en ponny ville va med och träna med dom än i en ponny grupp.
Sålde Bonanza till en underbar familj och letade som ett as efter en häst men hittade ingen, när ja väl hitta någon så blev dom sålda.
Jag tog egna beslut att importera en häst från Ireland, jag var faktiskt jätte kär i denna häst på bilder videon, jag kollade noga om hon kunde hoppa mina höga klasser jag ville, ren chansning så jag sa till mej själv frågade andra och kollade ja hon kan hoppa mina höga klasser jag köpte henne importerade själv !
Detta var det sjukaste jag gjort då jag aldrig importerat en häst innan, jag importerade ett irländsk sporthäst ett sto född:2009 som heter rossdarragh faye men kallas Fejjan , jag fick god hjälp av en jätte snäll vän, jag hämtade henne i Göteborg i Kållered på Ikea, när hon lastades ur så såg jag direkt långa ben och bra kropp och sa för mej själv ”hon kommer kunna hoppa högt mina klasser jag vill hoppa”
Jag hade henne i karantän i 3 veckor innan jag fick flytta till mitt dåvarande stall karantän pga import.
Jag mellan landade och sedan började mitt äventyr med Fejjan på mitt fd stall, jag började träna regel vinter satte bra foder på henne så som saracen foder toppen bra.
Fejjan hade rasat i vikt pga resan va lång när hon kom.
Satte in det allra bästa foder på henne ”saracen”
Jag började köra hoppträningar även kompisen Emilia körde en terräng med henne & inte rädd för någonting!
Jag upplever hon ganska pigg i hoppning hon kan inte coola lugnt för fem öre.
Jag började leta bett på bett till henne, jag skulle övervinna min rädsla efter Donna.
Kollade över sadel åt henne med fick totalt byta allt, hade inget val gjorde det för hennes bästa.
Jag ännu än idag rider henne på pelham med långa skänklar & baby pelham ska även köpa 2 st bett till med så hon får jobba mera med dom och bra med variation med.
Jag är så oerhört kär i denna springaren skulle aldrig byta bort henne till någon eller mot något.
Hon är pigg som en mört men jag kan hantera det.
Ja rider ut ensam, jag gör allt ensam med henne princip i min vardag.
Hon slet sig i skogen 3 gånger med mig så blev lite rädd men hon skulle INTE övervinna mig för fem öre det blev bättre och bättre för min del, jag blev inte rädd längre
Hon är världens snällaste i all hantering men ridningen är hon pigg som en apa.
Jag och hon har en lång resa framför oss.
Jag vill kvala Falsterbo horse show med henne.
Vill kvala friends arena horse show med henne.
Vill kvala Göteborg horse show med henne.
Och massor mera med mål.
Jag har skrivit med en kille & har faktiskt hjälpt mig med mitt självförtroende och detta börjar gå åt rätt håll, han tror på mig & hejjar på mig.
Jag vill verkligen må dem mål han gjort och klara det han gör 💁‍♀️
En dag är det min tur och den dag kommer när den kommer.
Jag har övervunnit min rädsla tack vare Bonanza!
Jag önskar en sak det är att min moster kunde vart här & se hur stolt hon kunde varit och vart med mej överallt med mig & mina hästar jag ägt och Fejjan.
Jag saknar min moster än idag oerhört mycket.
Jag hoppas hon ser ner på mig och ser mina framsteg jag gjort.
Jag har även mina vänner som verkligen beundrar mig & mina framsteg och säger att jag utvecklas mycket sen jag & Bonanza gick skilda vägar och det är ganska kort tid mellan Bonanza & fejjans tid.
Jag tränar i hoppning för Elin göransdotter varannan tisdag & ska börja träna för Lotta Wahlborg varannan tisdag.

Obs !!
Vid kazper & beautys tid hade ja en shettis med som var kör ponny som hette Blixten men såld med.


Alla åldrar på hästarna.
Pampas var 4/5 år gammal (ärvde efter min moster)
Coffee var minns ej gammal tror född:1991 (travare, ärvde henne efter min moster)
Beauty född:1996
Pytte född:2012
Donna född:2002
Fejjan född:2009
Blixten född:2002.

Jag säger det ge aldrig upp om era drömmar eller era rädslor som jag gjorde ett tag & byta häst pga räddheten som ja gjorde lär er att rida och lära sig er häst om den är pigg lr något, man lär sig som ja gjort med Fejjan efter mina rädslor efter allt på mina andra ponnyn ja ägt lär er!
Jag kommer aldrig ge upp mitt hopp om Fejjan älskar henne för mycket & lärt mig en del på henne faktiskt så min rädsla typ släppt, ja kan va spänd för nått och hon läser av mig direkt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229