Gravid oppdatering - uke 31

IVF & gravid


Termin dato: 13 August 2020

Baby: Nå er det trangt om plassen i livmoren. Barnet vil bevege seg mer for hver uke som går frem til det stabiliserer seg, men bevegelsene vil IKKE AVTA. Kontakt lege hvis du merker at barnet beveger seg mindre. Hvile tiltak som iverksettes avhenger av hvor langt du er kommet i svangerskapet. Barnet får ikke for liten plass, det skal fortsette å bevege seg frem til og under fødselen. Nå ligger barnet ofte i fosterstilling. Barnet kan bruke alle fem sansene. Det bruker mye tid på å se rundt seg, trene på pusteteknikken, gripe tak i det som finnes, smake på fostervannet og høre på stemmene når du og kjæresten din snakker. Nå veier barnet rundt 1600g.

Kjønn: Guttebaby.

Navnevalg: Ulrik A.

Liv i magen: Det er mye liv i magen. Han spreller og koser seg der inne hver dag som går. Magen min spretter og noen ganger skvetter jeg til fordi han spreller uforventet og treffer noe inne i magen som laget et støkk i meg. Det er ikke ekkelt eller vondt, men det føles fortsatt veldig uvirkelig. Men jeg er enormt glad for både og se liv og kjenne liv.

Humøret mitt: Selvom jeg både har smerter og er mye sliten, så er humøret svært bra om dagen. Jeg koser meg og nyter hver dag som går når det kommer til å være hun tjukke. Vi teller ned dagene og noen dager lengter jeg mer enn andre.

Formen min: Formen er veldig variert. Jeg er mye sliten og har en del vondt visse dager. Noen dager er veldig fine, mens andre er skikkelig ræva. Jeg gleder meg alltid til fysio timene, for da vet jeg at det kommer 2-3 gode dager etter det. Men jeg holder selvfølgelig ut i noen uker til, også er selvfølgelig humøret på topp.

Søvn: Hva er det? Jeg har kramper, drømmer mye rart, ligger vondt og det er varmt. Søvn er oppskrytt om dagen. Så jeg kan vell sove godt igjen om x antall år igjen.

Carvings: Nektarin. Det er frisk, kaldt og det smaker jo selvfølgelig veldig godt. Den siste uken har vi hatt minimum 1 kurv med nektariner i kjøleskapet. Jeg knasker på det store deler av dagen, men Jim syntes også det er veldig godt - så da går jo forbruket opp og vi må kjøpe mer. Hehe.

Innkjøp: Baby tøy, bamser og bilstol. Jeg føler vi har alt det vi egentlig trenger nå, så alt vi kjøper fra nå og av er vel egentlig ekstra utstyr. Seng og alt til den fikk vi av mamma´en min i går. Så føler vi er ganske så klare akkurat nå.

Vektøkning:
Har ikke veid meg på flere uker nå, men vi satser på cirka 9 kilo som sist jeg så på vekta.

Neste kontroll: 15 Juni 2020 - Jordmor.

Det jeg gleder meg mest til: Vi skal på 4D ultralyd den 16 Juni og det gleder jeg meg veldig til. Jeg håper han ligger sånn at vi ser fjeset hans og at vi kan få noen skikkelig bra bilder. Å selvfølgelig at alt er bra med den lille og at han vokser som han skal. Uansett jeg gleder meg veldig til å se han på en skjerm.

Pappa Jim: Jim mener at siden vi har fått opp sengen, så kan han bare komme. Han begynner å bli ganske utålmodig nå og vil egentlig bare at han skal melde sin ankomst - helst i går.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer