i söndags var vi i Åsbo på körtävling med Draken och Nero.
denna tävlingen bestod bara av dressyr och precision. och tillhörande maraton är nästa helg. perfekt uppdelning för nyare hästar och även dom hästar som bara behöver komma igång eller hålla tävlingsflåset uppe. dagen blir inte så intensiv när inte alla discipliner är med.

Draken behöver massor av rutin och komma över sin nervositet. Nero behöver också mer rutin även om han redan har tävlat en del, men han behöver också komma igång inför året.

jag är jättenöjd över båda hästarna denna dagen och jag ser fram emot en fortsatt tävlingssäsong!
Draken fick 65straff i dressyren och vann faktiskt sin klass LA. kanonkul!
i precisonen rev vi en boll och fick lite tidsfel, annars en bra runda.
Nero fick 57straff i msv och inte så långt efter den som var bäst i denna klassen. ska testa ett annat bett till nästa gång då jag kände att han var alldeles för ostadig och ojämn i handen, även om jag överlag var jättenöjd över vårt program.
i precisionen hade vi bara något litet tidsfel, men gjorde en superrunda. :)

en mycker bra tävling där jag märkte att vinterns träning har gett resultat, men också att vi har massor mer att träna på. :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

för någon helg sedan var jag och tävlade i dressyr i Ronneby med Nero, Sammy och Thomson. Helgen kunde inte ha gått mycket bättre än vad den gjorde och jag är nöjd med alla tre hästarna.
Nero gick en LB2 på ca 67% och tog en andra placering. Sammy fick 70% i LA3 och vann sin klass.
Dagen efter gick Thomson en LA3 och en MSVC1. Fick ca 66% i båda klasserna och tog därmed två blågula rosetter med sig hem.
Troligtvis var detta min och sammys sista tävling tillsammans, eftersom hans ägare nu håller på att ta över. bra avslut med andra ord. :)
Likes

Comments