i söndags var vi i ronneby och tävlade dressyr med nero.
var en riktig kvällstävling för vår del, startade kvart över sju. dvs att det var redan mörkt när vi körde hemifrån.

nero fick ta en klass, msvc1. vi kommer fortsätta att kämpa i den klassen tills vi är etablerade. tanken är ju att nero snart ska få börja testa på galoppombyten, så fort han är tillräckligt stark i sin galopp, vilket han inte riktigt är än. men jag har stora planer för oss längre fram i tiden så vi kommer långsamt kämpa oss dit! :D

tillbaka till tävlingen, nero kändes faktiskt lite trött. var inte alls så lätt och luftig som vanligt. lite tung för skänklen stundtals. fick ju lite missar och lite ojämt flyt. men är jättenöjd ändå. det går hela tiden framåt och detta var hans andra msvc. fick ihop 64% vilket faktiskt är ett kval till msvb...! :)
finfina häst!! <>

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

har varit en mycket bra helg enligt mig!
:)
lördagen bjöd på en tripp till Tobbe Larssons gård i skåne. det var vi i mörrums us som bestämde oss för att åka dit på ett så kallat öppet hus där man fick gå runt och titta, se lite uppträden med hans hästar och få autograftid i slutet.
självklart väldigt härligt och inspirerande att se på hans kommunikation med hästarna! en annan häftig grej var ju att hälsa på kamelen sven. han har ju synts till i tv under ponnyakuten, men jag trodde inte han skulle vara så enormt stor!! jisses vilken bjässe. jag tror jag fortsätter att hålla mej till hästar... :)
efter att ha varit där hela dagen så var det dags att ta tag i allt sitt eget hemma. nero prioriterades eftersom han skulle tävla dagen efter. och nero var den enda jag hann rida också, dom andra fick vila.

red igenom honom i paddocken. märktes att han vilade i fredags, för han var som en kanonkula. ^^
hoppade i luften ett par gånger i bara traven. överenergi heter det visst hehe. :)
men i slutet slappnade han av och var mjuk och fin i sidorna och lyssnade bra på sitsen. kändes bra inför tävlingen. :)

söndagen bjöd på många saker som fick mig på mycket bra humör!
började förmiddagen med att ge mig på att klippa thomson. är normalt sett en grej som jag bävar för varje gång. det är absolut inget thomson gillar och han blir vettskrämd varje gång man sätter på maskinen, och då är det ändå en väldigt tyst maskin. är så synd om honom, för han gör verkligen inget för att vara dum.
i vilket fall så bestämde jag mig för att försöka halvklippa honom, iallafall ta halsen eftersom han svettas så mycket vid arbete. puttade i lite bomull i öronen för att minska ljudet ännu mer, men när jag satte på maskinen så blev han hysterisk ändå. stängde av och fick fundera ut en ny lösning medan jag stod och masserade honom med den vibirerande bläckfisken. tog då och kombinerade det hela. med ena handen höll jag bläckfisken bakom örat på honom och den andra klippte jag med. var som vilken häst som helst att klippa. man slutar aldrig att förvånas haha :) så nu är hans hals klippt iallafall! :)

red coulthard en runda. efter att ha varit lite hängig och trött ett tag så var han väldigt pigg och glad idag. han fick sig en kort galopp, fast jag kan knappt inte kalla det för galopp hahaha. han sprang och hoppade jämfota och sparkade bakut hela tiden. vi kom knappt framåt. idag kände jag igen den riktiga cotten! underbart! :)
redn även edel och thomson en varsin runda vilket gick bra. pigga hästar :)
sammy fick följa med mamma som handhäst.

nero tävlade på kvällen, vilket jag skriver om i ett annat inlägg.

Likes

Comments

i söndags var det dm i dressyr i olofström.
jag och sammy var med och ställde upp för första gången bland seniorerna och stor hästarna i dm, jag har ju inget val längre då jag är över 18.
DMet gick i klasserna msvc:1 och msvb:4.

är jättenöjd över min lilla häst(ponny).
fick inte riktigt till msvc som jag vet att vi kan. men han var pigg och glad hela vägen och vi hade ändå en bra känsla. fick 62%.

i msvb så var han såå duktig. stolt över honom!
i denna klassen måste vi rida på kandar, vilket jag aldrig tävlat på innan. han blev lite låg i formen enligt mej men funkade superbra annars. lyssnade bra på tygeltagen och blev inte spänd.
skolorna var lite sega men flöt på ändå.
och galoppombytena, som vi har tränat såå mycket på, gick förvånansvärt bra. åt höger fixade han inte dom riktigt och var efter med bak. men jag vet ju att han har jobbigt med dom och väntade mig inte att dom skulle vara klockrena när dom inte är det på träning.
men båda bytena åt vänster satte vi!!! :D
han bara gjorde dom. helt rena, rytmiska och jättefina! det gjorde verkligen min dag, min fina fina sammy!
Han gör alltid sitt bästa :) <3
samlade ihop 62% även här vilket jag blev väldigt glatt överraskad av! :)

Likes

Comments

det lyckades bli uppehåll när jag kom hem igår så därför gick min plan att genomföra, programridning.
gick upp till waalers utebana som har dom rätta måtten med bokstäver utmätta. red sammy först och sen nero, som mamma hade med sig.

sammy kändes väldigt pigg och glad hela tiden. red på vanligt tränsbett för att jag inte vill mista det ärliga stödet på bettet nu innan tävlingen.
red fram i alla gångarter i lägre form. när han började kännas mjuk i båda sidorna så red jag igenom msvb:4.
han var jättefin i skolorna och mellangångarterna. kände hur han bjöd framåt i rörelserna med ryggen uppe. båda galoppombytena åt vänster fixade han bra, varav det ena mycket bra! :) åt höger är han efter med bak hela tiden men sålänge han inte blir spänd eller ökar iväg så kommer jag vara nöjd! jag vet ju om att det är hans svaga del och att det kommer ta längre tid att få till. :)
känns bra att ha ridit igenom programmet en gång innan söndag. var en del som jag nu kan göra mycket bättre och mer förberett. även sammy kommer känna igen rörelserna och förhoppningsvis hjälpa till lite. :)

nero var som en liten laddad bomb. red fram honom precis som sammy. i första galoppfattningen exploderade han. inga bocksprång eller sparkar, utan jämfotahopp en meter upp i luften med alla fyra fötter. haha nog för att jag skrattar när jag sitter på (det känns så sjukt konstigt löjligt ^^), men jag hade nog skrattat dubbelt så mycket om jag stått vid sidan om och sett det.
när han var något mindre taggad så red jag igenom msvc:1. riktigt pigg så jag fick bara sitta och hålla. men han blev inte stark eller busig utan han hade bara ett enormt driv. kändes superfin!! :)
det känns verkligen att nero är på gång in i dressyrkarriären nu. hoppas det fortsätter såhär! :)

Likes

Comments

sitter nu och har frukost samtidigt som det regnar ute... :/ snart dags att börja mocka alla ridklubbens boxar, som tur är så är jag inte själv.
när jag kommer hem så blir det programträning med nero och sammy. nero msvc och sammy msvb. måste känna att programen sitter inför helgens DM där sammy ska gå. :)


tränade för helene waaler med sammy i måndags. ett sista genrep med tränare där hon hjälpte mig med lite finslip. red mef kandaret för att se om det var något hon tyckte jag skulle ändra. kändes skönt att få bekräftelse att det satt helt okej. :) i övrigt så gick sammy jättebra och var väldigt pigg och glad! bra känsla att behålla till helgen!

nero tränades för helene förra helgen och han var också superduktig!!!! nästa helg är det hans tur att tävla. :)

Likes

Comments

kunde inte låta bli att beställa hem en ny plastrong och en ny snodd att ha runt min donut. dom var så söta. :)
kommer bäras nu till helgen. hoppas dom för tur med sig!! :)


Likes

Comments

nu i tävlingssäsongen får sammy och nero lite extra tillskott för lederna och resten av kroppen, från Equistro.

sammy får det dels för att han går hårt och håller fortfarande på att lära sig nya saker i dressyren som frestar kroppen och dels börjar han bli lite till åren nu och behöver lite extra underhåll. man får vara rädd om guldklimparna :)
nero får en annan sort men den är liknande. han får det för att han är en tung häst som också går hårt. i hans fall har inte han förutsättningarna att göra det jobb han gör och hans kropp frestas därför mer än normalt.

dessa pulver som sammy och nero får innehåller bland annat läppmussla som inte luktar rosor direkt. nero äter det utan problem (trots att hans luktar mest illa). däremot sammy är lite kinkig med allt som inte är "normalt". han äter absolut inte vad som helst, vilket visserligen är bra. men i detta fallet så vill jag ju få i honom hans pulver och då får man tänka till. :)
gröpa ur ett äpple, hälla i pulvret och sätta på locket igen verkar funka bra. :)

Likes

Comments

medan väldigt många är ute på kulturnatten i karlshamn så har jag lagt all min tid i stallet hela dagen. har hunnit med mina fyra pojkar + Edel. dessutom har jag ridit en kompis två hästar (vilket jag gör tre dagar i veckan) och hållt en lektion.

sammy, coulthard, thomson fick lite lugnare rundor i skogen medan edel och nero fick jobba i paddocken. nero lösgörande inför morgondagens pay and jump och edel övas fortfarande bara på att bli lyhörd för hjälperna, ställa rätt och slappna av i ryggen. vi galopperade för första gången idag, vilket gick kanon!
kompisens hästar fick hoppa lite studs idag med syftet att dom så småningom ska bli starkare i galoppen, framför allt den ena av dom som gärna galopperar väldigt fort för att hon inte orkar samla sig. jättenöjd med dom! :)

så efter att ha ridit 7hästar så känner jag mig välförtjänt av en pizza och sen en god natts sömn.
godnatt! :)

Likes

Comments

igår kom det en familj från skåne och provred Galliano. tanken var att dom skulle ha honom på foder om det funkade vid provridning.
galliano var på lite bushumör och visade upp lite saker som han aldrig gjort innan, men eftersom jag red först så hann han lugna sig lite tills tjejen provade själv. gick jättebra vilket innebär att han även åkte med dom hem direkt.
på dom två månaderna som jag har haft honom på tillridning så har han charmat oss en hel del. kommer nästan bli lite tomt utan hans energi hemma. :)
men jag tror det kommer bli jättebra och ser fram emot att få se hur galliano och hans nya ryttare kan utvecklas ihop! :)

Likes

Comments