VARDAGSPUSSLET

Alltså jag har verkligen problem med att få ihop vardagen just nu! Även fast jag är hemma. Visst rullar det på, men inte som jag vill. Det är så mycket jag vill göra och vill ha tid för och det gör mig så ledsen att inte hinna och orka med allt. Att lilltjejen sover dåligt gör ju sitt, att stiga upp klockan fem varendaste en dag är inget för mig som annars också är morgontrött. Men vad gör man. Det måste väl vända någon gång.

Slutarbetet tar en stor del av min ork. Jag får inte så mycket gjort på dagarna hemma och det stressar mig ännu mer, att villa få det klart men det är omöjligt att få ihop det tidsmässigt. Jag vill ta tag i saker och få dem gjorda och hatar liksom då det inte går framåt. Vill bocka av saker på to do-listan.

Jag vill ha tid för att ta långa höstpromenader. Träffa vänner. Ha myskvällar. Göra grejer med familjen. Fixa i trädgården. Jag vill få ordning på huset! Jag städar HELAtiden, men ändå är de stökigt. Högarna med tvätt växer (men har faktiskt kommit på en grej som gör bykfixet lite lyxigt,, nämligen att lyssna på poddar). Golvet borde moppas. Mat flyger omkring i köket vid varje måltid. Mitt kontor lyckas helatiden bli någon slags förråd, allt som inte har någon plats slängs bara in där. Inget får vara ifred, utan varje kväll avslutas med att plocka tillbaka saker på sina rätta ställen. Tid som jag istället gärna lagt ner på slutarbetet.

I lördags skulle jag varit på 25-årsfest men kände redan på fredag att jag måste inhibera för att vila lite. Mats ordnade barnvakt övernatten och vi var faktist till Åbo på lite tumistid och bio, och på morgonen fick vi sova ut. Men efter dagens tidiga väckning är orken som bortblåst igen. Idag står slutarbete på schemat igen och M är hos farmor, är tacksam över att ha frivilliga barnvakter. Efter dagens arbete ska jag träffa Mollys gudmor och äta middag, och åka via Polarn o. Pyret på hemvägen för att köpa strumpor (bästa strumporna enligt mig, lite längre skaft och hålls bra tillochmed på vår dam som annars är kvick med att riva bort strumporna!).

Och vet ni! Igår firade vi stort, sambon har fått nytt jobb. Tjohoo! Så vardagen är nog fylld med bra saker och trevliga överraskningar också :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229