Tankar och åsikter

Då var det även min tur att skriva ett sånt här inlägg, för jag är så trött. För nu är även jag drabbad, jag och bland mina närmsta vänner. Jag och mina vänner var som många, på löga beach party i helgen. Du kanske såg mig där, vi hälsade kanske på varandra också. Lite onykter kanske jag var, i en kort klänning. Fel av mig ju, eller?

Under bråvalla anmäldes 5 fall av våldtäkt, och nära 15 fall av sexuellt ofredande skriver dn i en artikel.
Under putte i parken i Karlstad kan man på svtnyheter läsa att det inkom nästan 40 fall av sexuellt ofredande, 40 fall!!!
Och under löga beach party, här i Västervik, kan du på både vt.se och aftonbladet läsa att det anmäls 4 fall av sexuellt ofredande, en kvinna har blivit tafsad på, och slagen. De andra tre, tafsade på och fasthållna.
...Två av dessa tjejer är mina vänner.
Tänk dig, du står där i publikhavet, sådär härligt full, tillsammans med hundratals andra människor, du skrattar med dina vänner, sjunger och bara njuter av att leva i nuet. Du mår bra.
Men bara några sekunder senare, ska en för dig, främmande kille dyka upp bakom din vän, ta henne över höfterna, du försöker dra henne undan, då flyttar han händerna upp till hennes bröst och håller fast henne.
Och du står där och knuffar på honom bland hundra andra, ovetandes människor. Knuffar och slår för att försöka få bort den främmande killen från din vän som du ser, lider.
Och efter mycket, lyckas du tillslut dra loss henne.
Tro mig, du vill inte behöva uppleva detta. Det vill du inte, för det kommer göra dig så jävla irriterad att behöva se, och du kommer känna dig så äckligt hjälplös i stunden.

Vad händer med vår värld? Vart är vi på väg? När vi läser om sexuella övergrepp nu mera är vår första tanke ”jaha, det är som det brukar”, det är vår vardag. Vad är det för jävla vardag? (Ursäkta språket). När ska detta få ett stopp? Hur ska vi lyckas lära dessa män, som tar sina egna friheter, att de har ingen rätt att röra våra kroppar utan vår tillåtelse. Vart ska vi börja? Det är inte okej. Det är inte okej, att jag, att mina vänner, att NÅGON, ska behöva gå rädd och tänka en extra gång, på varken krogen eller i ett annat offentligt sammanhang, på hur mycket alkohol som druckits, vad för kläder man har på sig, eller hur man dansar. Det ska inte spela någon roll.
Till dig som inte kunde hålla händerna i dina egna fickor i lördags, utan kände ditt behov, jag hoppas du känner skam. Jag hoppas du någon dag känner ett samvete. Kanske när din egen dotter kommer hem efter en krogrunda, med en darrande röst och berättar för dig vad någon gjort mot hennes kropp. Vad ska du svara henne, att det en gång var du som gjorde så mot en tjej? Vad ska du svara henne?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments