Barn-mottagningen med lilleman

Nu får det vara nog.

Nu har vi bollat klart med han. Nu har jag fått nog med att vara en försökskanin ... Jag orkar inte se på när BVC bara ska testa nya saker med min lilla älskling!

Igår morse så ringde jag till BVC o sa precis som det var, att ingenting har hjälpt med det nya vi har testat på. Att han snarare blir sämre. Hon ville att jag skulle gå vidare till Barnmottagningen o be att någon kikar på lillkillen. Sagt o gjort, slängde jag mig på telefon o blev uppringd bara 10min efter.

Jag fick prata med den trevligaste tjejen jag någonsin har pratat med. Hon ÄR verkligen på Rätt plats. Hon var så otroligt lätt att prata med. Hon ville ha in Axel för en kontroll då man inte riktigt förstår bland annat; Hur hans utslag ser ut.. osv.

Så kl 10 fick vi en tid till Barn. I och med Corona viruset så fick endast en förälder följa med in. I vårt fall tyckte vi det var bäst att pappa Niklas gick med han in. Han har skarpare minne o är mer "piggelin" i psyket än vad jag är, känner jag. Så jag satt i bilen o även åkte runt lite runt stan, i 1.5h som besöket tog.

Axel har eksem som ska behandlas 2 gånger per dag, morgon och kväll. Han har även fått svamp under sina fina dubbel-hakor som även det ska smörjas varje dag. Så ett smörj-schema hade en sköterska fixat åt oss! Det gillar vi oerhört.

De tog även prick test på han, mot mjölkallergi och testet visade ingenting!!!!! Man kan ju undra Hur BVC ens kan misstänka detta. Och jag retar mig på att jag slutade med amningen. (SUCK!) Men vi ska fortsätta med den mjölkfria ersättningen till Juni. Sen var det dock oklart med vad vi ska ge han eller göra, men tror de återkopplar i maj månad. Kanske får vi börja med välling eller gröt.. återstår att se som sagt. Är ju ett tag kvar.

Läkaren tyckte dock inte att lillemans kiss luktade sådär fränt som vi tycker, så han tror inte att det är en urinvägsinfektion MEN vi fick ändå ett kisseprov med hem - som vi kan ta o lämna på vårdcentralen NÄR vi fått en mittstråle på lillemans urin. Vilket inte är det lättaste MEN jag ska nog se till att lyckas med det! För jag vill vara helt hundra på om det är en uvi eller inte.. och är det Inte det, då kan man helt utesluta det än att gå i de tankarna. Sen varför Axel oftast är gråtfärdig, ledsen o missnöjd kunde dock inte läkaren svara på. Där fick vi bara till svar att "Alla bebisar är olika, men att alla bebisar gråter... ".

Han har inte kolik, däremot kan det vara lite magknip i förknippelse med kanske kliande haka(hakor!), kliande på kroppen iom torr hud och eksem. Även sura uppstötar som bränner till i halsen. Så vi ska nog kunna härda ut den tiden när han är sådär ledsen. Viktigast att veta är att Han är frisk, så det inte är något han verkligen Mår dåligt av eller Har ont av. Känner vi!!!

Älskade lilla bebis.
Om du ändå kunde prata... ❤

Gillar

Kommentarer