MITT OG DITT = VÅRT

Personlig


Som de fleste vanlige menneskene der ute, så har jeg gjeld. Jeg kjøpte meg en bil i 2012 hvor jeg da fikk gjeld. Dette var selv et valg jeg tok, og det var min gjeld - så dette er noe jeg selv må stå for. Etter seks lange år har jeg omsider klart og betjene dette lånet helt alene. Jeg har aldri fått hjelp og har heller aldri bedt om det.

Jeg tjener en vanlig lønn og jeg disponerer mine penger på det jeg selv velger å bruke de på. I går måtte jeg ha Nemo hos dyrlegen. Dette kostet meg litt mere enn jeg hadde håpet så jeg måtte ta det på kredittkortet. Også mitt valg. Men det jeg skal frem til er at når man selv tar det valget om å dra på seg gjeld - så må man selv betjene det. Får man fellesgjeld, er det flere som betjener det. Sånn fungerer det iallefall i min verden.

Om jeg har spinket og spart hver måned siden mars i år, så fortjener jeg en Thailandtur. Det er faktisk mine penger og jeg selv velger hvordan jeg skal disponere dem. Jeg kjøper meg det jeg selv ønsker meg, jeg betjener min gjeld og jeg kjøper mat til husholdningen. Hva mer kan man egentlig be om? Ingen i heimen sulter ihjel og ingen her blir husløse. Så jeg har en veldig ren samvittighet.


Folk kan gjerne såre meg, rakke ned på meg og fortelle usannheter om meg og min økonomi. Men altså. Hva vet egentlig folk om hva jeg har inn og hva jeg har ut? Ikke en dritt. Min økonomi er personlig og det kommer den alltid være. Så jeg hadde satt veldig pris på om folk ikke snakket om ting de ikke kan uttale seg noen ting om. Jeg jobber hardt hver eneste måned. Jeg har vært sliten, frustrert og ikke minst utmattet. Så at folk snakker om ting de overhode ikke kan uttale seg om. det sårer, men jeg hever meg rett og slett over det. Jeg står med hodet hevet og gleder meg til neste gang jeg skal fikse neglene.

Så det var dagens utblåsning. Nå skal jeg ta med meg min syke hund og reise på hyggelig middag hos bestefar. Også er det snart duket for ny arbeids uke. Ha en fin søndag ☀️


- Linda Taylor

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229