Hemmagjort rabarbersaft

Vegansk mat

Hej på er!
Nu står hösten för dörren och vilken sommar vi har haft?! Jag vet inte riktigt om jag ska tycka att det är nice eller om jag ska få ångest. För jag älskar när det är 30 grader och strålande sol. MEN, i Sverige? Kan inte hjälpa att jag samtidigt som jag njuter får en sån himla klimatångest. För det här är inte normalt.


Anyway. I sommar har jag i alla fall svalkat mig med uppfriskande rabarbersaft. Så himla gott, mycket godare än vanlig köpesaft. Har du rabarber kvar i trädgården, förläng sommaren med ett läskande glas saft!


Rabarbersaft 1 liter

1 kilo rabarber
1,5 liter vatten
En halv citron
500g strösocker

Skölj och ansa rabarberstjälkarna. Skär dem små bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten och koka tills rabarbern kokat sönder. Lägg en silduk över en bunke och sila bort rabarbern. Diska kastrullen medan saften silas och häll över saften i den. Tillsätt socker och saften av en halv citron och koka upp tills det skummar. Låt saften koka tills den blivit klar och skummet försvunnit. Låt svalna. Slå över i noga rengjorda och varma glasflaskor. Förvara saften i kylskåpet.

Gillar

Kommentarer