sålänge det är runt 5minus så är det mindre risk för hästarna utan snösulor att få snöklampar i hovarna. fyra av våra har ordentliga vinterskor nu efter omskoning. och knight är oskodd, vilket också är helt okej. däremot har inte sammy några snösulor ännu då han inte har skotts om för vintern än. han får klampar hela tiden, vilket gör att jag inte riktigt vill ut och rida honom heller. broddarna tar ju inte när dom inte når ner till marken.
har suttit och kollat runt lite på sulor som man kan göra själv. håller ju inte så bra men kanske kan underlätta ridturen lite iallafall. man ska visst skära ut egna sulor ur tex en glassförpackning och sen haka fast dom i kanterna mellan sko och hov.
tänkte jag skulle testa och se. kan ju inte bli värre. :)
hittade även ett annat snöalternativ. en tjock fjädervajer klädd med en gummislang. denna vajern ska man sedan pressa ihop och lägga i skon. verkar intressant men frågan är om det inte är billigare i längden med vanliga snösulor. spekulera kan man ju alltid göra.
men jag ska testa plastsulor som jag skär ut själv. fram tills sammy får nya fötter. :)

coulthard är välutrustad för vintervädret, likaså nero, thomson och granat. nya skor med snösula och fyra brodd i varje hov. :) (första bilden) 
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

jag vill inte ha sånt här väder. varför ska det snöa småspik och blåsa så in i bomben?
nu är det lagom mycket snö för att man ska kunna använda den i träningssyfte för hästarna. men går ju knappt att rida när det yr snö i luften såhär.
gav mej ut på en tur igår med Nero. ångrade mej ganska fort. var inte skönt kan jag meddela. nero ville inte ens gå framåt och ville hellre vända hela tiden. på hemvägen fick vi stanna ett par gånger för att vänta tills vinden avtog lite så vi kunde fortsätta. såg verkligen ingenting. galet.
så när jag kom hem tog jag in alla hästarna, trots att det var lite tidigt. det hade dom ingenting emot. dom stackarna uppskattade att slippa snöstormen. dom såg ut som snömonster allihop. :)
hoppas på lite bättre väder idag och att det avtar framåt dagen.
börjar dagen med att bli sen till olofström (hästskötarutbildningen) eftersom min pappa fick köra iväg och hjälpa till att dra upp dom som kört fast med tidningsbilarna på mammas jobb. får se om man tar en senare buss eller om jag stannar hemma... beror på när pappa kommer hem och kan skjutsa mej.

Likes

Comments

igår var det hoppträning i mörrum med thomson. det gick lite smågalet tycker jag :)
thomson var vääldigt pigg. inte så konstigt kanske med tanke på att jag snott hans päls. får väl skylla mej själv delvis så sett, men när han är rädd för hela ena långsidan så tycker jag att han är lite löjlig. men han hoppade bra och var pigg och glad. och tänker jag tillbaka så är han alltid sån här på vintern/våren. så det är bara till att hänga med i svängarna hehe :) snart startar tävlingarna upp, och vi har planerat att vara med i mörrums div3 lag som snart drar igång. går i 1m så känns bra att börja året där. :)


Likes

Comments

Två dagar denna veckan har vi varit i tidningen.
i måndags var det jag och thomson som prydde en helsida i blekinge läns tidning. reportaget handlade om vad jag tycker om hästskötarutbildningen jag går nu och den nya ridlärarutbildningen i olofström som ska starta upp efter sommaren. En utbildning jag är sugen att söka till. Sen frågade reportern om lite frågor omkring detta. :) Idag, onsdag, var det jag och triton som prydde en helsida på ridsportsidan i blekinge läns tidning. Även Knight och Nero var med på en varsin liten bild. Denna gången var det blekinges ranking i körning som redovisades. Triton och jag var överlägsna poängmässigt och blev då rankade som 1a. Nero blev rankad 3a. Jätteskoj! :) 

Likes

Comments

åker nu hem från olofströms ridskola efter en lite annorlunda dag. hela förmiddagen har vi som går hästskötarutbildningen varit på kurs i hjärt och lungräddning. så nu har jag kompetens inom det området. känns bra.
det är alltid bra att kunna om det skulle hända något.
kanske hlr-kurser är något som fler ridklubbar skulle anordna. tror många vet lite om vad stabilt sidoläge, mun mot mun metoden m.m är. men det handlar mer om detaljer för att det verkligen ska kunna rädda en person med hjärtstopp.

fram för allt att det är viktigt att man bryr sej var något som dom poängterade. det är fullt normalt att det är max 1 av 10 som stannar och kollar hur det är med en person som ser ut att må dåligt eller har ramlat. är det verkligen så det ska va? alla har säkert någon gång stött på en okänd människa som av någon anledning inte befinner sig i sitt normala hälsotillstånd. tanken man får då är ofta att det angår inte mej, jag känner inte personen och ska inte lägga mej i.
men om man skakar av sej den tanken så kan det hända att man råkar rädda ett liv...

Likes

Comments

Jag har nog inte gått ut på bloggen om att jag numera står som ägare till Thomson. Det har jag gjort sedan den 22november -13.
Han har varit min drömhäst sen första gången jag såg honom. Jag klarade inte av tanken att vi någon gång skulle gå skilda världar, och den tanken slipper jag nu. 


 
Likes

Comments

Nu när träningarna för tränare sätts igång igen så känns det inte mer än rätt att ta fram både sax och klippmaskin. 
Vi tog oss i kragen och beställde en ny ordentlig klippmaskin då vår tillfälliga egentligen inte är utsedd enbart för häst, dvs den låter extremt och hästarna blir randiga i pälsen. Blev en maskin av märket Heiniger som vi hoppas ska hålla ett bra tag. Helklippt två hästar med den än så länge och den verkar super. Lagom ljudnivå och klipper jämnt. Något tung kanske, men den är väldigt bra utformad att hålla i.
Först på tur blev Coulthard. Han blev nog ett par kilo lättare. Har aldrig sett så mycket päls på en ponny innan. Galet vad päls han har satt på denna tiden han har vilat hehe. :)
Igår blev det Thomsons tur. Var lite osäker på om han skulle acceptera den nya maskinen, då han är väldigt rädd för det ljudet. Men med bomull i öronen för att dämpa ljudet så klippte jag hela honom utan några större problem alls. Dock är det lite toffsigt på dom ställena som han inte tycker om, så som vid sadelgjordsläget, under magen mot ljumskarna och bak på låren. :) Men nu kommer han iallafall kunna jobba utan att bli genomsvett.  Fixade även till Thomsons man som blivit väldigt vildvuxen på sistone. Han är såå vacker när han välfriserad!! 
Kvar att klippas är sen Sammy och Nero, men dom får vänta lite till. 

Både positivt och negativt att klippa hästarna nu, iallafall hingstarna. dom blir helt galna. Cotten springer och bockar och gör caprioler själv i hagen och thomson hoppar runt som en tokboll. att ruska på huvudet samtidigt som han slår med ena frambenet är typiskt thomson också. kul att se att dom är pigga och fräscha. 😊


Likes

Comments

nu är alla helger och röda dagar över. både jul och nyår har passerat ännu en gång.
god mat och trevligt sällskap hade vi hos mormor och morfar på julafton.
i julklappsväg är jag mycket nöjd. blev en ullaredstripp där jag fick pengar att handla för. blev en hel del som hängde med hem. fick också en hjälmkamera som jag kan ha när jag kör maraton, eller ja, jag kan ju såklart ha den när jag träningsrider också. ska bara hitta ett bra sätt att sätta fast den på.
var lite annat smått och gott man fick också men detta var dom två stora grejorna. :)

nyårsafton firade inte jag hemma, men mamma var hemma och tog hand om hästarna. var visst rätt lugnt med raketer hemma och hästarna hade inte brytt sej så mycket. skönt! vi har ju ett par stycken som inte är så glada för raketer i vanliga fall...

kommer ett annat inlägg så småning om med uppdatering om hästarnas träningar.
men för övrigt så har jag ridit Knight flera gånger i paddocken med ledare och det går hur bra som helst!!
och sammy gjorde ett grymt bra dressyrpass igår.
gör detta en ännu mer taggad inför året? jaa! :)

bilder:
-jag och knight efter att ha promenerat hem från paddocken.
-knight och coulthard fick nya täcken i julas.
- jag och triton blev utnämnd som årets avslut på toppen 2013 av tidningen. wtk.i

Likes

Comments