Gravid oppdatering - uke 20

IVF & gravid


Termin dato: 13. August 2020

Baby: Nå ser barnet ut omtrent slik det vil se ut ved fødselen, bare mindre. Det er helt vanlig at barnet suger på tommelen, gjesper og sparker ivrig der inne i livmoren. Det vokser hår på barnets hode, og ansiktstrekkene dannes. Det trengs ikke lenger ultralyd for å høre hjerteslagene, for nå kan de rytmiske dunkene fanges opp med et vanlig stetoskop. Benmargen produserer blodceller nå. I starten er det leveren og milten som utfører denne oppgaven. Og i tynntarmen absorberes litt av sukkeret som finnes i fostervannet barnet svelger. Nå kan barnet blunke, og det vokser ut øyenvipper og øyenbryn.

Kjønn: Gutte baby 💙

Navnevalg: Hemmelig

Liv i magen: Ingen tegn til liv - enda.

Humøret mitt: Humøret er veldig stabilt om dagen. Jeg har det bra og humøret har stabilisert seg veldig. Føler den verste humør perioden er over. Nå har jeg det egentlig ganske bra og humøret er bra!

Formen min: Formen er som tidligere. Det jeg merker det best på er at ting begynner å bli noe tyngre. Å bøye seg ned, kle på seg, pusten er yngre og magen er mer sulten. Utenom det så føler jeg at formen er bra.

Søvn: Den er litt verre. Jeg har mye kramper i det venstre benet, våkner mer og sover generelt dårlig. Finner ingen god stilling og tisser mye. Har hatt bedre søvn perioder for å si det sånn.

Cravings: Mat generelt. Er ingenting jeg har skikkelig lyst på om dagen, men er mye sulten og all mat er egentlig god mat.

Innkjøp: Hmm. Kjøpte jeg noe spesielt? Jeg hentet bleiebøtta jeg hadde bestilt uken før. Er selvfølgelig mye jeg vil kjøpe, men prøver å fordele det litt utover.

Vektøkning: 4 kilo +. Har ikke vekt hjemme, så jeg har ingenting konkret.

Neste kontroll: 20 april. Jordmor.

Dette gleder jeg meg til: Til jeg kunne kjenne liv. Jeg føler ikke jeg kjenner liv enda, har noe kramper i magen. Men ordentlig. Som spark og bevegelse. Det gleder jeg meg til.

Pappa Jim: Han syntes det er morsomt at vi er halvveis i svangerskapet og han merker på meg at ting begynner å bli slitsomt. Han sier om det hadde vært opp til han, så hadde den lille kommet om 4 uker. - La oss håpe han ikke gjør det. 🤞🏽

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer