Inatt kan jag nog sova gott efter tre mycket lyckade träningpass med mina pojkar.

hoppträning med thomson i mörrum. var hur fin som helst under hela träningen. lyssnade perfekt på både framåtdrivande och förhållning. jämn och rytmisk på varje hinder. var muren som var lite läskig någon gång annars så flöt det på som rinnande vatten. kändes såå bra. :) banan i slutet låg mellan 1m-110. hoppade inte så hårt och mycket idag med tanke på att han tävlade i söndags och ska tävla på lördag. jobbade mer på förberedelser och mycket distanser. :)

efteråt så jobbade jag sammy dressyr i ridhuset i mörrum. kändes också kanonfin idag! flöt på mycket bra i både öppnor och slutor. har börjat klura lite på hur jag kan förbereda öppnorna bättre och undvika galoppinslag, då det hänt mer än en gång att sammy tror det ska vara galopp istället för en öppna. justerade lite på min skänkel första stegen in i öppnan. kändes helt plötsligt mycket lättare. får väl se om det funkar på tävling också. :)
galoppen var stadig och rytmisk. jobbade i uppförsbacke, samtidigt som han hade ett lätt stöd i handen och var väl framme för skänklen. super med annat ord. :) enkla bytena och förvända galoppen var bra och han lyssnade bra för sitsen. galoppombytena åt vänster är väldigt fina. OCH han satte bytet åt höger på första försöket. äntligen börjar det släppa lite åt det hållet! :)
längesen ett dressyrpass kändes såhär bra på sammy. nu börjar vi komma igång. :) synd att jag inte får tävla utan stigbyglar, för jag rider så mycket bättre då hehe....

när jag kom hem tog jag och red nero i paddocken, trots blåsten. gick brabra. :)
han fick ligga mycket i trav, skippade galoppen. la ut 7 kavalettibommar på marken som vi jobbade över i båda varven. nero är väldigt duktig på det där och får in en bra takt över bommarna. nyttigt! :)

bild på nero efter en körtur.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I Söndags var vi i karlskrona för att vara med i första omgången med mörrums div3 lag i hoppning. 
Vackra Thomson följde med. :)

Hoppade ingen förklass utan första rundan jag gjorde var grundomgången för laget,  1m. 
Han kändes framåt på framridningen, som var utomhus. Men var väldigt fin mellan hand och skänkel. 
När vi väl kom in i ridhuset för att hoppa fram så blev han lite lat men ändå fin. Var både mörkt och ganska kvavt där inne. 
Sista språnget jag gjorde innan jag skulle in på banan vaknade han. Då tog Thomson kommandot över tempot innan hindret och sa "nu kör vi!", haha. :)
Väl inne på banan så var han både lite spänd och vääldigt pigg. Var inte den lugnaste och finaste runda vi gjort men jag kände hur lycklig han var och hur mycket mer han ville hela tiden. Thomson har verkligen saknat hopptävlingarna. :)
Men vi gjorde en felfri runda, och sist ut i laget så var vi tvungna att vara felfria för att gå vidare till omhoppning. 

Var bara mörrum och ett lag till som gick vidare. totalt var det 12startande lag i divisionen. Ingen i dessa två lagen gjorde en felfri omhoppning.
Thomson var ännu mer taggad denna gången och han hade gärna hoppat alla hinder samtidigt om han hade fått. tappade lite koncentration till sista hindret som var ett höjt svartvitt räcke, slutade med ett riv. 
Spännande blev det när domaren sa att båda lagen slutade på samma antal fel. Dock var det andra laget några sekunder snabbare än oss så vi slutade på en andra placering. Superskoj!!

Jag är jättenöjd med Thomson och det känns bra att han blev så glad när han fick hopptävla. Han var nog väldigt nöjd över sej själv också för när vi kom hem fortsatte han att trava runt i hagen, varierat med att rulla sej. :)
Ser fram emot dom andra lagomgångarna!

Likes

Comments

årets första dressyrtävling i olofström med thomson och sammy.

thomson kändes jättefin på framridningen. väl framme för skänklen, stadig i handen och jobbade i uppförsbacke.
även inne på banan när vi red vår la3 så kändes han kanon. bevarade känslan från framridningen och vi hade en röd tråd genom hela programmet. lite små missar hade vi där han tex snubblade in i ena halten, gjorde ett galoppsprång in i travens övergång m.m. men dom kändes som väldigt små missar eftersom resten av programmet var så pass bra. slutade på 68, 7% vilket ledde till seger!! thomsons första vinst i la! otroligt nöjd. det är så kul när resultatet från all träning syns. :)

sammy gick en msvc1. kändes ofokuserad och jag hade ingen superbra känsla på framridningen. fick inte riktigt till det inne på banan heller. fick inte han helt mellan hand och skänkel så blev en del kommunikationsmissar som drog ner poängen. inte så nöjd men han var pigg och framåt så något positivt fanns det. :) längesen han tävlade nu men lyckades ändå samla ihop 65% och slutade precis utanför placering.

känner mej taggad till nästa tävling! :)

när jag tog ur knopparna på thomson när vi kom hem så fick jag mej ett gott skratt. han var lika krullig som han brukar efter flätorna, men nu ruskade han på sej så manen blev lite statisk. dvs den blev extremt fluffig!! tror thomson skämdes..... haha

Likes

Comments

Vilket underbart väder det har varit i dag! Men har hört att det ska bli ännu finare nu i helgen, så får väl hoppas på att det stämmer.
Nu är det vår på riktigt!😄Idag fick tre hästar jobba. 


