Gravid oppdatering - uke 30

IVF & gravid


Termin dato: 13 August 2020

Baby: Nå veier barnet ca. 1 500 g, og det lagres fortsatt fett under barnets hud. Barnet kan legge på seg over 200 g i uka fra nå og frem til fødselen, men dette varierer fra barn til barn. Barnet mister fortsatt lanugohår, men barn som blir født for tidlig kan fortsatt ha litt igjen ved fødselen. Selv om lungene er de av kroppens organer som utvikles ferdig sist, så trener barnet på pusteøvelser i 30 til 40 prosent av tiden. Skjelettet styrkes for hver dag som går slik at det kan holde opp den lille kroppen etter fødselen. Binyrene produserer de viktige hormonene steroider, og er blitt dobbelt så store de ti siste ukene. Steroider styrer veksten og utviklingen av barnets kjønnsorganer.

Kjønn: Guttebaby

Navnevalg: Ulrik A 💙

Liv i magen: Mye liv. Av og til føles det ut som om han har en dansefest der inne. Det morsomme nå er at det syntes skikkelig på utsiden. Jeg er så glad for at jeg kan se det. Vet ikke om det er bena jeg ser eller rumpa, men magen beveger seg å morsomt er det uansett.

Humøret mitt: Humøret mitt er egentlig ganske bra om dagen. Jeg trives som tjukk, gjør det jeg har lyst til og spiser egentlig hva jeg ønsker. Så humøret er det ingenting å sette fingeren på.

Formen min: Formen er generelt bra om dagen. Jeg har funnet ut at sykling er min greie isteden for å gå. Så jeg har prøvd meg på litt sykkel turer. Håper selvfølgelig jeg kan gjennomføre fler, men det krever jo selvfølgelig at været er på min side. Jeg har noe smerter, men det er fler gode dager enn dårlige dager.

Søvn: Nå som nettene begynner å bli enda varmere sliter jeg mer. Jeg sover dårlig, vrir meg mye og har det egentlig ganske så kjipt da jeg skal sove. Så det er egentlig den værste tingen med å være gravid - at jeg ikke får sove. Jeg håper egentlig det blir bedre, men samtidig så tror jeg faktisk ikke jeg får en ordentlig natt søvn på mange år.

Carvings: Selvfølgelig is, men jeg har også fått en dilla på frukt. Melon og nektarin. Det er liksom så friskt og godt nå i varmen. Så ikke nok med at is er god, men ordentlig kald frukt er også veldig godt om dagen. Vet ikke om det er graviditeten eller varmen.

Innkjøp: En bamse og litt mer tøy. Til uken blir det mest sannsynligvis kjøpt inn både seng og bil sete. Å når det er i hus, da tenker jeg at vi er så og si i mål. Om vi noen gang kommer i mål? Hehe.

Vektøkning: Har faktisk ikke veid meg på veldig lenge, men jeg har nok neppe gått ned noe. Så la oss håpe jeg ligger på ca 9 kilo pluss enda.

Neste kontroll: 15. juni Jordmor

Det jeg gleder meg mest til: Nå gleder jeg meg til å kjøpe inn seng og putte litt stæsj i den. Jeg gleder meg også veldig til neste ultralyd. Mye å se frem til, men tiden går så alt for sakte.

Pappa Jim: Han begynner å bli noe bekymret. Ikke for at han skal bli far, men han er redd for at noe skal skje meg og ikke minst babyen de siste månedene. Så jeg får prøve å holde meg på beina og ta vare på meg selv.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer