Hallihallå,

Sitter just nu med en kopp kaffe och ska springa lite ärenden när jag skrivit klart detta. Ryan jobbar ju på dagarna så jag gör lite vad jag vill. Trafiken här är outhärdlig så han åker tåg och jag släpper av och hämtar honom vid stationen. Och vet ni vad? Idag är det exakt en vecka kvar tills jag och le husband sitter på ett flyg till Hawaii!!
Bortsett från det så tänkte jag skriva lite om skillnaderna här i USA med dom hemma i Sverige.

Först och främst kan vi ju ta detta med att de inte inkluderar skatt på saker man köper. Detta är något jag finner sjukt irriterande när jag handlar kläder. Ba "Wow, sjukt bra pris på denna blus!!" och så inser man när man väl står där i kassan med kortet att nä det var visst inte så bra pris ändå.

Skulle ju även kunna nämna Fahrenheit och icke metriska mått, men det tror jag ni alla redan har rätt stor koll på.

Även insett hur bortskämda vi är hemma i Sverige med GOD choklad och GODA bakverk osv. Kanelbullar utan pärlsocker men med MASSA glasyr på? Kan ni tänka er det? Nej, trodde väl inte det. För de har inte ens pärlsocker här. Inte okej. Om man vill köpa god choklad här får man åtminstone lägga ner 3-4 dollar på det. Och då pratar jag inte 200g som i Marabou utan 85g???

College, universitet och skola överhuvudtaget behöver jag kanske inte ens nämna? Vi får ju till och med "betalt" för att gå i gymnasiet (High School), vilket alla blir så förvånade över. Hur ska vi annars ha råd med allt skolmaterial eller *HOST HOST* nya jeans.

Ska inte prata ner USA nu och så, det finns ju faktiskt bra grejer med detta land också. Det jag gillar här är att det är otroligt lätt att börja konversationer och hänga med människor man inte känner. Att folket här faktiskt vill veta mer om en. Var till exempel över hos nya grannen på ett glas vin förra veckan och det hade nog aldrig hänt om jag hade en lägenhet i Sverige och någon ny flyttade in.

⬇ Dessa är mina två absoluta chokladfavoriter här! Plus att det är för en bra sak ⬇

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hello darlings,

Har inte riktigt haft tid att blogga då en av mina bästa vänner kom på besök i en vecka och vi har haft fullt upp med massa roliga saker. Gjorde iordning en skylt till Sofia och köpte ballonger så jag kunde möta upp henne på flygplatsen på bästa sätt. Och hon blev så himla glad!
Har också köpt en ny säng och den är så himla skön, var på tiden! Det roligaste var dock att jag och Ryan lyckades köpa två madrasser till sängen haha. Så efter att vi monterat ihop hela sängen och insåg vi detta och det var bara att åka till IKEA igen. Sofia hade rätt roligt åt oss, vem lyckas ens köpa TVÅ madrasser? Aja, kul att bjuda på sig själv i alla fall haha.
Vi hade en hel vecka full av saker att göra, vi åkte till UW (ett av universiteten i Washington) och kollade på körbärsblomningen, vi har ätit god mat, shoppat och sen en trip till Forks (där Twilight spelades in) och La Push. Jag rekommenderar verkligen alla att åka dit, så himla fin natur och regnskogen var otroligt cool med alla tokhöga träd!

Annars då? Ryan har fått nytt jobb, så himla stolt över honom! Så jag har varit ensam hemma med Edgar, men det är okej det med. Lite långtråkigt ibland men det blir vad man gör det till. Var även en sväng till Bainbridge som är en ö här i Seattle. Trots mina år här i WA så har jag ännu inte varit där tills nu haha. Hadeeee

Likes

Comments

Hallååå,

Så himla sjukt att vi redan är inne i sista veckan i Mars. Vad hände med tiden egentligen? Allt går så himla fort, har snart varit i USA i tre månader. Sjukt. Men jag gillar det!
Och om 43 dagar så sitter jag och Ryan på ett flygplan till Hawaii igen och jag kan knappt vänta! Tänk er en strand, en kall öl och VÄRME. Ska också bli roligt att få träffa Ryans familj igen, det händer ju inte så ofta eftersom att alla bor lite överallt i detta land. Bilden är en solnedgång från toppen av Haleakala (vulkan). Så vackert.

