min lilla nero blev fin om fötterna igår. han fick rolling balance skor för att han ska få bättre överrullning när han går.
equiterapeuten var hos honom också. vi har aldrig haft någon som kännt på honom innan mer än jag själv så han var inte överförtjust i början. men i slutet när han faktiskt vågade känna efter att det var skönt så somnade han nästan. han var lite stel i bogarna, men det var ganska vanligt på lite tyngre hästar. han var även lite allmänt spänd i ryggen, dock inget som var på grund av någon sadel.
annars var det inga stora grejer som skulle kunna förklara hans stelhet i vänstersidan vid ridning.
nu ska vi avvakta lite grand och se om det blir bättre. annars får vi kolla upp honom mer.
har pratat med ett par stycken som säger att ligament och sådant kan växa ihop vid en kastrering. även att ärrbildning kan hindra honom vid sidvärtsrörelser och så. hoppas dock inte det är något sådant. han hade ju faktiskt komplikationer som kanske gjorde att det inte läkte som det skulle.
men vi får väl se. hoppas på det bästa iallafall. :)

hann köra triton en liten lugn runda med bello som löshäst innan jag åkte på ungdomsmöte på klubben. triton är sååå glad! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Började skolan kvart i 9 idag och slutar 12.
Under denna tiden så är mamma hemma med hovslagaren som ska sko om Nero och Granat. Sammy ska skos om senare i veckan. :)
vid 1 ska Coulthard och vår hund Diesel vaccineras. Ska vi till Danmark och tävla någon gång i år så krävs det halvårsvaccinering på häst och rabiesvaccinering på hund, så bäst att göra det nu så det är klart. :)
Vid 4 kommer equiterapeuten till Nero.
Halv 7 har jag ungdomsmöte på klubben.

Här emellan hade det ju varit bra att hinna med att träna någon häst också. Triton skulle behövts köras.
Nero och Coulthard ska ju vila.

Många hästar, mycket jobb. Ibland hade man behövt ett par timmar till per dygn. :)


Likes

Comments

Idag var vi på dressyrtävling i Karlshamn med Thomson och Sammy.

Thomson fick testa på en L:A3 idag, debut i den klassen. Han är redo för att gå upp en steg på tävling nu eftersom rörelserna funkar fint på träning.
Thomson var jättefin på framridningen. Lugn och harmonisk och fixade rörelserna fint.
Inne på banan blev han själv eftersom det inte fanns kollektingring. Hans kropp var inne på banan men tankarna var ute på framridningen haha. Var ganska okoncentrerad och föll hela tiden ut mot utgången. Men han gjorde vad han skulle ändå även om han blev lite ojämn i formen och i framåtbjudningen. Jag är supernöjd eftersom mycket av grejerna på träning faktiskt funkade på tävling också. Han fixade första förvända galoppen kanon, andra förvända så tappade han framåtbjudningen lite och när svängen blev lite jobbig så bröt han istället av till trav lite för tidigt. Vilket steg framåt han har tagit över vintern! Nu kommer vi fortsätta jobba och etablera oss i denna klassen.
Slutade på 63%.  Precis utanför placering som 6a av 14startande. enlightened

Sammy fick gå en MSVC 1.
Var fin på framridningen. Blev lite lam inne på banan så en hel del rörelser kunde varit bättre.
Men han gjorde precis vad han skulle och var jätteduktig ändå. Lyssnade bra annars och vi hade ett mjukt och fint flyt genom programmet.
Slutade på 65,5% och placerad på en 2a plats av 14startande! Sammy såg lite liten ut på prisutdelningen hehe wink
Nu har vi gjort två msvc över 62% så nu är vi även kvalade till MSVB. Så det är bara till att jobba vidare med galoppombytena så får vi väl se hur detta året slutar... laugh

Jättenöjd och stolt över mina ponnysar!

Likes

Comments

Efter att hästarna fått vila i två dagar för att vi varit i göteborg så var det dags att ta tag i verkligheten igen.

Körde först Triton en längre trav och galopprunda. Han var superpigg! På hemvägen fick han även träna på "skrittsträckan" som är med på tävlingar. Han skrittade på riktigt energiskt och hade till och med övertramp, vilket triton annars har jobbigt med.
Jag och mamma körde sedan Coulthard en runda. Han var också jätteglad och kunde inte vänta på mina kommadon, rätt som det tyckte han att han skulle börja trava hehe. Ser det bara positivt att han hittar sin framåtbjudning mer och mer. :) jätteduktig!

Nero fick sig en skrittrunda. Nu i igångsättningen efter kastreringen så har han blivit både trött, väldigt stel och har jättejobbigt med sidvärtsrörelser i vänster varv (vilket han alltid har haft jättelätt för). På måndag kommer en equiterapeut och ska kolla på honom så får vi se.

Sammy och Thomson jobbades igenom lite lätt i paddocken inför söndagens tävling. Joggade runt i låg form och ställde igenom ordentligt på böjda spår i både trav och galopp. Båda två var fina!

Red även igenom en kompis två hästar.