Nero fick sej en liten kondisrunda med vagnen. Hans träningsschema säger att han ska dra vagn minst 4dagar i veckan, bland annat just torsdagen. Så det försöker jag hålla. Dock måste mamma vara med när han körs, då jag inte vågar köra honom själv. Busig är bara förnamnet....
Det märks att han själv tycker att han börjar komma mer och mer i form nu. Han blir bara gladare och gladare när man är ute, så det som var jobbigt innan är nog mycket lättare nu när han kommit igång. :) Han börjar hitta det jämna travtempot fortare och är inte lika trippig. Snart blir det till att börja öva på maratonens kmtider. :) Ser fram emot detta året med Nero!


Vi utnyttjade även det fina vädret till att filma dagens ridpass på Knight. Red honom i paddocken. Gjorde samma övningar som sist, så han får komma in i det ordentligt. Övergångar för att påminna honom om vad skänkelhjälper och tygeltag betyder. Inga problem, det har han förstått ordentligt nu och han ser inga konstigheter i det. Han fick även trava över tre kavalettibommar på medellinjen där vi bytte varv varje gång. Han blir aningen vinglig men gör detta förvånansvärt lätt! Det är så roligt att jobba med Knight, då han inte gör det svårare än vad det är. Dessutom har han som många andra yngre hästar, lätt för att lära. 😊
Filmen kommer jag så småning om fixa till och sedan ladda upp och dela med mej av. Lägger upp några bilder här sålänge. :)
Till sist så åkte vi till Mörrum med Granat. Får för mej ibland att jag vill hoppa honom. Han hålls igång lite av sin medryttare, så jag kan hoppa honom ibland när det passar. Han är rolig eftersom han är så olik mina andra. Inte bara i storleken utan även i ridningen. :)Tyvärr är han så enormt slarvig och kan riva halva banan utan att lära sej att lyfta på fötterna. Självklart hade det blivit bättre med hjälp av lite studs och serier. Det är spänsten i galoppen som han saknar. Men han gör ändå ett bra jobb och hoppar helt okej när han inte tar bommen med sej. Får väl se om jag hinner att hoppa honom lite oftare framöver :)

Likes

Comments

Hoppträningen med Thomson i Mörrum igår gick riktigt bra. Thomson kändes väldigt fräsch och framåt.
Började hoppa fram på små räcken, där vi övade på att få med hästen i små svängar och använda ytterhjälperna för att förhindra att hästen flyter ut.  I vänstervarvet var Thomson lite svår att forma rätt så att han inte trycker inåt i landningen. Detta är den sidan som normalt sett är hans svåra sida, eftersom han gärna blir lite rak där. Hans stöd på högertyglen blir lite svagt ibland och då blir det svårare att få honom lösgjord i vänstervarvet. I höger varvet var han kanon fin och lyssnade jättebra på ytterhjälperna samtidigt att han var rättställd.
Skönt när dressyren gör nytta. :)
Fortsatte sedan att hoppa olika distanser, varav den ena var ett lågt räcke, tre galoppsprång till en smal oxer.
För det mesta hade vi bra flyt och fick hela tiden tänka på att jobba i uppförsbacke. Vi har börjat gå in på detaljerna för att kunna få till det där lilla extra i både hoppen och mellan hinderna, och då vill min tränare att jag får tillbaka Thomson ännu mer på bakbenen än innan efter hinderna för att kunna vara redo för nästa hinder. Dvs få han lättare i framdelen. Detta för att han ska få så stor chans som möjligt till att hinna upp ordentligt med frambenen.
Thomson har grym teknik och är som en gummiboll över hinderna, men som sagt, detaljer. Detaljer..... :) Det finns alltid något att träna på för att bli ännu bättre. 
När vi hoppade bana i slutet så låg hinderna runt 1m-110. Avslutade träningen med att hoppa distansen räcke-tre språng-oxer, där oxern låg på 130cm. Kändes i landningen att det var högre än vanligt hehe. Känslan är däremot enorm när Thomson bara tar i och flyger, som om det inte vore något konstigt alls. :)
Supernöjd!
Bjuder på lite suddiga bilder från pay and jumpen som vi var på för några veckor sedan.

Likes

Comments

Blev visst en ny sadel inköpt härom dagen. Hittade en begagnad dressyrsadel av märket Globus Clic. 
Provade en sådan sadel för många år sedan och trivdes rätt bra i den. Min Zaldisadel jag har nu är i minsta storleken för mig och ligger inte perfekt på mina större pojkar. Den är dock som klippt och skuren för Sammy så jag kan inte göra mej av med den så länge jag rider dressyr på honom. Så att jag hittade denna Globussadel för ett rätt billigt pris var ett kanontillfälle att slå till. Tanken var att den först och främst ska vara till Knight, och den låg jättebra på honom! Dessutom passade den Thomson och Nero också rätt hyffsat, så jag är vääldigt nöjd med mitt inköp. 

Så nu är det dags för Knight att börja bli vuxen, skämt å sido. Han får ta precis den tid han behöver. Har känslan av att han är värd att vänta på... :)
Han är på väldigt god väg. Red i paddocken i helgen och då travade vi massor både på raka och lite böjd spår, bytte varv m.m. Och i slutet fick han trava över kavalettibommar på marken också. Inga problem. :)

Nu är det dags att gå ut i stallet för att rida min pojkar. Skönt väder! :)

Likes

Comments