Gravid oppdatering - uke 22


Termin dato : 13. August

Baby: Nå veier barnet ditt omtrent 500 g. De neste fem ukene vil barnet gjennomgå en intens vekstspurt.. Barnets storhjerne, den delen av hjernen som håndterer hukommelsen, motoriske ferdigheter og tankeevne, utvikles slik at cellene skal kunne kommunisere med hverandre. Barnet får også REM-søvn (Rapid eye movement. Lanugohåret på den lille kroppen blir også mørkere og huden får gradvis mer pigmenter. Skjelettet og de indre organene kan ses under huden, men med mer underhudsfett blir de snart mindre synlige.

Kjønn: Gutte baby

Navnevalg: Hemmelig

Liv i magen: Som dere leste i innlegget i går, så kjenner jeg noe ¨bobling¨ og kiling nederst i magen. Usikkert på om det er liv, men jeg håper det jo selvfølgelig det. Utenom det, så er det ingenting jeg kan sette ord på iallfall.

Humøret mitt: Jeg føler humøret er veldig bra om dagen. Jeg holder det oppe så lenge jeg ikke er sliten eller sulten.

Formen min: Den har vært veldig fin de siste dagene, men i går kveld fikk jeg usedvanlig vondt i bekkenet. Det kjentes nesten ut som om noen hadde dratt beina mine fra hverandre og ikke brekt de tilbake. Det har blitt litt bedre over natta, men allikevel så var det veldig merkelig at det plutselig kom i går kveld. Jeg hadde fri og kun gått en tur i skogen på 4 kilomenter. Kroppen burde egentlig ha tålt det, men allikevel så ble bekkenet vondt.

Søvn: Den er det verre med. Jeg sover veldig dårlig om nettene. Jeg våkner gjerne ved 06:00 tiden og da er det enten fordi jeg må på do, er sulten eller at Nemo maser. Jeg er mye varm om nettene, så jeg våkner gjerne av det også. Så søvn det er virkelig oppskrytt.

Carvings: Is. Is og helst Ben & Jerrys. Helst hver eneste kveld, men det koster jo også deretter så.

Innkjøp: Flasker fra Twistshake, smokker og smokkesnor.

Vektøkning: Jeg har riktig nok ikke veid meg på alt for lenge, men jeg tror nok jeg ligger på omtrent 5 kilo +. Det er sikkert mer, men jeg vil ikke gjette eller legge på mer.

Neste kontroll: 14. April. Lege kontroll.

Det jeg gleder meg mest til: Nå gleder jeg meg mest til å få kjøpt kommode. Jeg trodde vi skulle det i morgen, men så måtte Jim jobbe midtvakt. Så det blir ingen kommode før etter påske da. Men allikevel så gleder jeg meg veldig til å kunne organisere det meste i en baby kommode.

Pappa Jim: Han syntes det er morsomt å se at jeg blir større og han gleder seg veldig til å kunne kjenne liv på utsiden.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer