Gravid oppdatering- uke 21

IVF & gravid


Termin dato: 13 August

Baby: Nå veier barnet neste 500g. Nå kan barnet styre bevegelsene sine, og hensikten er å trene opp motoriske ferdigheter og koordinasjon. Selv om det vokser håret på barnet hode, er det fortsatt helt hvit siden pigmentene ikke er utviklet ennå. Huden er rosa og rynkete og fremdeles ganske gjennomskinnelig. Armen og bena passer til kroppens størrelse, men barnet er veldig tynt og veier bare en sjuendedel av vekten ved fullgått svangerskap. Barnets hjerne vokser mye nå, og utviklingen skjer raskt.

Kjønn: Guttebaby

Navnevalg: Hemmelig

Liv i magen: Jeg har kjent små, merkelig ¨ ting¨ nederst i magen. Jeg syntes det er vanskelig å forklare akkurat hva jeg har følt. Men jeg har følt noe. Jeg er selvfølgelig usikker på om det er babyen eller noe annet. Jeg har jo ikke vært gravid før, så det er veldig vanskelig å sette ord på ting. Jeg håper selvfølgelig at det er babyen jeg kjenner.

Humøret mitt: Tenner veldig lett, men samtidig så er humøret noe av det som er best. Jeg føler selv jeg er glad og positiv, men det skal ikke veldig mye til for å irritere meg.

Formen min: Den er slapp. Jeg er sliten og slapp stor deler av dagen å føler det ikke blir bedre etterhvert som dagene går. Jeg prøver å orke mest mulig, men det er ikke veldig lett når formen stritter i mot.

Søvn: Søvnen er vell den jeg sliter mest med. Jeg sover dårlig om nettene og har en del kramper i leggene. Noen morgener da jeg står opp er jeg uthvilt, men hans dager er jeg sinnsykt trøtt. Det kommer helt an på hvor dårlig jeg sover og om hvor mange ganger jeg våkner.

Carvings: Oi. Veldig glad i is altså. Har vell kjøpt x antall mc flurry og Ben & Jerrys. Fikk faktisk sinnsykt lyst på is av og kun skrive det.

Innkjøp: Et sett fra Newbie med bukse, genser, smekke og lue. Pluss at jeg har bestilt noe flasker på nettet jeg venter på. De blir sendt fra Sverige, så det tar litt tid. Men gleder meg til å få de.

Vektøkning: 4+. Er ikke kjempe fan av å gå på vekta, så håper jeg ikke har økt så mye siden sist jeg veide meg.

Neste kontroll: Legen 14 April.

Dette gleder jeg meg til: Jeg gleder meg til at magen skal bli orden stor. Jeg føler jeg er ¨liten¨ til å være 21 uker på vei. Følger fler jenter på IG som ser mye større ut enn meg. Å det blir jeg litt sjalu på. Føler jeg ser tjukk ut, ikke gravid.

Pappa Jim: Han gleder seg til å kunne kjenne liv på utsiden av magen. Også sier han at jeg har blitt bedre å bo med. Litt usikker på hva han mener med det.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer