Nu när tävlingarna drar igång och man ofta är ute offentligt så känns det ju alltid bra att ha en riktigt välvårdad häst till utseendet.

Igår rök Tritons långa man. Han har haft en längre stripig och tunn ponnyman i hela sitt liv. I år satsar jag lite mer i körningen med honom och har som mål att komma med i ungdomslandslaget till nordiska mästerskapet.
Detta taggar mig till att verkligen se till att Triton ser riktigt välskött ut. Så igår klippte jag hans man kort, just för att hans fina halsmuskler ska synas och för att en manfläta aldrig håller sig så bra på honom. Nu kan jag knoppa istället. Likaså så klippte jag "skägget" så hans huvudlinjer blir tydligare. Håret som går ner på hoven från kronranden klipptes också eftersom det ger ett mer stilrent och städat uttryck. Håren som sticker ut ur örat är också snyggt att klippa väck, dock klipper jag aldrig inuti örat...
Tog tyvärr inga bilder varken före eller efter. Men snart ska Nero få en rejäl makeover och då kommer massor av bilder. :)
Han ser ut som en riktigt oskött skogsmulle just nu haha

Lite produkter som kan hjälpa till och ge det där lilla extra vid uppvisningar eller tävlingar.
Svart nagellack, vit puderkalksten till vita hästar, glitter spray, glansspray.


 
 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu när vi ser att det går framåt för både Sammy och Coulthard i körningen så bestämde vi oss för att investera nya parselar. Dom vi har nu är väldigt gamla och något för stora för ponnyerna. Går bra att köra med här hemma, men kommer man någon gång ut på träning/tävlingsbanorna så är det dags att skaffa något nytt. :) 

Onsdags förra veckan så ringde vi och beställde. Svarta parselar med mässingsspännen. 
I Måndags ringde dom och sa att dom kommit. Vi önskade snabb leverans, vilket vi verkligen fick!! 
Såklart kunde vi inte låta bli att hämta dom samma dag och sedan bygga ihop dom inne i hallen för att se 
hur selarna såg ut. Jag älskar att bygga ihop utrustning så det blev min uppgift att sitta och pussla en stund. :) 
Idag blev Sammy den första som fick prova. Något hål här och var behöver göras för att den ska passa Coulthard också, annars så sitter dom jättefint, och är jättefina!  

Likes

Comments

I söndags körde vi ett par av våra pojkar i det fina vädret. 
Först en runda med Triton och Sammy i par. Gick finfint! Dock börjar Sammy bli lite överkänslig i skinnet pga fällningen och är även väldigt fjantig och tittig när man är ute. 
Därefter körde vi Nero en runda. Han är nog inte körd på ett helt år. Men en väl inkörd häst, är alltid inkörd. Så vi satte för som vanligt och körde iväg. Han tyckte det var dunderkul och var jätteglad, nästan för glad då han blev busig emellanåt hehe :) Skönt för honom att få röra på benen ordentligt.
Till sist körde vi Coulthard enbet för första gången här hemma. Bara skrittad i ridhus enbet en gång innan och sen körd i par. Mamma körde, jag ledde och pappa gick bara med. Han kämpade på riktigt bra trots att han tyckte det var tungt. Han är ju inte van vid att behöva dra. :) På hemvägen, där det var många nerförsbackar, fick han trava en del också.
Lille Coulthard var superduktig! Nu är han på gång ordentligt inom körningen! :)
Skrittade öven Thomson en barbackarunda senare på kvällen. Myyys!
 

Likes

Comments

Har inte haft internet hemma på nästan hela veckan så har inte blivit att jag uppdaterat något.
Men nu är det tillbaka så nu tänkte jag skriva om denna och förra helgens tävlingar.

Förra helgen var vi på dressyrtävling i Vinslöv med Thomson och Sammy.
Vissa hästar var jättestora men mina små pojkar levererade och visade vart skåpet skulle stå i
samtliga 3 klasser.
Thomson vann både L:C2 på 72% och L:B1 på 69%. Jättefina klasser, förutom att han blev lite tjurig och gillade inte när jag tryckte med skänklarna i sista klassen hehe....
Sammy hade ett par missar men samlade ändå ihop 69% i L:A1 och vinst även här.
Lyckad dag med andra ord!!! smileyIdag, lördag, var vi på hopptävling i Karlshamn med Thomson.
Första hopptävlingen bland storhästarna för vår del.
Hoppade 1m och var felfria. Lite galen runda men vi hade jättekul! :) 
Tog en andra placering! :)
 

Likes

Comments


Likes

Comments

i onsdags var det hoppträning med thomson för jessica i mörrum. thomson var superfin trots att han var busig. han stussade runt och ruskade på huvudet. så söt :)
vi börjar lära oss vilket tempo vi måste ha för att nå fram på hästavstånden både i distanser och kombinationer. vi har så grymt fin ridkänsla just nu!! :)

efteråt red jag dressyr på triton. han börjar verkligen komma i en grymt bra form nu. triton gör alla rörelser korrekt, jobbar avslappnat och taktfast trots att jag kräver lite mer med svåra rörelser och vill ha han i högre form. tränade på bakdelsvändningar, öppnor, skänkelvikningar, slutor i trav. och skänkelvikningar och övergångar i galopp. supernöjd! :)

igår red jag dressyr med sammy för helene waaler. sammy var väldigt framåt, nästan för pigg men väldigt fräsch. vi tränade på bakdelsvändningar, öppnor och slutor. massor tempiväxlingar i både trav och galopp. i slutet tränade vi galoppombyte. var lite segt idag men vi fick iallafall två galoppombyten :) jättenöjd!

på kvällen skrittade vi en runda. mamma på triton och jag barbacka på coulthard.
längtar till det går att använda paddocken igen så jag hinner med att sätta igång coulthard och nero också.

snöade rätt mycket när vi red hem från waaler. vi var som vita snögubbar. :)

 

Likes

Comments

igår var vi i mörrum och tränade thomson och sammy.
red igenom dom och mjukade upp dom lite inför kommande träningar denna veckan.
båda två fick jobba i lägre form. thomson fick öva tempoväxlingar och öppnor och sammy volter och skänkelvikningar.
i galoppen fick thomson öva snett igenom och förvänd galopp. även tempoväxlingar i galopp.
sammy övade på enkla byten och även galoppombyten. han gjorde ett rent byte. duktig häst! :)
mina pojkar var superfina!! :)

Likes

Comments

Denna helgen har jag varit av på studentkryssning. Åkte lördagkväll och var hemma söndagkväll.
Ingen trevlig upplevelse alls! Var full storm ute på havet vilket resulterade i väldigt mycket och stora vågor.
Båten gungade något enormt. Mer än hälften av alla ombord låg sjösjuka.
Själv mådde jag dåligt hela lördag natt men blev bättre på söndagen så då kunde man vara uppe och röra sig. 
Var väldigt glad över att ta steget ut på fast mark igen. Är inte så förtjust i kryssningar längre... 

Ser fram emot att träna hästarna nu igen och fortsätta där vi slutade. 
Nu drar även tävlingarna igång lite tätare.
Denna helgen är det dressyrtävling i Vinslöv med Thomson och Sammy. :)
Nästa helg är det dags för första hopptävlingen detta året, i Karlshamn.  
 

Likes

Comments

igårkväll åkte vi till mörrums ridhus igen med triton och coulthard.
körde triton dressyr med giggen. även detta träningspasset var triton klockren. mjuk och finnoch liksidig. gick i en fin form och lyssnade riktigt bra. tränade på mycket tempoväxlingar. arbetstrav till samling till arbetstrav till mellantrav, osv. lekte även lite med olika ställningar både på volter, serpentiner och raka spår för att se så han var jämn i stödet. klockren! :)

efteråt var det coulthards tur. vi tyckte nu han var redo för en ny uppgift. dra vagnen ensam. longerade honom lite först innan vi bestämde oss för att sätta för honom. vi tyckte det var bäst att göra det inomhus första gången när vi även hade fler rutinerade körfolk på plats om det skulle hända något.
han stod helt stilla när vi spände för. mamma satt i vagnen. jag och emil gick en var sida jämte honom. och pappa och två till var i närheten. säkerhet! :)
coulthard såg lite paff ut när han skulle gå iväg och det tog emot. men han tog tag och kämpade på trots han tyckte det var lite tungt. vi skrittade lite i båda varven och spände sedan loss igen.
han var jätteduktig och har nu gjort debuten i enbetsvagnen utan problem!! :)
tyvärr inga bilder när han var i vagn men det får vi se till att ta nästa gång. :)

dock tog han sönder sin fina remontgrimma det första han gjorde genom att nosa på vagnen och fastna i fotbromsen. mindre glad linda... tur han var så duktig sen. :)

Likes

Comments

både onsdag och torsdag har varit två sådana där dagar med massa framgång.
i onsdag han jag med alla mina hästar trots att det var skola också. var hemma halv 3 och gick då direkt ut och red nero en runda med sammy som handhäst. dom fick sig en travrunda i det härliga vädret. sammy har ju järnkondis men nero var lite svettig när vi kom hem. :)
väl hemma så fixade jag till thomson och triton. dags för hoppträning i mörrum.
thomson var lite för laddad i början men lugnade ner sej ganska snabbt. tränade på distanser, kombination och serpentinbågar med upphöjda bommar på mitten. han hoppade jättefint och sista rundan gick vi på de stora hästarnas antal galoppsprång i distanserna. jättefin! :)
efteråt red jag triton dressyr. där satt den! triton var mjuk från början och var väldigt samarbetsvillig. gjorde bakdelsvändningar, skänkelvikning, öppnor, övergångar i alla gångarter.
han var helt jämn i båda tyglarna, tog bra stöd och var helt avslappnad. galoppen var klockren. kändes så härligt att rida honom. genom detta passet talade han om att han verkligen är igång nu och att hans stelhet efter vintern försvunnit. supernöjd! :)
väl hemma så var klickan 8 men jag bestämde mej ändå för att ta coulthard och rida en runda. tränset låg i bilen så tog grimman. han tyckte det var skönt att röra på benen och la sej i en låg form och hittade en trevlig takt.

nöjd med dagens arbeten med mina pojkar! :)

Likes

Comments