Inte uppdaterat på länge eftersom jag har haft fullt upp på sistone. Haft ett fullspäckat schema utöver hästarna så valde att rikta in mej på 3 av hästarna denna veckan. Mamma skrittade ett par av dom andra lite också.

Måndag:
Jobbade Thomson markarbete för Jana. Han var riktigt fin med härlig framåtbjudning.
Dressyrtränade Coulthard och Sammy för Ninni i mörrum. Sammy var superduper fin. Coulthard var lite stel. Antagligen för att han hade vilat ett par dagar innan.

Tisdag:
Coulthard och Sammy fick en skrittrunda var.
Thomson fick en travrunda där han fick jobba i lite lägre form.

Onsdag:
Coulthard och Sammy fick en varsin travrunda där dom fick öva mycket på sidvärtsrörelser, dvs öppnor, slutor och skänkelvikningar. Dom fick också jogga både i uppförsbackar och nedförsbackar för att lära sej att sätta under sej riktigt med bakbenen. Gjorde också ett par ryggningar i uppförsbacke för att dom ska lyfta ordentligt på benen när dom går bakåt. Coulthard tyckte detta var lite jobbigt men var jättefin. Sammy hade inga problem alls med detta eftersom han är van vid att trava i backar.
Thomson hopptränade jag för Jessica i Mörrum. Han var riktigt fin. Blev en aning stark ibland men hoppade super.

Torsdag:
Sammy hopptränade jag för Jana. Var längesen han hoppade så han tyckte det var jätteroligt. Han hoppade fint och var väldigt framåt, lite för framåt ibland hehe. :)
Coulthard jobbade jag lite dressyr i Janas ridhus efter sammys träning. Eftersom jag hade jobbat mycket på öppnor och slutor dagen innan så riktade jag in mej lite mer på galoppen. Kollade av enkla bytena och galoppfattningarna. Gick jättebra.

Fredag:
Thomson fick en lättare travrunda.

Lördag:
Sammy och Coulthard jobbade jag lite lösgörande med i mörrum. Mjukade upp dom i låg form med mycket volter i alla gångarterna. Blev korta pass eftersom det bara skulle vara lite förberedande framridning till tävlingen.
Thomson fick ett lite tuffare pass i mörrum. Blev dressyrträning med mycket galopp. Han fick också jobba lite i förvänd galopp i slutet. Gick jättebra.

Söndag:
Dressyrtävling med Coulthard och Sammy i Lillhagen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hopptränade Thomson för Jessica idag i mörrum.
Har ju haft ett långt uppehåll nu så Thomson tyckte det var superkul att hoppa igen.
Han var jätteglad och pigg. Men han var väldigt mjuk och följsam och hoppade jättefint!
Förutom över ett hinder som han tyckte var lite läskigt i början. Han skruvade hela kroppen i hoppet så han höll på att kränga av mej. hehe fjanthäst. :)
Sista rundan vi gjorde hoppade han alla hinderna kanon och lyssnade jättebra. :) Jättenöjd!Likes

Comments

Var i Mörrum igår med Sammy och Coulthard.
Jag tränade dom lite dressyr medan mamma satt på möte med tävlingssektionen.
Fick rida på utebanan då det var träning i ridhuset. Underlaget var faktiskt helt okej. Båda hästarna fick lite extra energi när dom fick träna utomhus. :)

Började med Coulti. Gjorde ett par öppnor och slutor för att checka av dom lite. Öppnorna var jättefina. Slutorna var också bra men han blir något ojämn i formen i slutan åt höger. Men det lär ju bli bättre när han får mer muskler och ork :)
Övade massor på enkla byten i galoppen. Dom blir bättre och bättre men är fortfarande inte helt okej. Han fick även göra ett par galoppökningar för att checka av reaktionen och framåtbjudningen. Dom var väldigt fina.
Han fick också göra några ökningar i trav. Dom var riktigt super! :) ÄNTLIGEN sitter travökningarna direkt när jag ber han. :)

Sammy var riktigt på hugget idag. Han var extremt pigg och gick och småtaktade när jag skrittade fram. Kul att se han så pigg! :)
Han fick också öva mycket på enkla byten. Dom är klockrena. Gick emot handen något i vänstergaloppen men det var för att han var så pigg. Gjorde också någon enstaka trav och galoppökning med honom och dom var jättebra.
Öppnorna vi gjorde var super! Han har nog aldrig gjort dom så bra innan. Var super i båda varven.
Slutorna var också bra men brukar vara lite bättre. :)

 

Är så sjukt nöjd med båda två! Dom gick riktigt, riktigt bra! :)Likes

Comments

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=50156

 

"Respektera varandras idrotter"

(2012-01-17 19:50)

Från Adam Johansson, tävlingsryttare:
Klockan är 00:33 på natten och för lite drygt tre timmar sedan satt jag framför TV:n och ser Rolf-Göran Bengtsson vinna Jerring-priset. Någonting som vi inom ridsporten kämpat för väldigt länge, att äntligen få bli erkända och uppmärksammad utav det svenska folket.

Känslan inom mig är överlycklig och bubblande. ”Äntligen!” är den känslan som far runt i mitt huvud. Efter att sedan läst runt på diverse sociala medier och sett alla dessa rent kränkande, nedvärderande och omogna kommentarer tynar dock känslan sakta bort och övergår i en besvikelse.

De flesta utav dem är skrivna av många enögda supportar till främst fotboll och hockey. Nästan alla kommentarer handlar om att antingen är ”ridning ingen sport”, ”hästen borde fått priset”, ” Ridning är en rikemanssport som borde nerklassas till hobby!”, ” Det är väl inte en stor prestation nog att bara vinna ett EM-guld?” samt ”Hur fan kan en häst få Jerringpriset?”

Varför kan folk helt enkelt inte bara börja respektera varandras sporter? Jag kan med säkerhet säga att om Markus Hellner vunnit Jerring-priset, hade det inte varit nedlåtande och kränkande kommentarer i samma utsträckning som nu. Frågan är om det ens hade funnits någon som gått emot det.

Vi måste i största allmänhet bli bättre på att respektera varandra och de sporter man valt att utöva. Det spelar ingen roll om det så är fotboll, ridning, friidrott, golf eller liknande. Det finns inte möjlighet till att börja klaga på att en ”ny” sport helt plötsligt avancerat och tagit sig upp till toppen. Jag kan delvis förstå att det smärtar att inte få se sin idol vinna antingen Bragdguld, Jerring-priset, årets manliga/kvinnliga idrottare etc. Jag har själv känt samma sak de två tidigare tillfällen då Rolf-Göran varit nominerad och fått gå tomhänt hem. Men inte har jag då gått in på diverse sociala medier och börjat klanka ner på den idrottsutövare som vann och dess sport.

Kan folk inte bara för en enda gångs skull låta oss ridsportare få glädjas över att vår idol fått gå och vinna ett utav Sveriges finaste sportpriser. Det är något som stärker oss ryttare som varje vecka lägger ner mängder av timmar i stallet och på att träna samt tävla våra hästar. De är trots allt Sveriges näst största ungdomssport vi utövar och 44,6 % av alla röster måste betyda något. Vi ryttare är patriotiska för vår egen sport, men inte trycker vi ner alla fotbollsspelare eller golfare för det.

Rolf-Göran Bengtsson vann måhända "bara" ett EM-guld men faktum är att han dessutom leder både världsrankingen och World Cup just nu. Därför tycker jag inte att det är speciellt långsökt att det var han som vann. Dessutom tävlar man inom ridsporten endast om en individuell medalj i varje mästerskap, inte som simning och skidåkning där en deltagare har flera chanser till medalj i olika sträckor och stilar över ett mästerskap. Samtidigt tävlar både män och kvinnor eller flickor och pojkar mot varandra, oavsett åldersgrupp. Något som är väldigt unikt för ridsporten.

Ridsporten är något som ligger mig varmt om hjärtat och det är den sporten jag mer eller mindre vigt mitt liv åt. Har hållt på med hästar i snart 12 år och det är precis sådana här priser och uppmärksammanden som gör att man blir motiverad till att fortsätta med sporten och träna varje dag. Det är dock med sorg som jag måste medge att det är samtidigt detta som gör att man blir mindre motiverad. Allting på grund utav den enkla anledningen att folk klagar, lägger nedlåtande kommentarer och har en respektlös inställning till ridsporten.

Börja respektera att folk gillar olika och väljer att utöva diverse olika sporter, annars har hela syftet och meningen med en gemensam idrottsgala försvunnit! För visst ska vi väl ändå stärka varandra genom att respektera och stötta, både i framgång som motgång?

Likes

Comments

Nu är det, som dom flesta säkert redan sett,  storrea på hööks. Och det går ju inte att låta bli klicka hem ett par saker då. :) Tyvärr var det rätt utplockat när jag beställde så fanns inte rätt storlekar på vissa saker jag skulle velat ha.
Med dessa sakerna beställdes iallafall. Vissa var inte på rea. 

 
 

 

Likes

Comments

Idag började man skolan. Haft ett litet förlängt jullov eftersom vår skola har flyttat in till stan.
Gick från halv9 till 10 och sen ledig resten av dagen.

Har ju inte varit världens trevligaste väder. Regnat hela dagen mer eller mindre. Det är dessa dagarna man önskar att man hade en annan hobby.. :)
Har iallafall fått lite gjort idag ändå. :)
Dressyrtränat Granat lite i paddocken. Gjorde bara lite mjukgörande arbete med mycket volter.
Ridit ut en runda på Thomson.
Och ridit Nero en runda med Sammy som handhäst.


Nu har jag enorm skallebank så ska krypa ner i sängen och sova.
Hoppas inte jag håller på att bli sjuk bara. Det har jag inte tid med nu!

Godnatt! :)

Likes

Comments

Idag hängde jag med en kompis ner till skåne. Hon skulle titta på ett par ponnier till sin lillasyster och en storhäst.

Första stoppet blev på Adseke där 2 Dponnier fanns. Jag praktiserade på Adseke för några år sedan så var kul att få se hur det såg ut nu. :)
Eftersom det var fruset i deras paddock så tog vi en varsin ponny och red en liten sväng. Bytte häst efter halva vägen och vi testade alla gångarterna. Dom var lite ouppfostrade så inget som föll mej i smaken. Men det är ju inte jag som ska ha dom, så är inget jag behöver fundera över. Dom var iaf trevliga att sköta :)

Andra stoppet blev hos Anne Axell, en mycket härlig människa!
Tittade på en väldigt trevlig häst. Lika stor som Granat.
Jag testade också att rida den efter. Trevliga gångarter och rätt inställning, men synd att den inte var mer utbildad för att vara 7år. Borde iallfall kunna en korrekt galoppskänkel iallfall tycker man ju. :) Förstod inte korrekta hjälper för skänklen och ville inte riktigt ta stöd på bettet och söka sej neråt. Även stel i sidorna men det hade ju varit lätt åtgärdat.  Kommer kunna bli väldigt fin i dressyren med rätt träning. :)
Synd att jag inte varken har tid, plats eller pengar till fler... ;) haha

Har varit en grymt rolig dag!! :)
 

Likes

Comments

Igår fick vi 4hästar rastade.
Nero fick jobba lite i paddocken. Underlaget var inte det bästa, eftersom det hade frusit, så
blev ett kort dressyrpass.
Han fick öva mycket på bakdelsvändingar. Han får bättre och bättre snits på dom. :) Vissa var super.
Han fick också jobba på sin galopp. Det är hans jobbiga gångart. Övade mycket volter och att han skulle samla sej hela tiden. Även många övergångar till skritt. Han kämpar jättebra och det är inte meningen att allt ska vara perfekt nu. Tanken är att han ska bygga upp muskler och kunskap nu, så det kan bli perfekt sen. :)
Dock är övergångarna till skritt jättebra alla redan! :)

Senare körde mamma Triton med Sammy som löshäst och jag red Coulthard.
Blev en lite längre travrunda för dom. Coulthard var jättepigg, och blev heltossig när vi gick förbi ett par väldigt nyfikna kossor ^^  Visste inte att han kunde gå i passage.. och i skänkelvikning till på köpet..
haha söt var han iallafall! :)

 

Idag har mamma ridit en runda på Triton och haft Bello som handhäst. Hon har även klättrat med Granat, vilket han tyckte var väldigt jobbigt. Svettig var han, men ack så nyttigt det är att klättra. :)
Jag har ridit Coulthard med Sammy som handhäst. Blev en längre travrunda med dom.
Coulthard var till och med lite ljummen i rocken när vi kom hem. :)
Senare travade jag även en liten rund med Thomson. Han var jättefin i både form och takt. :)

 

Imorgon ska jag med en kompis och hjälpa till att kolla på lite saluhästar i skåne! Roligt!! :)

Likes

Comments

Nu har jag anmält Sammy och Coulthard till årets första dressyrtävling.
Bara att hålla tummarna att det inte blir snö eller halt för då åker vi inte. Är ju rätt långt dit.

Gud vad taggad jag är! :D

Likes

Comments

Tycker denna filmen var väldigt nyttig.


Likes

Comments