Krabatens utveckling v38

Då är Du färdigbakad! Och endast 14 dagar kvar till bf ?
Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.
Bebisens inre organ finns alla på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.
Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.


Egna noteringar:
Alla dessa funderingar man har! Är det en pojke eller en flicka i magen på mig? Vad ska hon/han heta? Hur ser du ut? Har du något hår? Vem är du mest lik, mamma eller pappa? :)
Jag är större, tyngre och klumpigare än någonsin, det känns ibland som att jag ska "explodera". Har värre förvärkar nu än tidigare. Har nu haft det i 4 veckor. Stickandet/ilningarna har försvunnit nästan helt. Nu är det mest ryggen som gör ont och ned mot rumpan.. Men det är med stor längtan vi går och väntar på att den lille Krabaten ska titta ut! Jag undrar när h*n tänkt komma? :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229