Gravid oppdatering - uke 26

IVF & gravid


Termin dato: 13. August 2020

Baby: Barnet går nå inn i en svært aktiv fase i de trange omgivelsene. Det er mindre fostervann, så nå kan du kjenne barnets bevegelser mye tydeligere. Barnet vil øve seg på suge refleksen slik at det kan ammes. Barnets nervecelle og hjernevev utvikles raskt, og hjerne bølgene fungerer som hos nyfødt spedbarn. Selv om skjelettet er ferdig utviklet nå, så henger ikke leddene helt sammen enda. Hos gutter har testiklene kommet ned i pungen. Barnet immunsystem, lever og lunger utvikles fortsatt og forbereder seg på å fungere på egen hånd.

Kjønn: Guttebaby

Navnevalg: U.

Liv i magen: Det blir mer og mer for hver dag som går. I går fikk jeg det nesten på film, men da jeg tok frem Snapchat for å filme, roet han seg. Så han er nok en liten luring. Men det er mye liv og nå kan jeg med sikkert si at det er liv jeg kjenner.

Humøret mitt: Jeg føler jeg er veldig blid og fornøyd om dagen. Dagene mine har blitt noe bedre etter at jeg ikke jobber så mye lenger. Å ha smerter er overhode ikke noe å gå med permanent, så å kunne redusere litt på jobbingen denne tiden - har virkelig hjulpet på humøret. Det skal selvfølgelig veldig lite til for å irritere meg, men generelt føler jeg at humøret er på topp.

Formen min: Formen varierer veldig fra dag til dag. Så det er alltid noe jeg må kjenne litt etter når dagen har startet. Noen dager er jeg svært stiv og har moderat med smerter, mens andre dager kjenner jeg omtrent ingenting. I dag er en fin dag, så planen er å få til en liten sykkeltur i finværet.

Søvn: Søvnen er som den har vært en god stund. Jeg sover på vent og våkner flere ganger i løpet av natten. Det skal ikke mye lyder til før jeg er lys våken. Vet ikke om det er fordi kroppen forbereder seg på å være våken om natten, eller våkne lett. Men uansett så er søvn veldig oppskrytt. Sover dårlig og våkner mye.

Cravings: Is, is, is og mer is. Jeg har alltid elsket is og jeg liker det ikke noe mindre nå. Det begynner å bli varmt i været, is smaker godt også er det en liten guily pleasure.

Innkjøp: Hmm. Jeg tror ikke jeg har kjøpt så veldig mye uken som har vært. Jeg kjøpte iallefall den jakken i går, men utenom det tror jeg at jeg har handlet minimalt. Jeg skal ikke love noe, men jeg tror det. Det renner inn pakker i posten her, så jeg har egentlig ingen kontroll på noe som helst akkurat nå.

Vektøkning: Det er jo en stund siden jeg har gått på vekta nå, men jeg vil tippe at det er rundt 10 kilo. Jeg håper selvfølgelig ikke det er mer, men jeg vet faktisk ikke.

Neste kontroll: 15. Mai - Jordmor

Det jeg gleder meg mest til: Nå gleder jeg meg veldig til ultralyd. Vet jeg har sagt det før, men jeg teller ned uker til jeg kan se den lille i magen igjen. Jeg sjekker jevnlig nettsiden om de har endret regler om at partner kan være med. Jeg vil jo veldig gjerne at Jim skal ta del i det, men regler er regler. Det er enda 6-7 uker til, så vi får bare krysse fingrene.

Pappa Jim: Han kjenner mer og mer på at han skal bli pappa, å det er veldig koselig. Også føles det ut som om det er veldig kort til August.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer