¨Går du nå, er du ikke lenger min datter¨

Bøker/littratur


¨Som barn skjønte jeg det aldri, hvorfor andre ikke ville hjelpe oss, sånn på ordentlig. Når jeg tenker meg om, skjønner jeg det heller ikke i dag.» «Går du nå, er du ikke lenger min datter» er Anne Bitschs fortelling om en oppvekst med en psykisk syk og alkoholisert mamma. Ved å lete i gamle
brev, dagbøker, offentlige arkiver og i samtaler med mennesker som kjente dem, prøver forfatteren å finne svar på hvordan en familie kunne gå i oppløsning uten at noen grep inn. Hun vil avkle mytene om den typiske misbruker og skildrer enkeltmenneskets og samfunnets avmakt i møte med omsorgssvikt av barn fra «møblerte hjem». Dette er en personlig bok om overlevelse og tilgivelse, som tar parti for de barna som ikke selv kan fortelle hvordan de har det når mor eller far drikker.¨Tung bok. Historien og konseptet til Anne Bitsch er veldig fascinerende og ikke minst bra. Men selve boken kunne til tider bli veldig vanskelig og ikke minst tung å lese. Jeg tror jeg bruke seks måneder på og få fullført boken, om ikke mer. Å endelig ble jeg ferdig med den. Hun skriver veldig bra. Utdyper veldig godt, men samtidig er det en veldig seig bok å komme gjennom. Etter min mening.
Jeg anbefaler gjerne boken videre, for det er jo en gripende historie og det kan jo hende andre syntes det er lettere å komme gjennom den. Men for meg så holder det ikke helt mål. Boken er ferdig lest, og satt i hyllen. Det er nok ikke en bok jeg tar opp og leser en gang til. Dessverre.Så nå har jeg kjøpt meg ny bok. Nok en skjønnlitteratur. Fått lest ett par kapitler og gleder meg allerede til resten. Så langt virker den grei, så er veldig spent på hva resten har å tilby.


- Linda Taylor

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229