Gravid vecka för vecka ◾21◾

Nu har alla organ bildats, men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Fostret har blivit ungefär 26 centimeter långt. Det har ökat i vikt till omkring 400 gram. Det kan höra och reagerar på både ljud och ljus.

Fostret har det lugnt och bra i livmodern. Det behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför magen.

Många gravida upplever att en behaglig tid börjar. Humöret brukar vara mer stabilt. Gravidmagen syns ofta väl, men är inte alltför stor och tung. Viktuppgången är olika för olika personer.

Mina egna anteckningar: Veckan som gått har varit värre än värst hittills, då jag åkte på samma smärta i det andra benet, också så nu har jag sådär ont i bägge två. Det känns sisådär faktiskt. Sen har man varit rätt nervös inför rutin ultraljudet som vi varit på idag, men där visade sig att allt var i sin ordning. Bebbo mår så bra så! Och det Är det viktigaste känner jag. Lille vän. Du och jag ses ju på torsdag igen, då vi ändå fått en tid till förlossningen där vi ska få träffa en specialist läkare. O det känns också Jätte bra 🙏🏻❤

Vill bara att smärtan i rump-musklerna o benet/foten ska försvinna, så jag kan få må lite bra åtminstone. Men det kanske är för mycket begärt 🤔😅

Jag känner dina små rörelser, som känns som lena små fiskar eller en virvelvind. Förra veckan kände jag dig på Riktigt dessutom. Trots att moderkakan ligger i framvägg så har jag ändå känt av dig ett flertal gånger.. Jag vet Hur Du Känns... Men längtar ändå tills då när både din pappa och dina stora syskon kan få känns dig också ❤ Snart, mycket snart!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229