Prøverør del 2

IVF & gravid

Da er det endelig på tide med del 2 av vår reise med prøverør. Jeg vet det har tatt veldig lang tid, men dette er et innlegg jeg veldig gjerne vil jobbe mye med. Det betyr mye for meg og jeg vil at dere skal få et innblikk i hvordan ting er. Derfor har jeg skrevet på dette innlegget i flere dager. Husker dere ikke del 1 eller ikke har lest den, så finner dere den her: prøverør del 1.


Etter at vi hadde googlet hvordan vi skrev samboerkontrakt, så fikk vi endelig ut et eksemplar vi var veldig fornøyd med. Vi hørte aldri noe om at vi måtte ha vitner på denne kontrakten, men vi gjorde det allikevel. Dette var så viktig for oss, så derfor måtte vi få det til på første forsøk. Vi fikk to av kompisene til Jim til å underskrive kontrakten. Da den var sendt på mail var det bare å vente på godkjenning. Etter cirka en uke med venting som nok en gang var veldig nervepirrende, så fikk vi svar. Å da var svaret om den enten var godkjent eller avvist. Ble den godkjent kunne vi ringer videre til sykepleier for å avtale prosessen videre. Så dag etter dag med venting ble den omsider godkjent. Vi var lykkelig og endelig kunne vi starte prosessen for fullt. Vi ringte selvfølgelig til sykepleier ved avdelingen på Riksen med en gang og avtalte time til sprøyte trening. Å da var reisen i gang for fullt.Etter sprøyte opplæringen ved sykehuset hentet jeg ut alt av medisin. Det var snakk om tabletter for å starte mensen, 3 forskjellige sprøyter og vaginal gel. Dette måtte vi selvfølgelig betalte for selv. Å kun medisin kostet oss i underkant av 10 tusen kroner.
I starten skulle jeg kun ta tabletter for å starte mensen. Da jeg fikk mensen skulle jeg ringe til avdelingen, for å få time til kontroll. Det som var veldig greit var at vi kun kunne ringe ved en del oppstart av nye medisiner og nye kontroller. Det sparte vi både tid og penger på. Så når mensen var i gang, skulle jeg starte på første hormonsprøyte. Jeg hadde selvfølgelig sprøyteskrekk og gruet meg veldig til dette. Men Jim stilte opp, sammen med sykepleiere på jobb. Men de dagene jeg var alene hjemme måtte dette selvfølgelig gjøres selv. Sprøyte nr 1 skulle settes mellom 15-21 på kvelden. Det var viktig at jeg fant et tidspunkt som passet meg best og følge det gjennom hele perioden når det gjaldt den sprøyten. Etter å ha gått på sprøyte nr 1 i 5 dager, skulle jeg starte på sprøyte nr 2. Denne skulles settes mellom 7-9 på morgenen i et par dager før jeg måtte inn til kontroll. Så nå var det ikke bare en sprøyte pr dag, men to.

Kontroll dagen var 2 dager etter oppstart av sprøyte nr to. Denne dagen visste vi kom til å bli lang, men ikke så lang som den faktisk ble. Vi hadde blodprøve tid mellom 09-09:30 også hadde vi time til undersøkelse kl. 12:50. Vi valgte å ikke reise hjem denne dagen, så en så lang dag på sykehuset ble veldig slitsomt. Tiden gikk, vi spiste frokost på mcdonalds og så på serie på telefonen. Også ble det plutselig vår tur. De hadde fått svar på blodprøvene og undersøkelsen var gjort. Men eggene mine var ikke klare til å hentes ut - riktig enda. Det betydde at jeg måtte gå noen dager til på hormonsprøyter. Å denne gangen var det også snakk om begge to. Det var selvfølgelig en nedtur at vi ikke var klare til egguthenting, men kroppen min har aldri villet samarbeide. Så hvorfor skulle den gjøre det nå?


Dette var altså del 2 av prøverør perioden vår. Med tanken på at det blir så mye informasjon og at ting går veldig frem og tilbake, så velger jeg å lage en del 3. Jeg kjenner at å skrive om denne perioden, bringer frem visse følelser i meg. Men jeg har gjort det, gjennomført det og er veldig stolt av det. Kroppen min kunne ikke bli gravid uten hjelp og sånn er det bare. Ønsker dere en god dag videre, så skrives vi.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer