BOKANMELDELSE: Saras nøkkel

Bøker/littratur , Bøker

PARIS, 1942: Sara, en ti år gammel jødisk jente, gjemmer sin yngre bror i et skap like før familien arresteres av det franske politiet i den beryktede oppsamlingen av jøder som siden er blitt kjent som Vèl d’Hiv. Hun låser skapdøren og legger nøkkelen i lommen, overbevist om at hun vil være tilbake om noen timer. Men timene blir til døgn, og Saras desperasjon vokser.

PARIS, 2002: I anledning sekstiårsmarkereringen for Vèl d’Hiv blir Julia Jarmond bedt om å skrive en artikkel om denne svarte dagen i Frankrikes historie. Mens hun undersøker saken, snubler hun over Saras fortiede familiehistorie. Julia føler seg tvunget til å skrive om jentas skjebne, og gjennom sine undersøkelser tvinges hun til å stille spørsmål om sitt eget liv.


Dette er en bok jeg har hatt på listen min over bøker jeg ønsker å lese lenge, men ikke fått rotet meg til å kjøpe. Å endelig har jeg fått tak i den og lest den.
Herregud for en nydelig bok. Den er trist, fæl og fantastisk på en og samme gang. Jeg ble virkelig forelsket i karakterene og klarte omtrent ikke legge fra meg boken.
Så jeg en innmari glad for at jeg valgte å lese den til slutt.

Jeg vil ikke si for mye om boken for da er jeg redd jeg røper hele historien, men jeg vil anbefale alle som liker historier fra krigen, kjærlighet og litt drama om å lese den. Jeg gir iallfall denne boken personlig terningkast: 5! Å det er den virkelig verdt. God bok, synd den ikke er lenger.

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229