Gravid oppdatering - uke 25

IVF & gravid, Hverdag


Termin dato:
13. August

Baby: Du merker kanskje at barnet ditt beveger seg i takt med musikken du hører på. Nå veier barnet ca. 750 g. Den lille hjernen vokser raskt nå, og over 50 prosent av barnets energi går med til dette. I lungene dannes det lungeblærer, og overflaten som sikrer utveksling av karbondioksid og oksygen, er nå tynn nok til at barnet kan trekke pusten mot slutten av uka. Selv om barnets hud er løs og rynkete nå, så skal den fylles med underhudsfett i løpet av tredje trimester. Øynene er ferdig utviklet, og hjernen kan registrere ulike stimuli som lyd og lys.

Kjønn: Gutte baby 💙

Navnevalg: Baby U.

Liv i magen: Kjenner liv hver eneste dag. Det dyttes og beveger seg mye i løpet av en dag. Vet ikke helt hva han driver med der inne, men noen dager tror jeg han har danse fest.

Humøret mitt: Veldig utålmodig. Det skal ikke mye til før jeg sprekker og jeg irriteres veldig lett. Det er overhode ingen god kombinasjon med hormoner, men jeg føler jeg holder det ganske i sjakk.

Formen min: Formen varierer veldig. Noen dager er veldig tunge, mens andre dager er veldig greie. Jeg prøver å spre de gode dagene utover, så jeg orker mer. Men så kommer de dårlige dagene også. Men alt i alt, så er formen helt midt på tre.

Søvn: Uff. Den er dårlig. Jeg vet ikke hvorfor jeg sover dårlig eller hva som er. For uansett hvor sliten jeg er på kvelden, så blir søvnen dårlig. Natten jeg gikk en mil, sov jeg dårlig. Å da burde jeg jo ha vært sliten. Så søvn er vanskelig, men jeg holder ut.

Cravings: Mat. Om dagen er jeg veldig mye sulten og veldig tørst, men krabaten i magen vokser og derfor trenger han stadig mer mat. Så all mat er veldig godt, for en sulten sjel.

Innkjøp: Jim føler det dumper ting ned i postkassen her storsett hele tiden og det har han nok litt rett i. Men det største kjøpet er selvfølgelig vognen dere fikk se i går. Utenom det så er det noe klær jeg har bestilt.

Vektøkning: Jeg vil tippe i underkant av 10 kilo. Har ikke vekt hjemme, så er vanskelig å holde følge.

Neste kontroll: 15. Mai - Jordmor.

Dette gleder jeg meg til: Akkurat nå gleder jeg meg til ultralyd vi har planer om å bestille i ca uke 32. Jeg vil se hvor mye han har vokst og om vi eventuelt kan se om han ligner på noe av oss.

Pappa Jim:
Han sier han nyter tilværelsen som den er nå. Også føles det ut som om det går fort til August, vi har litt planer fremover også er det jo snart ferie. Så det blir en bra tid fremover.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer

martineeljostveit
martineeljostveit,
Misunner virkelig alle som er gravid! Gleder meg til å følge deg fremover <3 klem
nouw.com/martineeljostveit
lindataylor
lindataylor,
Så hyggelig å høre fine du 😊 klem
nouw.com/lindataylor