Bok anmeldelse: Anorektisk

Bøker/littratur , Bøker


Hvordan oppleves norsk psykiatri for en pasient med anoreksi og tvangslidelser? Hvilke kamper utspiller seg i et menneske som vil gjøre det slutt med sykdom som har vært både livline og livsfarlig siden hun var barn? Hva skal til for å gi slipp? Hvor mye betyr egentlig vekt?

Gjennom innleggelser på tre forskjellige døgninstitusjoner i til sammen tre år, dokumenterte Ingeborg Senneset arbeidet med langsomt å vinne kontrollen over eget liv.

Gjennom møter med noen av helsevesenets verste og beste sider, paradokser og konflikter på mellommenneskelige og personlige plan.

Anorektisk er en ærlig, nådeløs og usentimental skildring fra sykdommens og sykehusenes innside, av en forfatter med en unike kombinasjonen pasient, journalist og sykepleier.


Boken var selvfølgelig en tøff historie og jeg unner ingen å måtte gå gjennom det hun måtte. Både med følelser, angst og ett system som til tider går i mot en. Men boken falt ikke helt i smak hos meg. Jeg syntes den var vanskelig og tung å komme gjennom. Å jeg ble ikke helt grepet av den, som jeg trodde jeg skulle bli. For ordene var også veldig tunge og mye informasjon.
Men selv om ikke jeg ble helt slukt i den, var historien forferdelig og jeg håper at hun ble frisk fra både sykdommen med anoreksi og angst.
Så denne boken får av meg terningkast: 3!

- Linda Taylor

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229