Något annat som jag längtar till är att en av dom allra goaste människorna jag vet kommer hit och hälsar på om cirka en vecka och jag är så otroligt taggad. Sofia heter denna fina vän och vi har känt varandra sen början av våra år som Au Pairer. Är så tacksam för att jag har henne vid min sida och att jag kan prata med henne på daglig basis. Vi har hyrt en stuga med Ryan och hans vänner i Forks (om någon kommer ihåg Twilightböckerna/filmerna så är det dit vi ska) och jag vill så gärna hikea i naturreservatet när vi är där också!

Annars då? Livet rullar på med le husband och Edgar! Vi ska försöka åka till Stevens Pass och åka skidor/snowboard. Eller ja, Ryan ska försöka lära mig åka snowboard så vi får se hur det går.
Hadeeee

Hellooo,

It's so weird that we're in the last week of March already. What happened with the time? The time is moving so quickly, I have been in the States for almost three months now. Crazy. But I like it. And in 43 days I'll be on a plane to Hawaii with Ryan and I can't wait! Imagine a beach, a cold beer and WARMTH. It's going to be fun to see Ryan's family again. They don't get to see each other as much as they'd like because everyone lives all throughout this country.

Another thing that I can't wait for is that one of the most amazing people will be coming here and I'm so excited. Sofia is her name and we've been knowing each other ever since we started our Au Pair journeys. I'm so thankful for having her by my side and that I can talk with her on a daily basis. We rented a cabin with Ryan and his friends in Forks (if you remember the Twilight books/movies that's where we're going) and I would love to do some hiking in the rainforest and prison lakes there.

Other than that life's pretty good with le husband and Edgar! We're going to try to go to the mountains this week to ski or snowboard. Or well, Ryan is going to try to teach me how to snowboard so we will see how it goes!

Likes

Comments

"I, Linda Soderlund, take the, Ryan Johnson to be my lawfully wedded husband. To have and to hold, from this day forward, in sickness and in health, for richer or for poorer, and I promise my love to you until death to us apart"

Det var vad jag sa till mitt livs kärlek fredagen den 3e mars. Känns så himla fantastiskt och samtidigt lite som en dröm. Hände det verkligen? Men det gjorde det och jag kan inte vara mer glad över att ha gift mig med min partner och bästa vän. Vi gifte oss i ett av Seattles rådhus och hade två främlingar som våra vittnen (otroligt snälla!) och allt flöt på jättebra. Jag kan erkänna att jag var lite nervös inför att stå och framför dessa människor och Ryan och upprepa vad prästen sa. Det gick toppen och behövde egentligen inte vara nervös alls, men det vore väl konstigt om man inte var det heller?

Vi firade på en av våra favorit restauranger och skålade med vin. Nu är det lätta delen över och det är dags för den lite mer knepiga delen. Att fylla i alla jäkla formulär för att göra allt officiellt. 

"I, Linda Soderlund, take the, Ryan Johnson to be my lawfully wedded husband. To have and to hold, from this day forward, in sickness and in health, for richer or for poorer, and I promise my love to you until death to us apart."

That is what I said to the love of my life Friday March 3rd. It feels so great but also a little bit like a dream. Did this really happen? It did and I can't be more happy that I got married to my partner and best friend. We got married in one of Seattles courthouses and we had two strangers as our witnesses (they were super nice!) and everything went great. I must admit that I was a little bit nervous to be standing in front of strangers and Ryan and try to repeat what the judge said. But it went great and I didn't really have to be nervous at all, but it would be strange if I wasn't nervous at all though.

We celebrated afterwards on one of our favorite restaurants and toasted with wine. The easy part is now over and it's time for the more tricky part. To fill out all the damn forms so it's official.

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle introducera Edgar för er lite mer. Vi firar ju trots allt en månad tillsammans med honom denna vecka!

Så vad är hans historia egentligen?
Jo, de på djurhemmet berättade för oss att personerna som gav honom till djurhemmet var en katt de hittat på gatan som inte hade någon ägare. Hans tänder var i väldigt dåligt skick och djurhemmet tog ju såklart emot honom.
Några dagar senare efter operationen kom dessa människor som lämnat in honom tidigare tillbaka och sa att katten var deras. Ni kan ju tänka er förvirringen på djurhemmet.
De förklarade att de ljugit och gjort som de gjort pga att de inte hade råd att betala för Edgar. Djurhemmet vägrade såklart lämna tillbaka honom. Och det förstår jag, för om man inte kan betala för sin katt och överger den så ska man ju inte ha en katt i första hand. Eller åtminstone försöka fixa hjälp på annat håll än att ljuga och utnyttja ett djurhem. Och det var där jag och Ryan kom in i bilden. Efter att Edgar spenderat cirka en månad på djurhemmet blev vi förälskade i denna Maine Coon/Himalayan mix och bestämde oss för att adoptera vår 10 åriga kille.

Det tog ett tag innan han började bli van med oss, vilket jag förstår då han hoppat från hem till hem inom så kort tid. Men efter ett tag fick vi se hans sanna personlighet och han är verkligen en gosig kille när han tillåter en. För tro mig, han spelar SVÅR haha. Men annars är han en jättegosig katt som älskar att vara i ens knä och njuta av all kärlek som han blir överöst med. Nu har det gått en månad sen vi skaffade honom och jag har har kommit till insikt att vi behöver köpa en större säng för nu är vi tre i den på nätterna haha.

⬇ (Hans favoritleksak) ⬇

Thought that I should introduce Edgar for you guys a little bit more. After all we're celebrating one month together this week!

So what is his story?

Well, the staff at the shelter told us that according to the people who brought him to the shelter that he was a stray. His teeth were in very bad condition and the animal shelter took him in of course.

A few days later after his surgery the people who brought him in came back and told the staff that it was their cat, not a stray. Can you imagine the confusion at the shelter?
They explained that they lied and did all this because they couldn't afford the dental care for Edgar. So the animal shelter refused to let the people take him back. I can understand that. Because if you can't take care of your cat you shouldn't have one in the first place. Or at least try to fix it before taking advantage of an animal shelter. And that's how Ryan and I came into the picture. When Edgar had spent one month at the shelter we found him online and fell in love with this Maine Coon/Himalayan mix and decided to adopt this 10 year old boy.

But it took awhile until he got used to us. Imagine this poor guy had been jumping from home to home in a short period of time. But after some time we got to see his personality and he is such a cozy boy when he allows you. Believe me, he plays tough! One month flew by and I realized that we have to buy a bigger bed because now we are three in the bed at night haha.

Likes

Comments

Det kanske är dags att faktiskt skriva lite om vad som händer i mitt liv just nu. Jag och Ryan befinner oss just nu i USA, tillbaka till Seattle, lägenheten och regnet. På ett sätt är det skönt att börja leva lite mer och på ett sätt är det lite tråkigt att ännu en gång lämna familj och vänner i Sverige.

Just nu söker le boyfriend jobb och förhoppningsvis kommer vi få veta något denna månad vilket kommer innebära en flytt för våran del. Vi har varit på lägenhetsjakt i Portland, Oregon och jag har förälskat mig i en sjukt fin, relativt stor och relativt nyrenoverad lägenhet. Jag själv försöker egentligen bara komma på vad jag vill plugga och bli "när jag blir stor" haha. Nått inom vården har varit i mina tankar rätt länge men nu har jag styrt åt Project Management hållet istället, så vi får se. Behöver alla tips och råd jag kan få. Hur som helst så försöker jag ta lite kurser här och där för att se vad jag vill lägga pengar på och till slut få en collegeexamen.


