Gravid oppdatering - uke 16

IVF & gravid


Termin dato:
13. August

Baby:
Blodårene under den tynne huden blir mindre synlig nå som barnet begynner å lagre underhudsfett. Nå er barnet like stort som morkaken, og det lille hjerte pumper 23 liter blod om dagen. Det dannes mekonium eller barnebek i barnet tarmer. Nå får barnet plass i håndflaten din Hjerte kommuniserer kontinuerlig med nervesystemet og musklene, og nå kan du antagelig kjenne flere bevegelser også.

Kjønn:
Hemmelig

Navneforslag:
Hemmelig

Liv i magen:
på vei hjem fra Trøndelag så føltes det ut som jeg kjente en poke nederst i magen bare fra innsiden. Var det et spark, eller var det kun en krampe. Jeg håper jo at det var et spark, for det var liksom ikke en krampe heller.

Humøret mitt:
Jeg personlig føler at humøret mitt har blitt bedre. Lunta er selvfølgelig kort, men humøret generelt er bra. Jim sa til og med da vi kjørte hjem på søndag at jeg virker mer fornøyd og at jeg kanskje er litt gladere om dagen. Det kan faktisk stemme.

Formen min:
Jeg er ikke riktig så sliten lenger. Jeg orker mer og kroppen spiller mer på lag med meg. Jeg har litt mer overskudd om dagen, men samtidig så prøver jeg å ikke overbelaste meg selv. Jeg må sette kroppen min først og høre på hva den har og si.

Søvn:
Søvnen er ikke det største problemet. Jeg sovner fort om kvelden og sover ganske godt om natten. Jeg er oppe max 1 gang i løpet av natten for å gå på do, men mer enn det er det ikke - foreløpig.

Cravings:
Hmm, den siste tiden er det ikke noe jeg har hatt spesielt lyst på. Jeg spiser det jeg føler for og innimellom er jeg så sinnsykt sulten at jeg mest sannsynlig kunne spist en hel elefant. Men mat er godt og jeg er selvfølgelig mye sulten.

Innkjøp:
Jeg har bestilt et babynest fra Vida. Jeg hadde håpet jeg kunne vise det til dere før dette innlegget, men det tok en evighet før vi fikk det. Jeg vet det sendt fra lager, men det er enda ikke mottatt. Men det er kjempefint og jeg lover å vise det til dere - når det er mottatt.

Vektøkning:
Det vet jeg ikke. Vi har ikke vekt hjemme og jeg har helt glemt å veie med på jobb. Men jeg kan vell gjette at det kanskje er 2-3 kilo nå. Det kjennes iallfall sånn på buksene mine.

Neste kontroll:
17. Mars. Sykehus besøk.

Det jeg gleder meg mest til:
Jeg gleder meg til neste ultralyd. Se babyen, høre hjerte og selvfølgelig få se hvor stor den har blitt. Åh, nå må det gå fort til den 17. Mars. Jeg vil se deg.

Pappa Jim:
Han syntes det er vanskelig med navn til den lille. Også mener han at han merker forandringer både på kroppen min og humøret - til det positive.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer