Blomkålssoppa - sjukt underskattat

Vegansk mat

God sen lördagskväll!
Ska jag vara ärlig har jag nog inte ätit soppa på ett år (antar att det är en höstgrej eller?), men blev sjukt sugen på det idag. Så jag gjorde slag saken och lagade en svingod blomkålssoppa i all sin enkelhet. Toppade den med hemmagjorda tofufejkontärningar och tryffelstekta champinjoner. Till det ett glas bubblande cava 🍸 Och så var lördagskvällen räddad! (tips; funkar säkert super som söndagsmiddag med 😉)


Recept 4 personer
1 st blomkålshuvud
1 st potatis
1 st purjolök (den vita delen)
2 st vitlöksklyftor
6 dl vatten
3 msk grönsaksfond
2,5 dl havregrädde
½ dl torrt vitt vin
2 tsk torkad timjan
1 msk mjölkfritt margarin
Salt och peppar


Smält margarinet i en stor kastrull. Skala och tärna potatisen, skär blomkålen i mindre bitar. Skiva purjolöken. Bryn potatis, blomkål och purjolök i ca 2 minuter. Tillsätt vitlök, timjan, vatten, grönsaksfond, vin och havregrädde. Låt koka i ca 15 minuter. Mixa med stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Servera med tofufejkon, stekta champinjoner och några droppar vit tryffelolja.


Tofufejkontärningar
100g fast tofu
2 msk rapsolja
1 msk liquid smoke
1 tsk soja
2 tsk sirap
Salt

Skär tofun i tärningar om en halv centimeter. Blanda övriga ingredienser i en skål. Marinera tofun i minst 30 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs tofun tills gyllene och en krispig yta.

#nouwautumnchallenge #vegan #veganskmat

Gillar

Kommentarer

Byrebeccas
Byrebeccas,
Låter super gott 😄
nouw.com/byrebeccas