Eftersom Coulthard vaccinerades i måndags så får han ta det lite lugnt nu denna veckan.
Jag skrittade Nero och Maja coulthard. Gick jättebra och pållarna tyckte det var skönt att ut och röra på benen.

Senare körde vi till Mörrum med Sammy och Thomson.
Sammy red jag dressyr. Han gick riktigt riktigt fint idag. Gjorde alla tempoväxlingar i galopp super, likaså öppnorna och enkla bytena. Jättenöjd! :)
Thomson värmde jag upp och sen hade mamma byggt upp ett sockerbitshinder och ett riktigt räcke till oss. Han kändes väldigt fräsch och mjuk idag. Och både han och jag tyckte det var kul att hoppa lite smått igen. :)

Nu ska jag sova. Är dundertrött.
Natti!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I princip alla människor som har häst är bekanta med dom hemska gula flugäggen på hästarnas päls på somrarna.
Jag tycker det är det fulaste som finns men det är ju ändå så jobbigt att få bort.

Finns många olika sätt att ta bort det med, så som kniv, sax, ryktsten. Dock i detta läget så är en helt vanlig rakhyvel min favorit. Tycker det funkar bäst.
Så om ni inte testat det innan så gör det! :)

Har ni något annat förslag? :)


Likes

CommentsMin älskade hjälm har gått sönder. :(
Bakre läderremmen har börjat lossa från det svarta.. Denna hjälmen är verkligen den skönaste jag vet så känner ju inte för att bara slänga den precis.
Får åka in till nån sadelmakare eller liknande och se om dom kan göra något. Hm...

Likes

Comments

Sitter och kollar på youtube på massa olika filmer och funderar på vilket trick jag ska lära Nero här näst. :)
Han kan ju allt det andra så bra nu så är ju dags att börja med något nytt tycker jag. :) Det senaste han lärde sej var ju att snurra runt, och det får vi nog befästa lite till innan nästa grej. Men Nero är ju så snabblärd så lär inte ta så lång tid innan han kan det också klockrent. :)

Detta nya tricket lär nog ta ganska lång tid.  Försöker komma på hur jag ska få Nero att förstå mej så lätt och snabbt som möjligt. Blir inte lätt, men desto roligare när vi lyckas!
Var ett tag sen jag lekte med honom så ska bli kul. :)

Denna filmen är det sötaste som finns! :)


Likes

Comments

I dagens tidning stod det om tävlingen jag och Nero vad med på i söndags.
Texten handlar till största del om mej och lite om Nero! :) Jätteskoj!!

Reporten tyckte det var jättesynd att vi hade hunnit sätta in Nero i transporten annars hade vi varit på mittenbilden istället för den som är där nu. :)

 

Likes

Comments

Idag har vi varit i Bräkne Hoby på körtävling med Nero.
Deltog i en LA lätt med dressyr+maraton. Neros riktiga tävlingsdebut i körningen. :)

Var jättefin på framkörningen till dressyren. Likaså inne på banan. Han blev nog lite nervös och blev lite lam, men han gick ju brabra ändå. hängde sej lite i vänstertömmen och tryckte lite åt höger.
Men förutom det så gick han super och jag är riktigt nöjd! :) Fick 48straff, bäst av alla på hela tävlingen och hade 6straff till 2an. Så dressyren vann vi ju! :)
I maratonen busade han halva sträckan, hoppade över stenar, kastade för konor. haha så söt var han.
Han låg på väldigt mycket och var väldigt framåt. I första hindret var han lite nyfiken på vad som hände runtomkring men följde ändå fint och hade bra flyt.
I dom andra 3 hinderna var han också superfin! När vi gick i mål var han löddrig och genomsvett men 5gånger piggare än när vi startade. Hm, däremot får han nog lära sej att ta det lite lugnt på sträckorna så han har ork kvar till hinderna sen när det blir lite tuffare.. :)
Slutade iallafall med att vi vann maratonen också och därmed totalen!
Verkligen jätteroligt att Nero gick så bra!! Ska bli kul att se hur bra han är när han fått lite rutin....! :)

Ska se om jag kan få in film från dom två första hinderna. :) Kameran funkade inte riktigt så fick inget på dressyren, tyvärr...

Likes

Comments

Ganska lugn dag i skolan. Börja kvart över 10 och sluta 2.

Skrittade Thomson en runda efter att jag kommit hem. Friserade även honom lite sen. Fin blev han :)

Senare på kvällen körde vi en vända till mörrum med Nero och Sammy.
Nero fick ett sista genrep med vagnen innan körtävlingen som är på söndag. Han gick riktigt,riktigt super idag!
Körde även igenom programmet en gång och det funkade kanon.
Sammy busade jag bara lite med. Jobbade honom i lite låg form i traven först. Lite större volter åt båda hållen och checkade av honom lite. Alltid lika fin. Efter det så fick han galoppera i fri form ett par varv åt båda hållen, skritta lite och sen galopp likadant igen. :) Han var jätteglad och verkade tycka att det var skönt att få sträcka ut lite.

 Nu blir det strax sängen. Nattinatt!

Likes

Comments

Utöver rosetter, täcken, pengar och medaljer så vann jag även en riktigt snygg hjälm från MountainHorse som jag har varit och hämtat på posten idag.
Detta är visst en nyhet som inte ens säljs ännu. Väldigt kul att få sådana här nyttoprylar!

Jag har länge sagt att jag ska köpa en ny hjälm. Dock hade jag inte tänkt mej en sådan här dyr och snygg hjälm då jag endast velat ha den hemma.
Detta blir helt klart min nya hopphjälm!. :)

Vad tycks?Likes

Comments

Eftersom jag började skolan kvart över 1 idag så passade jag på att stiga upp lite tidigare och ut och red Coulthard. Var meningen att jag egentligen skulle ridit en häst till men det började ösregna när jag kom hem så jag skippade det.
Coulthard var iaf pigg som en nötkärna och blev väldigt glad när han fick ut i skogen och röra på sej. På ett par längre sträckor fick han galoppera ut. Öronen spetsade framåt och vill öka i varje steg, såå söt är han. :) Helt underbar galopp har han också. Ska bli kul att se hur han gör sej på en fälttävlansbana. :)

På kvällen körde vi till Mörrum med Sammy och Thomson.
Thomson fick en mjukstart idag. Ett kort pass där han fick jobba i lite lägre form i alla gångarter. Kändes fin, för att inte ha jobbat på länge. :)
Sammy har fått jobba i väldigt låg form i samtliga gångarter dom senaste träningarna jag gjort med honom. Han har blivit väldigt stel och fått lite problem med rörelserna på sista tiden så jag lägger om mina träningar nu och låter han verkligen jobba genom sej.
Idag plockade jag upp honom lite i nästan helt korrekt tävlingsform men utan att han blev spänd eller stel. Har även skiftat bett från tredelat till tjockt tvådelat med D-ringar för att han ska ta extra stöd.
Idag kändes han riktigt fin. Gjorde riktigt fina öppnor och slutar. Även galopparbetet var mycket fint. Verkar som dom föregående träningarna gett resultat. :)
Om några veckor ska vi nog debutera vårt första FEI program på tävling! Ska bli så kul :D

Imorgon har vi sovmorgon och börjar 10.20 och då ska jag passa på att sova ut lite. :) Slutar 2 så hinner förhoppningsvis med alla hästarna när jag kommer hem istället. :)

Godnatt!

Likes

Comments