Så här gjorde vi köket.

Det är många som skrivit och undrar hur vi har byggt det lilla köket åt barnen. Vilken tur att jag tog kort under ombyggnaden. So here it goes. :) Det började med att jag fick en svart Expedit hylla utav min kära vän Lisa, hon skulle liksom kasta den!! Jag visste genast att jag ville bygga ett kök till barnen, hade fått så mycket inspiration från både SR (styleroom) och google. Kollade sedan upp vad som skulle behövas, skrev ner allt på en lista och samtidigt som mina föräldrar åkte till Ikea så köpte de alltihop; SALLADSSKÅL i rostfritt stål; stl 20cm, BEN rostfritt stål; stl 16cm, KROKAR samt "hängare". Köpte även handtag till diskmaskin och ugnen på Clas Ohlsons. Annars hade vi alltihop hemma. Då kan vi börja med själva byggandet! Vi började med att rita av skålen så vi visste måttet på "diskhon"; sticksågen gjorde sedan sitt jobb, men de blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig. Då kom barnens farfar på att vi kunde ha "som lim"(vet inte det rätta namnet) på sidorna av skålen så den liksom inte ramlar igenom hålet. Och den målade jag sedan över med svart färg. Blev sedan ett hål för kranen.
Luckorna har stl 33x33 och målades svarta.. och sen på med varsitt handtag. Barnens farfar hade redan innan gjort ett hål för ugnen och satt fast ett plexiglas så man ser igenom. Mycket smart idé! För att sätta fast ugnen och diskmaskinen tog vi hjälp utav två gångjärn, även sån där "stopp" (se bild nedan vad jag menar) skruvade sedan fast alltihop och på med en kedja så ingen av barnen får luckan på sin lilla fot. Sen va luckorna på sin plats!
Tanken var att jag ville ha den som "alla andra hade" då alla hade gjort så otroligt fina kök, men sen efter mycket om och men så ville jag ha en liten hylla och när jag ändå hade en hemma så varför inte köra på ett eget litet kök. Lite finare när man gör det på "sitt egna sätt" också. Behöver inte göra precis på pricken som alla andra, utan de här köket har vi gjort helt själva, finns ingen i världen(?) som har ett likadant. Så visst är det speciellt! Åter till bygget av köket. Jag målade min svarta hylla samtidigt som jag målade luckorna. Man fick måla ett par gånger för att få en fin och klar färg, både på luckorna och hyllan. Hyllan är ej uppsatt än, hittade inga bra krokar att sätta fast hyllan med, men den kommer upp inom en snar framtid. Och sen är tanken att köks-redskapen ska hänga på hyllan på den där "hängaren". Har även satt fast två spottar så de kommer lysa lite fint på "plattorna". Det kommer bli så jäkla bra när det är klart med hyllan!
Sen fick jag en grå sprayfärg utav barnens farfar, tror den var från Biltema. Riktigt bra spray som var lätt att spraya med. Hittade små lock från Babydricka (4mån) och de stora är burklock (typ gurkburk). Sprayade alla och även ett gult diskställ som jag hittade i Oliwers rum som jag testade att spraya och det funkade ju jätte bra! Målade sedan både plattorna och knapparna med en svart penna, mest för att de ska se ut som "på riktigt".. visst ser de hemmagjort ut men jag tycker det är charmigt! Och barnen totalt älskar det!! Tog sedan spik och spikade i mitten av varje lock så de sitter fast. Lite lösare på knapparna så man kan vrida på de :)
Hittade tre lådor i Oliwers gamla Expedit hylla i sovrummet. De fick sin plats i köket istället. Tadaa! Köket är klart! Enkelt, fint och super billigt!!

Gillar