Nöjd med dagen! :)

Likes

Comments

Igår dressyrtränade jag för Helene Waaler med Thomson. Han var riktigt fin! Övade på delar från la-programmet som vi ska tävla i på söndag. Vilken känsla vi fick till! :)

Idag har jag hunnit med alla mina 5 hästar + en kompis häst så nu kan jag åka iväg två dagar till Göteborg Horse Show med gott samvete! :)

Sammy dressyrtränades för Helene Waaler. Tränade igenom delar ur msv-programmet som vi ska tävla i på söndag. Alla skolorna satt och det är så kul när man märker att Sammy bara blir starkare och starkare i kroppen. Jättenöjd!
Nero, Coulthard och Thomson fick lite lösgjörande jobb i alla gångarterna. Var fina!
Triton red jag igenom. Han fick göra ett par öppnor i trav och övergångar tills jag kände att han var mjuk och fin.
Han fick galoppera ganska mycket idag. Många övergångar och galoppfattningar. Strävade hela tiden mot en övergång till skritt för att han skulle samla sig ordentligt. Lyckades inte helt att gå ner i skritt men han var riktigt fin i slutet och jobbade i uppförsbacke med bakbenen ordentligt under sej. :)

Imorgonbitt åker vi först till Alvesta för att sedan ta tåget därifrån till Göteborg!
Längtar!!!!! :D

Likes

Comments

Är nu uttagen  till ungdomarnas landslagstrupp i körning. Vi är 5 stycken från hela Sverige i denna truppen som sedan ska bli 3 som representerar Sverige vid Nordiskt Mästerskap 2013.
Fram till Juni ska vi ha visat resultat i MSV klass och sen tas dom 3 bästa ut.

Triton är i superfin form så det är bara till att kämpa vidare och vara noga med träningarna och träningsupplägget.
Och självklart göra bra ifrån sej på dom återstående 2 körtävlingarna. :)

Är iallafall riktigt laddad och det tror jag Triton också är!
Det hade varit en sådan grym erfarenhet och ära att få representera Sverige utomlands. laugh

Likes

Comments

Nu har jag fixat ihop lite på min hemsida. Nu är den funktionsduglig men kommer jobba på den efterhand :) 

Känns så kul att jag är ett av Blekinges få hästföretag som har hand om utbildningar. Är ju inte så många som har ett riktigt registrerat företag även om dom påstår sig ha det. :)

 

http://lwhastutbildning.se/

 

 

Likes

Comments

I helgen var vi på årets första körtävling i Flyinge. 

Triton kördes i MSV. Gjorde en superfin dressyr. En av dom bästa vågar jag nog påstå. Känslan var precis som den ska vara. :) 55straff. I precisionen hann vi inte köra fram genom några konor innan vi gick in på banan. Triton lyssnade därför inte särskilt bra där och och blev väldigt stark. Rev två bollar. 
I maraton gick han riktigt fint. Träningen har gjort honom väldigt stark och han hade inga problem med att ta mindre svängar. Snabbast i dom 3 första hinderna. I 4e hindret körde vi fel väg. Vi rättade men fick 20extra straff så det var kört resultatmässigt. La ner tempot till sista hindret men var ändå näst snabbast där.
Även om man är sjukt irriterad på sig själv så var jag supernöjd med Triton. Han var klockren och känns så roligt att han fortfarande kan utvecklas!
Nu satsar vi på att ta revansch om några veckor igen i Åsbo! :) 

Coulthard fick följa med och göra sin tävlingsdebut i körning. Han fick gå en Debutantklass med alla tre grenar. 
I dressyren var han jätteduktig. Han gjorde så gott han kunde med tanke på hur länge han är körd. Var vinglig och ojämn i framåtbjudningen jämnt överlag men han har inte kommit längre i sin utbildning så är supernöjd att han ändå lyssnade så fint. 61straff så fullt godkänt resultat. 
I precisionen hade han för det mesta väldigt bra framåtbjudning, tappade den ibland och vinglade till så fick 2bollar ner men jättefin! :) 
I maratonen så var han riktigt fin. Han imponerade stort. Hade så pass mycket framåtbjudning så jag fick hålla igen honom på sträckorna. I hinderna bara flöt han som rinnande vatten. 
Så stolt över min lilla Cotte! Han kan bli körvärldens nästa stjärna! laugh

 


Likes

Comments

BOOOM!

Nu är allt klart! Det är registrerat hos skatteverket och bolagsverket.
Jag kan nu kalla mig egen företagare. Galet, Jag är 19år och har redan påbörjat min dröm! laugh
Som projektarbete i skolan har jag haft att starta ett eget företag. Nu är det färdigt.

LW Häst & Ponnyutbildning
Jag kommer ta emot hästar och ponnyer för utbildning, tillridning och problemlösning.
Ponnyer från och med maxad Bponny och uppåt. Eventuellt kan enstaka hingstar tas emot.
Detta kommer till en början först och främst vara över sommaren.

Hemsidan håller på att byggas upp där all information kommer att finnas. :)

Likes

Comments

längtar tills jag kan släppa bomben och avslöja vad jag har kämpat för hela vintern. ska bli så kul och jag ser verkligen fram emot detta året och framförallt sommaren. mycket som kommer hända! :)

sitter just nu och väntar på att mamma ska hämta mej från skolan. dagens tid ska spenderas på att fixa tävlingsgrejerna inför helgen och såklart till träningar med hästarna. ikväll blir det sista genrepet med vagn innan tävlingen. triton och coulthard ska körtränas i mörrum.

jag älskar verkligen vädret och jag hoppas det håller i sej. duggregnade visserligen imorse när jag tog ut hästarna, och har regnat hela natten. men så länge det inte regnar flera dagar i sträck så kan jag stå ut. nästa alla hästarna får gå nakna utan täcken på dagarna och lufta pälsen. skönt för dom, mer borstning åt mej... ^^


Likes

Comments