Gravid oppdatering - uke 28

IVF & gravid


Termin dato: 13. August

Baby:
Enten du venter ett eller to barn, så veier de omtrent det samme, altså litt over 1000g. Nå er barnets hjerne i stand til å regulere kroppstemperaturen og styre pusten. Pupillene reagerer på lys ved å utvide seg og trekke seg sammen. Alle de indre organene er i ferd med å utvikles ferdig slik at de kan fungere på egen hånd etter fødselen. Du kan til og med kjenne at barnet hoster. Huden blir mindre rynktete, og den ser mer ut slik den vil gjøre ved fødselen. Det ekstra fettlaget under huden vil hjelpe barnet med å regulere kroppstemperaturen ved fødselen. Barnet hode passer nå bedre til resten av kroppen. Nå er barnet fult av energi, og det er noe du vil merke godt.

Kjønn: Guttebaby

Navnevalg: Ulrik Alexander

Liv i magen: Det er mye liv i magen. Det spiller ingen rolle når på dagen det er, liv er det mye av både morgen, kveld og midt på dagen. Men jeg kjenner liv og jeg kan kjenne at han i magen begynner å bli større. Noen dager føles det nesten ut som om han spreller seg ut av magen min. Men det er en utrolig følelse å vite at det er et liv i magen, som rører seg.

Søvn: Jeg orker ikke tenke på søvn en gang. Jeg er sinnsykt sliten om kveldene. Jeg kunne godt lagt meg ved 21 tiden, men så våkner jeg gjerne 3-4 ganger i løpet av natta. Det er veldig slitsomt, men som jordmor sa i går. Det er kroppen som gjør seg klar for å kunne våkne tidlig da barnet kommer. Å det tror jeg på, men det er enda 3 måneder igjen. Så om jeg kunne få sovet noen måneder til - hadde jeg blitt veldig glad.

Carvings: Is er fortsatt en favoritt hos meg. Men melon har også blitt en stor favoritt. Selv Om melonen er ikke kjempe saftig og god enda, så er det noe med det. Det er enda godt og jeg har sikkert spist 5 meloner den siste uken.

Innkjøp: Smekker, strømpebukse og garn til en ny ulldress. Blir mindre handling for hver uke som går, men planen er å snart kjøpe bilstol. Så vi fokuserer mest på det akkurat nå.

Vektøkning: Ca, 9 kilo. Veier meg ikke hver eneste dag, men som sist så hadde jeg gått opp 9 kilo.

Neste kontroll: 15. Juni. Jordmor.

Det jeg gleder meg mest til:

Pappa Jim:
Han er veldig glad for at han får bli med på neste ultralyd. Da de endelig har åpnet for en ledsager. Han både gleder og gruer seg med tanken på at det nærmer seg termin.
Også føler han en rar følelse av at han begynner å knytte et bånd til lille gutt, tross han ligger i magen enda og han ikke har fått møtt han.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer