Header

Igår hade jag möte med min handledare vilket var väldigt bra och skönt för min del. Var skönt att få bekräftat att det man faktiskt lägger ner sig i är bra. Hon peppar mig och hjälper mig så otroligt mycket så tror att detta kommer sluta jättebra. 

Testade iallafall att sätta i lite mera grenar men även sätta i lite blommor igår och det var roligt att se att ungefär så som jag har tänkt i mitt huvud kommer det faktiskt kunna bli verklighet. Jag ska ha mycket mer blommor i installationen och framför allt fler material. Var mycket som inte kom när vi beställde men det funkade ganska bra ändå eftersom det bara var testblommor. Men nu tar jag helgen efter en lång dag med yb- jobb. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag fick vi göra en till glamelie men med liljor istället. Istället för att göra glamelin på en platta gjorde vi det som en spira. Var väldigt roligt att testa detta igen då jag älskar när det är massa pill och limning. ​

Likes

Comments

Efter mycket hårt arbete med att få till ringarna som är gjorda av armeringsjärn så har vi fått ihop det. Allt är gjort av armeringsjärn, en planka och sedan kommer den målas i matt svart färg. Mycket nöjd och vill säga ett stort tack till min morbror och morfar som hjälpte mig med denna.

Min idé med denna iallfall är att göra en installation som ska smycka Roys biograf i Göteborg. Känslan med installationen ska vara att den är fartfylld, dramatisk och känslan av mod som strömmar över distrikten. Installationen ska spegla uppropet mellan Panems 12 distrikt och The Capitol.

Likes

Comments

Nu börjar ringarna till installationen få form...spännande

Likes

Comments

Idag fick vi lära oss att wickla i skolan vilket var lite krångligt i början men efter man kom in i det gick det ganska bra. Wickla är alltså att man tar raka ståltrådar och sätter ihop, tänk dig som ett hönsnät, så man sätter ihop massa trådar och fäster dom i varandra genom att snurra ihop dom med hjälp av en tång. Efter vi hade fått till en rund form började vi limma på blommor och lite annat för att piffa upp den. Vi skulle också utmana oss med att använda mycket färg vilket jag tycker jag har gjort i buketten och jag gillar färgerna väldigt mycket. En rolig och lite annorlunda brudbukett. 

Likes

Comments

Jag har valt case Hunger Games som jag fastnade för direkt. Älskar filmerna och just den tredje filmen gillar jag bäst. När Katniss gör upprop mot The Capitol.

Det jag ska göra är en bukett som ska överräckas till Katniss och en installation som ska smycka Roys biograf i Göteborg.
Kommer jobba mycket med känslor som Katniss visar och känslor jag får från Katniss. Hennes mod, styrka och hennes drivkraft. Kommer även använda eld som en symbol för Katniss "the girl on fire". Kommer arbeta mycket med starka färger såsom: Röd, Vinröd, Orange, Gul och Svart i båda arbetena.
På bilden ovanför ser ni lite utav mina inspirationbilder och även Roys biograf.

Likes

Comments

Hejsan! Hade inte tänkt att lägga upp inlägg här om mitt yb för jag fixade ett instagramkonto till det men nu är det så att den vill inte riktigt samarbeta med mig så lägger ut inläggen här istället. 

Som sagt så har alla som går i åk 3 yb innan som tar studenten och det finns olika case och jag har valt ​Hunger Games​ som är en film. Vad jag har tänkt att göra får ni i ett inlägg lite senare, så håll koll på bloggen för fler inlägg om min yb-tid. 

Likes

Comments

Denna uppgift kan vara den roligaste jag gjort hittills i skolan. Vi fick en bild på ett arbete vi skulle likna och såhär blev mitt resultat. Mycket nöjd med resultatet. Super roligt att göra då jag tycker om att göra buketter och dekorationer som har mycket pill jobb och mycket limning. 

Likes

Comments

Detta är ett arrangemang som jag och Felicia gjorde förra veckan. Uppgiften var att göra ett arrangemang med alternativ stickmassa vilket betyder att man inte fick använda blomsterskum (oasis).Vi valde att använda sten som stickmassa vilket var lite svårt då pinnarna gick sönder när vi skulle sätta ner dom men det gick bra ändå tillslut. Tyckte det blev väldigt bra då både jag och Felicia gillar stilrent men ändå med lite färg. Roligt att göra ett arbete utan blomsterskum och ser att det funkar lika bra det med. 

Likes

Comments

Förra veckan gjorde jag denna krans tillsammans med Lisa i min klass. Vi var olika grupper som skulle få en varsin färg och några ledord som vi skulle skapa en krans utifrån. Mitt och Lisas var: blå/lila, lekande, blankt och gräs. När det kommer till färgerna tyckte jag vi lyckades väldigt bra med då det är ganska svårt med blåa blommor. Lekande rörelse fick vi också och för att få med det i vår krans hade vi tjock aluminiumtråd i blått som ni kan se på bilden längst ner. Använde även den för att sätta fast våra reagensrör och för att få in lite blankt i kransen. Vi hade också gräs och vi hade tänkt att täcka hela halmstommen med texasgräs men det tog väldigt lång tid så vi fick tänka om det och använde istället garn till stommen men utav texasgräset gjorde vi flätor som vi hade i kransen. Var roligt att göra lite annorlunda krans och både jag och Lisa blev nöjda. 

Likes

Comments