Gravid oppdatering - uke 24

IVF & gravid, Hverdag


Termin dato: 13 August 2020

Baby:
Nå er barnets primitive hukommelse i ferd med å utvikle seg, og det betyr at musikk og stemmer vil etterlate inntrykk i barnets hjerne. Ryggraden består nå av 1000 ligamenter, 150 ledd og 33 ryggvirvler. Det dannes blodkar på innsiden av lungene, og neseborene begynner å åpne seg. Nå som hendene er ferdig utviklet, kan høye lyder få barnet til å dekke til de små ørene for å skjerme dem mot lyder. Barnets hud har forandret seg fra gjennomskinnelig til mer gjennomskinnelig. Hjernebarken er den delen som styrer følelser, resonneringer, planlegging og evnen til å løse problemer, og er den mest utviklet av barnets hjerte på dette tidspunktet.

Kjønn: Gutte baby

Navnevalg: Baby U.

Liv i magen: Det blir mer og mer for hver dag som går. På fredag kjente til og med Jim liv på utsiden. Tror det var veldig stas for han. Men det er liv der og noen dager er det mer enn andre.

Humøret mitt: Det er veldig bra om dagen. Selvfølgelig er det ting som irriterer meg og lunta er svært kort. Men generelt og store deler av dagen er jeg i godt humør.

Formen min: Formen er det dessverre verre med. Bekkenet blir overhode ikke noe bedre for hver dag som går. Jeg har gode dager og dårlige dager. I går hadde jeg en skikkelig dårlig dag. På kvelden klarte jeg såvidt å gå, så i dag har jeg en skikkelig hviledag. Jeg skal kun bruke dagen på å hvile, og forhåpentligvis klarer jeg en tur i morgen.

Søvn: Jeg sover heller ikke så veldig bra. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke sover noe særlig godt, men jeg ligger liksom litt på vent. Våkner tidlig, sover urolig og våkner av de minste lydene. Slitsomt at det er slik, men vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre med det.

Carvings: Is!! Helst mc flurry eller ben & jerry´s. Sinnsykt godt og blir aldri lei. Nå er det noen dager siden jeg koste meg med en skikkelig ben & jerry´s, men prøver ikke spise alt for mye av det gode. Men is er generelt veldig godt.

Innkjøp: Vi kjøpte kommode og skuffedelere sist uke. Fikk den på plass og fikk lagt alt som er lille U sitt nede i kommoden. Veldig fornøyd også ble det litt mer virkelig.

Vektøkning: Mellom 7 og 8 kilo har jeg lagt på meg. Kan føles ut som om jeg har økt med 20 kilo, for det er en smule tungt til tider. Men jeg har riktignok ikke lagt på meg så mye - enda.

Neste kontroll: 15 Mai. Jordmor.

Det jeg gleder meg mest til: Nå gleder jeg meg til å se babyen min. Vet det er veldig mange uker til enda, men jeg lurer så fælt på hvem han ligner på og om han har mye hår. Jeg håper selvfølgelig at han har mye hår, mens Jim håper at han ikke har det. Så håper de siste 116 dagene går fort.

Pappa Jim:
Han føler jeg vokser mye for hver uke som går, å det får han bare til og glede seg enda mer. Også var det veldig stas at han kjente liv rett før helgen.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer