Hur jag redigerar mina bilder

VSCO appstore (ios) | VSCO Google Play (android)

Vet att ni är många som tycker jag har såna härliga filter på mina bilder, och häromdan fick jag faktiskt Mail från en tjej som så gärna ville att jag skulle göra en tut på mina inställningar så jag tänker - fasen va kul! Självklart att jag ska fixa det!

So here we go! :)

Jag använder mig av en app på telefonen som heter "VSCO" som är den absolut bästa appen när de gäller redigering av bilder. Jag lovar, med handen på mitt hjärta, att jag har provat En Hel Del genom åren.. men iallafall. Du loggar alltså in på appen och då är det dags att välja vilken bild du ska redigera.

Du tycker alltså på det lilla plusset uppe i det högra hörnet, Då kommer du till dina bilder som du har i ditt Galleri på telefonen. Tryck på den bild du vill redigera och tryck på okej.

Jag valde denna bild. Och nu ska vi då välja ett filter. Jag börjar med den som heter C2 och sen trycker man på "inställningar" knappen som jag visar med pilarna. Där inne kan man välja hur mörka eller ljusa bilderna ska vara samt ändra tonerna och skärpan.. o massvis mer. Jag älskar att testa mig fram med vad som passar mig o mina bilder! Så jag kör på samma filter på alla mina bilder då jag sparat ner det här filtret. Vill du veta hur man sparar ner filtret så du oxå kan använda ditt varje gång - får du gärna höra av dig :) Nu går vi vidare..

Vi börjar med den första längst ner till vänster - som heter Exposure. Med denna funktion gör du bilden mycket ljusare eller mycket mörk. Dra den runda, som jag visar med pilen... dra den till höger för ljusare eller till vänster för en mörkare. Jag har min på+2,0. Och sen ska du då spara detta, så då trycker du på "okej"-tecknet längst ner till höger. Det finns ett kryss och den betyder "Avbryt" och finns i ditt vänstra hörn. Och så finns det ett "okej"-tecken och finns längst ner i ditt högra hörn. Tryck på den för att spara dina inställningar som du har gjort.

Nu går vi vidare till Kontrasten. Jag gillar när det är lite mer kontrast i alla bilder, men det får liksom inte bli för mycket. Här tycker jag du ska testa dig fram, beroende på vad det är för något du har i bilden. Jag har +1,1 men det kanske blir för mycket eller för lite för just just din bild. Testa o dra den fram och tillbaka på linjen, tills du hittar det som passar dig :) Och sen sparar du det på "ok"!

Sen fortsätter jag redigeringen och går vidare mot skärpan. Här får det heller inte vara för mycket skärpa men heller inte för lite (enligt mitt tycke såklart) så testa dig fram även här för o få rätt skärpa till din bild. Och sen sparar du på "okej"-tecknet igen. :)

Saturation innebär hur färgglad du vill att din bild ska vara. Har du en vacker utsikt på en hel stad, skulle jag satsa på mycket färg, även ett porträtt med lite grafitti i bakgrunden, då skulle jag gå upp mot 2-3, om inte mer :) .. men här är mitt tycke att inte ha för starka färger. Men det är ju vad jag tycker och vill ha i mina bilder. Här har jag tagit ner färgen lite grann, till -1,7. Så du kan ju antingen göra helt som jag har gjort, eller så testar du dig fram även här. Glöm inte att spara.

Här är det två inställningar som jag använder för att få bilden en aning varm. Så Temperature innebär främt om du vill ha en kall eller varm bild, och Hur kall och varm du vill att den ska vara. Mitten strecket innebär Originalet, sen drar man den stora runda pricken till höger eller till vänster. Du ser att linjen längst upp går från Blått till Gult. Det är just de färgerna som får bilden att bli just kall eller varm. Intressant ju :) Jag gör min bild lite varmare, så drar den till +1,8. Tinten får vara kvar i mitten och på 0,0. Den hjälper annars till att ändra färgerna om man vill ha något grönt ex, till att bli ännu grönare.. osv. Sen sparar man igen på det jag ringat in.

Den här intställningen brukar jag ha i de flesta bilderna, brukar sällan ändra det här. Så kommer helt ärligt inte ihåg hur det ser ut till en början. Men även här kan man testa sig fram igen... du ändrar lite på tonerna i bilden. Testa dig gärna fram! Kanske kommer du fram till något som faller dig galant i smaken!! :D

Nu är du klar med den här redigeringen!! Spara ner bilden så kan du lägga ut den på dina sociala medier ;)

Stort lycka till!

Skriv gärna en kommentar eller två om du testar detta! KRAM

0 röster
0 röster
0 röster
  • Postad i: Livet

Gillar