igår, påväg hem från min sjukgymnast, så körde jag och hämtade mer kraftfoder till hästarna då det tagit slut.
våra tävlingshästar går på foder från Pavo, och vi är jättenöjda.
det bästa till dom bästa. :)

vi har Pavo Sportsfit till dom flesta.
Men även SlobberMash för att hålla magen lite i schack på dom som är lite känsliga.
I vintras fick Draken under några månader MuscleBuild för att ge honom en lite skjuts på vägen. Vi tycker att han la på sej mer muskler på rätt ställen och blev mer proportionerlig i kroppen.
Nu ska vi prova ett nytt foder som vi har blivit rekommenderade. Pavo EnergyControl. Först och främst ska Nero få detta för att vi behöver få en jämn energikurva på honom.
så småningom kommer även triton och draken gå över till detta, eftersom dom också behöver hushålla med energin och behålla uthålligheten under en körtävling.

När tävlingssäsongen börjar kommer vi även inhandla oss Pavo SpeediBeet, då den går fort att få klar och den är perfekt att blanda i vattnet när hästen behöver dricka mer. var populärt hos triton när vi åkte till polen förra året. :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

i lördags den 28/3 var det dags för pay and drive maraton i mörrum. tänkte först tagit både triton och draken men jag valde att spara triton lite och endast ta draken med mig.

det var två hinder uppbyggda i varsin ände på ridhuset och däremellan var det konor.
jag visste inte riktigt hur draken skulle reagera. sist knöt han sig lite mentalt och ville inte riktigt gå fram, vilket verkar vara hans sätt att visa sin nervositet på. finns inga genvägar vid ett sådant beteende mer än att ut och träna på olika platser och få honom att tycka det är roligt. :)

på framkörningen kändes han väldigt pigg och glad. vilket även höll i sig inne på banan. han tog till och med själv beslutet om att börja galoppera vid flera tillfällen. är sååå nöjd med honom!
nu var detta på hemmaplan vilket säkert gjorde honom mer avslappnad, men han verkar ändå ha förstått vad det är han gör nu.
låter filmen få tala för sig själv :)


Likes

Comments

Hej!

Nu är det evigheter sedan jag skrev något inlägg här på bloggen, och jag tänkte att det skulle bli ändring på det nu.
Snart drar tävlingssäsongen igång på riktigt och jag har därför tänkt uppdatera bloggen regelbundet. Detta kommer bli ett mycket spännande år. Körningen kommer satsas på ordentligt, och hur stor satsning det blir i ridningen får mitt knä avgöra.

Jag kämpar på så gott jag kan för att komma tillbaka fullt ut. jag har fått ta ett steg tillbaka på sistone pga överansträngning i knät. svårt att hitta en bra nivå där jag tränar men ändå inte för mycket så knät tar skada. jag lyder hellre min vilja än smärtan och då är det lätt att köra på för hårt.
det har "bara" gått 6månader och enligt läkaren är det rätt otroligt att jag gör allt som jag gör just nu. det hör inte till vanligheterna att man är igång så mycket som jag är nu. så man får väl ha det i bakhuvudet. det kommer ta tid att komma tillbaka från denna skadan.. det är bara så svårt att acceptera det när man har så mycket man vill åstadkomma och när man har hästarna som behöver hårdtränas. men jag får vara nöjd med att jag överhuvudtaget kan göra lite mer än hälften av allt jag gjorde innan olyckan just nu. :)

i nuläget klarar jag att träna någon häst om dagen, ibland flera men då får jag vila från ridningen dagen efter. och då räknar jag inte skritt ute i skogen, för det klarar jag av eftersom det inte anstränger knät på samma sätt som ett dressyrpass.
jag longerar hästarna mycket och körhästarna körs. hoppa har jag bara gjort några få gånger. gör ont att få dom stötarna i knät efter hinderna så får nog låta tiden gå lite innan det blir ordentliga hoppträningar.
Draken, Triton och Thomson är fullt igång.
Sammy och Nero är på halvfart och under igångsättning. Knight har jag tyvärr inte börjat på med igen men hoppas på att kunna sätta igång honom också snart.

jag går fortfarande ridlärarutbildningen i olofström och tar examen i slutet av maj.
utöver alla teoretiska och praktiska lektionsproven, så är det ridprov i både dressyr på LAnivå o hoppning på 100/110cm.
så lite press känner jag ju när det gäller hoppningen. svårt för att både rida lätt och stå i lätt sits, och även att ha en balanserad sits över och efter hinderna. men man får göra så gott man kan. har fått intyg från läkaren att lämna där mina svårigheter finns skrivna, så hoppas att examinatorerna har lite överseende.

jag har även börjat kolla över min och hästarnas tävlingsutrustning inför året. det är en del som kommer ändras och bytas ut. ska bli kul! :)


låter fina Draken stå för dagens bild :)

Likes

Comments