Citronmarängpaj

Vegansk mat


Pajskal
125 gram mjölkfritt margarin
1 dl socker
4 dl vetemjöl
2 msk vatten

Citronkräm
50 gram mjölkfritt margarin
Rivet skal från 2 citroner
1,5 dl citronsaft
2 dl strösocker
4 msk majsstärkelse
½ påse Vegegel

Maräng
3/4 dl kikärtsspad
1 dl strösocker
1 krm citronsaft

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda rumstempererat margarin med socker, vatten och mjöl till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 min.
2. Börja med citronkrämen. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sockret. Blanda rivet citronskal, citronsaft och majsstärkelse i en bunke. Tillsätt citronblandningen i margarinsockerblandningen. Vispa ihop. Vispa sedan ner en halv påse Vegegel. Sjud på svag värme och vispa under tiden tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från plattan och krämen svalna.
3. Kavla ut pajdegen. Smörj pajformen/formarna med margarin. Klä en stor pajform eller 4-6 små pajformar med degen. Nagga med en gaffel. Grädda i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
4. Blanda kikärtsspad och citronsaft i en bunke. Vispa tjockt och fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret med en matsked i taget och vispa hårt med elvisp under tiden. Marängsmeten ska vara tillräckligt fast att du kan vända bunken över huvudet utan att smeten rinner ned.
5. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Fyll pajskalen med citronkrämen. Lägg marängsmeten i en sprits och spritsa pajerna. Grädda i ugnen i ca 3-5 minuter tills marängen fått färg.
Låt svalna och låt gärna pajerna stå i kylskåpet ca 1 timme innan servering.

​#vegan #veganskt

Gillar

Kommentarer

malingrubb
malingrubb,

Åh gud vad gott det ser ut 😍

nouw.com/malingrubb
janielindahl
janielindahl,

Åh, men så gott 😍 When life gives you lemons, let's make lemontarts! 🍋

nouw.com/janielindahl
jensdotterw
jensdotterw,
Å, himmel så gott det ser ut!
nouw.com/jensdotterw