Gravid oppdatering - uke 27

IVF & gravid


Termin dato: 13 August

Baby: Nå kan barnets øyne delvis åpne, og de bitte små øyelokkene kan blunke. Selv om øynene har fått litt farge, så krever den endelige pigmenteringene litt sollys. Hos noen barn kan ikke øyenfargen fastslås med sikkerhet før det er gått minst ni måneder etter fødselen. Barnet kan skille mellom ulike lysstyrker selv om det ligger inne i magen din. Og selv om barnet skal bli mye større, så blir det stadig mer lubbent nå som barnet lagrer underhudsfett under den rynkete huden. Barnet får dessuten økt muskeltonus. Lungene er mer utviklet, men det vil fortsatt trenge hjem til å puste hvis det blir født nå.

Kjønn: Gutte baby.

Navnevalg: Lille U.

Liv i magen: Det er mye liv i magen. Det blir mer og mer for hver dag som går. Å jeg skvetter lite fælt hver eneste gang det har vært rolig en liten periode og plutselig kommer det et spark eller slag. Men det selvfølgelig veldig koselig å se det på utsiden av magen at det beveger seg.

Humøret mitt: Humøret er bra til tross for at jeg er mye sliten og slapp. Jeg holder humøret oppe og nyter egentlig dagene som de er. Tungt og slitsomt til tider, men også veldig fint.

Formen min: Den er kanskje noe av det bedre. Etter 1 time hos fysio, samt øvelser hjemme hver dag anbefalt av fysio. Så har bekkenet blitt noe bedre. Det er selvfølgelig stivt til tider, og noe tungt. Men fysio har virkelig hjulpet meg. Har ny time på fredag, så ser veldig frem til det.

Søvn: Oppskrytt. Jeg sover elendig om nettene og jeg vet ikke hva som gjør at jeg sover så dårlig. I natt våknet jeg av at jeg fikk krampe i leggen og slet veldig med å sovne etterpå. Forferdelig at det er slik, men det hører vell med.

Cravings: Is, is og mer is. Jeg er sjokkert over at jeg kun har gått opp 9 kilo med tanken på hvor mye is jeg egentlig har spist. Veldig fornøyd med at jeg ikke har økt med mer, men mye kan skje de siste tre månedene.

Innkjøp: Ytterjakken fra Name it. Jeg prøver å tenke så det knaker, men jeg tror faktisk ikke det var så mye handling sist uke. Skal kjøpe garn til ulldress i morgen, men føler vi har en del allerede. Så prøver å begrense meg.

Vektøkning: 9 kilo med klær og sko.

Neste kontroll: 18. Mai - Jordmor

Det jeg gleder meg mest til: Nå gleder jeg meg mest til å få kjøpt inn seng. Seng er noe av det vi mangler, men siden vi skal få det i gave har vi ikke prioritert det enda. Men så fort sengen er på plass så skal den fylles med bamser og koseting.

Pappa Jim: Han merker veldig at jeg er gravid når vi skal på tur. Han sier jeg har blitt en sinker og det er fort gjort at han glemmer litt at jeg har blitt noe tjukkere.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer

dks
dks,
Så interessant 😊 Kan jeg spørre hvilke tanker du har rundt fødselen, om du gruer deg eller om det er noe du ser frem til? Hvis det blir for privat, så beklager jeg <3
nouw.com/dks
lindataylor
lindataylor,
Takk for tips 😊 kanskje jeg kan lage et innlegg angående det. Ingenting å beklage over, det er ikke privat.
nouw.com/lindataylor