mycket kloka ord från ett reportage med pether markne.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

har faktiskt hänt en hel del med Knight på senaste tiden, känns det i alla fall som. :) han har accepterat sadeln helt när han går runt i box. benskydd är lite konstiga men händer inget mer än att han får höga benlyft. täcke brydde han sig inte om. träns är absolut inga problem och han ska snart få ett eget bett nu när vi snart ska börja använda det i arbete.
han är nu ute ett par timmar om dagen i vanlig hage. han fick först bara stå i liten hage och på lite lugnande för att han absolut inte fick göra plötsliga hopp och kast. igår var han ute första gången utan lugnande. och visst var han mycket piggare men sköter sig utmärkt. inga problem att leda ut och in från stallet.
igår kopplade jag även på longerlinan i grimman och longerade honom i hagen. nöjde mej med skritt. i början tyckte han jag var jättekonstig som helt plötsligt sa till han att gå ifrån mej när jag hela tiden tränat på att han ska gå till mej. så lite osäker blev han i början och ställde frågan många gånger om han verkligen skulle gå runt där. men i slutet så skrittade han runt mig helt avslappnad på lite större volt. han förstod vad jag menade rätt fort. :)
därefter släppte jag lös honom igen och bad honom följa mig när jag gick runt. han följde mig som en hund och gick, stannade och svängde när jag gjorde det. underbar känsla! min vackra häst <>

Likes

Comments

i söndags var vi på dressyrtävling i karlshamn med nero. nära och bra.
är bara ute efter harmonin, flytet och framförallt känslan.
och herregud vilken känsla!!!
red en la3. nero var väldigt framåt men höll ändå sin takt och blev inte springig i arbetstraven. inga bus på banan denna gången. han kändes som en maskin som bara matade på där inne. lyssnade jättebra på alla hjälper och överreagerade inte något. jag är såååååå nöjd så jag kan inte ens förklara. han kändes bättre än någonsin och vi fick in en riktig fullträff. för första gången var vi helt överens inne på banan. som jag har väntat på this moment! :D
och som grädden på moset så slog vi till och vann klassen på nästan 77%!!!!!Likes

Comments

förutom till att sova ut, så har helgen spenderats i mitt eget stall. igår rastades alla hästarna. alla fick en varsin skrittrunda i regnet.
först red mamma triton med bello som handhäst och jag red med på coulthard. därefter red mamma nero och jag thomson med sammy som handhäst. sist red mamma granat med edel som handhäst och jag red galliano.
tre rundor och nio hästar rastade. smidigt :)

i onsdags vaccinerades thomson, galliano och knight. så dom två först nämnda skulle ta det lugnt resten av veckan.
sammy var hos massören i fredags. han hade bara några smågrejer som brukar komma tillbaka. sen var han något trött i bakdelen vilket inte är så konstigt med tanke på allt galopparbete vi håller på med. :) nu tar vi nya tag och jobbar vidare med våra byten. Dm närmar sig med stormsteg! :)

Likes

Comments

i måndags började min hästskötarutbildning i olofström. vi är på ridskolan som "lärlingar" fram till februari då vi ska kunna ta vår examen. trivs faktiskt väldigt bra. nu ska man bara komma underfund med alla busstiderna... jag har ju inte åkt så mycket buss i mitt liv hehe. :)
idag var det bland annat både ridning och övning på att göra knoppar.
fick en väldigt trevlig och känslig häst som var kul att rida. :)
mina knoppar blev jag rätt nöjd med. nu ska dom bara kunna göras på max 20min. kanske ännu kortare tid om man har otur. men det kommer nog gå bra, får ju öva på mina pållar hemma. :)

Likes

Comments

har hänt en hel del med Knight under tiden som han har haft boxvila. den ständiga skötslen har gett oss ett väldigt bra band.
jag tog dom tre sista stygnen för två dagar sedan. dom var rätt krångliga att få grepp om då dom var väldigt tighta och knight tyckte det var lite obehagligt. men med lite muta från mamma så kunde jag ta dom sista iallafall. hoppas inte ärren blir vita... :/

Knight har nu börjat stå uppbunden i stallgången, har ju stått i boxen innan. är inga problem alls och han står där som vilken av våra hästar som helst. :)
sadla är heller inga problem. har till och med spänd sadelgjord på honom utan att han reagerar alls. lite läskigt dock om gjorden dinglar emot benet tycker knight. men det jobbar vi på :)

träns är han van vid nu och det går jättebra att tränsa honom. benskydd fram har han också fått känna på, just för att få han att acceptera att saker och ting är på benen. han fick fina höga benlyft första gången men nu bryr han sig inte. :)
jag har börjat "klänga" lite på honom oh göra lite knäböj vid sidan samtidigt som jag drar lite i sadlen. sadlen kan jag gunga och dra i hur mycket jag vill och han bryr sig inte. däremot är det lite läskigt när inte jag är normal, dvs när jag gör knäböj eller går upp på en pall. då vänder han bort och tycker jag är jobbig. (detta gör jag med honom i boxen). han börjar vänja sig och börjar bli bättre. :)

det verkar som om han vill ha lång tid på sig att vänja sig, men när han väl har vant sig så kan han det alltid. :)
om ni undrar vad det är som jag har klippt på bilden så är det bara ett litet jack för träns och grimma.

Likes

Comments

i söndags var vi i olofström på dressyrtävling med thomson, nero och sammy.
är supernöjd med alla tre pojkarna!!!!!!!

thomson
red en la3.
var jättefin på framridningen och likaså inne på banan. lagom mycket framåt och lyssnade jättebra på hjälperna. helt klart det bästa laprogrammet han gjort. :)
slutade precis utanför placering på 68% av ca 18starter. :)

sammy
red en msvc1.
något lam men gjorde allt han skulle. hade inte det där trycket som jag önskar men är jättenöjd ändå. slutade på 66% och en vinst!!!
var ca 16st med, och ändå vinner den minsta i startfältet :D

nero
debuterade i msvc1.
hade massor av småmissar lite överallt och han blev lite för taggad i vissa momenten. men många delar gjorde han jättebra så jag är supernöjd! :)
slutade på 61%. nu är det bara att fortsätta etablera oss i den klassen! :)

en nöjd nero efter tävlingen

Likes

Comments

Söker du en riktigt häftig ponny med framtiden för sig?

Då är Galliano den rätta. En 5årig valack med glimten i ögat e. Poetic Justice. En bestämd herre med ett charmigt humör och temperament. Kräver en lite mer rutinerad ryttare som är stabil och säker på sin sak.
En väldigt glad ponny som vill vara med där det händer. 
Håller på att utbildas i markarbetet, rids i nuläget i alla gångarter utan problem, har börjat sträva lite mot att gå i form. Hoppar enkelt banor på 75-80cm, inklusive kombination. Jättefin i skogen.

Denna ponnyn kan gå hur långt som helst med rätt ryttare!! 
Om intresset finns så kontakta mig, jag förmedlar dig till ägaren. Galliano står just nu hos mig i Blekinge, Asarum för utbildning. 

(Jag hade inte tvekat över att köpa denna ponnyn, om jag hade varit under 18år wink /Linda)


 


Likes

Comments

borde egentligen sova nu eftersom det blir en tidig morgon imorgon. upp halv 6 för att utfodra. sen bär det av mot olofström för dressyrtävling, dock inte för att tävla själv utan för att titta på ponnyerna och dels coucha. ska bli jätteskoj. saknar verkligen ponnytävlingarna! :)

annars idag så har jag skrittat nero med sammy som handhäst. idag fick dom en lugn runda, för att imorgon få ett ordentligt lösgörande pass inför tävling på söndag. thomson fick vila, likaså galliano.
coulthard fick en skrittrunda barbacka.
hector fick ett ordentligt lösgörande pass inför sin dressyrtävling imorgon. sen efter tävlingen imorgon då åker han hem till sig igen. har varit jättekul att arbeta med honom under dessa veckorna. :)
till sist så tillbringade jag kvällen i mörrum med att hjälpa till och ge ett par programtips till ett par tjejer innan tävlingen imorgon.

godnatt!


Likes

Comments

nu är dom äntligen mina! tackar henrikssons ridsport för att dom tog hem dessa snygga skorna till mig! :)

Mountain Horse nya carbon boa paddock. provade dom i våras i göteborg och blev kär. har nog aldrig satt foten i ett par såna sköna skor.
har övervägt länge om jag verkligen ska köpa dom eftersom dom var väldigt dyra. men nu tog jag tag i saken och beställde. jag behöver verkligen ett par vettiga skor, dom billigare tål inte slitaget jag utsätter dom för dagligen. hoppas verkligen dessa är mer hållbara. :)

har gått med dom på mej hela kvällen ovh även ridit med dom. underbara och så grymt mjuka!! :DLikes

Comments