Bok anmeldelse: Barna i dødens hus

Bøker, Bøker/littratur

Ekteparet West misbrukte og drepte sin egne døtre. Lurte haikende unge jenter til å bli med hjem. Voldtok dem under de mest groteske seanser. Drepte dem og gravde dem ned. Datteren Anne Marie West berget livet fordi hun klarte å rømme. Her er henne historie:

Da Rosemay og Fred West ble arrestert i 1994 og anklaget for å ha drept 11 unge kvinner, gispet verden etter pusten. Deretter haglet spørsmålene. Hvordan er det mulig? Hvordan kunne et ektepar, midt i en by, midt i et nabolag, midt blant helt vanlige mennesker, klare å myrde 11 kvinner? Hvorfor reagerte ingen for det var for sent? Er vi blitt så bevisstløse at massemord kan skje, midt foran nesen på oss? I årevis?
Anne Marie West, Fred Wests datter, forteller om oppveksten sin og forsøker å gi oss noen svar i denne boken. Hun var faren og stemoren prøvedukke både når det gjaldt sex og grusomheter. Ingen kommer umerket fra en slik barndom.
Alle visste at «noe» foregått. Ukjente menn og kvinner kom og gikk. Ekteparet West la ikke skjul på sin sin sexinteresse og inviterte stadig naboer til å delta i sexleker, selv om de første takket nei. Politiet og rettsapparatet var involvert flere ganger. Men ekteparet var hyggelig, særlig han. Og ungene var så søte, selv om de var litt stille og forsvant lynkjapt opp på rommet sitt hvis noen stakk innom.
Anne Marie var femten da hun rømte. Hun bodde på gaten og levde av tilfeldige bekjentskaper - og sex. Det var slik hun var oppdratt. Rose hadde leid henne ut til kundene sine siden hun var liten. Slik hun senere gjorde med de andre døtrene.
I dag lever Anne Marie tilbaketrukket sammen med den trofaste barndomsvennen Phil og deres to barn. De var hennes støtte og trygghet sa den grusomme sannheten ble avdekket. Da Fred og Rose ble arrestert, og da faren hennes hengte seg i fengslet. Da stemoren fikk sin livstidsdom.
Barna i dødens hus er en bok du aldri vil glemme. Den sier noe om hvordan dette kan skje. I en helt alminnelig by, blant helt alminnelige mennesker.Dette er en bok jeg har lett etter i mange år. Helt siden tittelen ble nevn under bøkene om Alvdal saken har jeg lett. Men boken er dessverre ute av produksjon. Boken ble gitt ut i 1996 og kan trolig bestilles på nett eller kjøpes på brukt sider. Der fant jeg min. Jeg ble enormt glad da jeg fant den, å kommer nok ikke selge den videre med det første.

Boken er grusom, trist og interessant på en og samme tid. Hun er veldig flink til å sette ord på det og man lever seg veldig inn i den. Selv om alt som skjedde i det huset er totalt grusomt og man kan ikke forestille seg hvordan det var å leve der, så er det en utrolig bra bok. Jeg syntes ikke det er tabu og skrive sånne bøker da det er mennesker/barn der ute som opplever dette hver eneste dag. Folk burde være mere bevist på det og holde øyne og øre åpne.
Jeg er uendelig glad for at jeg fikk tak i boken og at jeg fikk lest den. Den satte spor og får en god plass i bok hyllen.Så selv om boken var bra vil jeg kun gi den en 4’er på skalaen. Litt rotete oppsett, mye mennesker innlandet og mange steder blir nevnt. Så til tider kan det være litt vanskelig å holde følge. Men kjempe historie og generelt en tøff bok å lese! Får du tak i den og liker sånne historier. Ikke nøl med å kjøpe den!

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229