Lærlingen

Hverdag


Ja, det er nemlig yrkestittelen jeg har hatt det siste året. For nøyaktig litt over 1 år og 1 måned siden ble jeg lærling som helsefagarbeider. Og om litt over 4 måneder går jeg opp til fagprøven som helsefagarbeider. Er det ikke bare det helt sinnsykt? At om 5 måneder kan det hende jeg har en utdannelse. En utdannelse jeg trives i og selvfølgelig kan bygge videre på om jeg måtte ønske det. Jeg syntes faktisk det er helt vilt. Jeg føler det ikke er lenge siden jeg satt på intervju på kommune huset i Nes og var drit nervøs. Å nå er jeg er. Lykkelig og tilfreds 1 år og 1 måned senere!!

Til de av dere som kanskje er små usikker på hva en helsefagarbeider er. Så er det omtrent det samme som en hjelpepleier. En helsefagarbeider har ikke like mye ansvar som en sykepleier når det kommer til stykke. Å jeg kan godt komme med 50 argumenter om hvorfor jeg ikke vil bli sykepleier selvom jeg har muligheten, men det tror jeg vi dropper. Så en helsefagarbeider kan jobbe så og si de samme stedene som en sykepleier. Selvfølgelig ikke med alt det samme, men mye av det. Også har vi ikke da ikke de samme ansvarene.


Grunnen til at jeg valgte å søke som lærling var fordi jeg alltid har elsket å jobbe med mennesker og jeg trengte å komme meg vekk fra Gardermoen. Så da følte jeg at det var det mest riktige valget for meg. Å det var det absolutt. Jeg føler overhode ikke at jeg har valgt feil på noen måte. Å jeg vet at når jeg blir ferdig, så har jeg så utrolig mange muligheter på hvor jeg kan jobbe og hva jeg eventuelt kan gjøre videre. Jeg vet selvfølgelig nå hvor jeg ønsket og jobbe, men det er jo uheldigvis ikke opp til meg.

Å være lærling har gitt meg så utrolig mye glede. Jeg tror faktisk dette året har vært det beste året på mange år - jobbmessig. Jeg har lært så utrolig mye. Jeg har lært så utrolig mye om meg selv. Jeg har blitt kjent med så utrolig mye enestående og flinke mennesker. Og jeg har fått venner for livet. Hva mer kan jeg egentlig be om?


Så når det er sagt vil jeg anbefale alle og velge den samme veien som meg. Jeg var kanskje litt eldre enn de fleste som velger å søke som lærling. Men helt ærlig, så spiller ikke det noen rolle. Jeg føler allikevel at jeg er en av gjengen på alle måter. Så hvis du trives i helsevesenet og om du også er skole lei - søk som lærling i din kommune. Du kommer virkelig ikke til å angre. Pluss at du får betalt under utdanning.
Så om snaue 5 måneder kan jeg være helsefagarbeider. Og om jeg gruer eller gleder meg mest - det er jeg usikker på.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229