För cirka en vecka sedan åkte vi till ett djurhem i Bellingham för att slutligen adoptera en liten katt. Eller liten är han inte direkt, en Maine Coon/Himalayan mix så han är rätt stor. Jag rekommenderar verkligen att adoptera istället för att välja en söt liten kattunge hos någon som bara vill få lite extra pengar (hade en rätt dålig upplevelse med just en person som inte brydde sig om sina kattungar utan ville mest tjäna onödiga pengar på dem). Känns otroligt bra att få rädda en katt som förtjänar ett tryggt hem, spelar ingen roll om katten är 12 veckor eller 10 år. Att få rädda ett djurs liv och ge den ett hem med kärlek ger så mycket mer.
Säg hej till Edgar!

Maybe it's time to actually write a little about what's going on in my life right now. Ryan and I are in the states now, back to Seattle, the apartment and the rain. In one way it feels pretty nice to finally start our life together and in another way it feels sad to once again leave family and friends back in Sweden.

Right now le boyfriend is looking for jobs and hopefully we'll know more this month. Which will mean a move for us. We have been looking for apartments in Portland, Oregon and I've fallen in love with one amazing, pretty big, pretty newly renovated apartment.
When it comes to me I'm just trying to figuring out what I want to study and become "when I grow up" haha. I've been thinking about something in healthcare for quite awhile now but recently my mind has gone more towards Project Management. So we'll see. Need all the advice I can get! Anyways, I'm trying to attend some classes here and there to see what I may want to put my money into and finally get a college degree.

About a week ago we went to a Animal Rescue Center in Bellingham to finally adopt a little cat. Or well, he's not really that small. He is a Maine Coon/Himalayan mix so he is pretty big! I really recommend to adopt a cat instead of choose a cute little kitten that someone just want to make money off (had a interesting experience with a "cat mill"). It feels unbelievable good to get the chance to save another animals life and to give a cat a safe and loving home.
Say hello to Edgar!

Likes

Comments

Juli. Fick träffa Ryans barndomsvänner i Spokane (5 timmar från Seattle) och firade även 4th July i Idaho vilket blev min nionde stat. Tappade bort mina älskade solglasögon på den resan... Överraskade Ryan med fotbollsbiljetter till Sounders. Åkte till Leavenworth och fick träffa hans pappa. Bestämde oss för att överraska min familj och åka hem tidigare än vad de trodde. Köpte biljetter och kom hem lagom till min älskade systers födelsedag.

July. Got to meet Ryans childhood friends in Spokane (5 hours from Seattle) and we celebrate 4th July in Idaho which became my 9th state. Lost my favorite sunglasses on that trip... Surprised Ryan with Sounders soccer tickets. Went to Leavenworth and got to meet his dad. Decided to surprise my family and go home earlier than expected. Bought flight tickets and came home in perfect time to my beloved sisters birthday.

Augusti. Försökte bli van att vara tillbaka i Sverige igen. Fick visa vad karnevalen var för Ryan, vilket innebar bugg i parken. Hade otroligt kul på en kräftskiva. Började på älskade Apotea igen. Åkte till Göteborg.

August. Getting used to being back in Sweden. Got to show Ryan what the carnival is all about, which meant dancing. Had a blast at a crayfish party. Started at lovely Apotea again. Went to Göteborg.

September. Gick på några otroligt fina promenader med mina favoriter i sensommaren. Firade ett helt år med min galne amerikan.

September. Went on some beautiful walks with my favorites in the late summer. Celebrated a whole year with my crazy american.

Oktober. Bestod av fler fina promenader. Kämpade att få Ryans turistvisum förlängt så att han kunde stanna över jul. Men han var tvungen att åka hem igen vilket innebar att Skype och FaceTime blev våra bästa vänner igen.

October. Had some more beautiful walks. Tried to get Ryans tourist visa extended so he could stay over Christmas. But he had to go back home which meant that Skype and FaceTime became our best friends again.

November. Födelsedagsmånad! Ryan kom hem några dagar innan min födelsedag. Det snöade. Hade mysmiddag med Karro och Alicia. Mamma och pappa överraskade oss med kattungar. Åkte till Stockholm och fick äntligen träffa fina Sofia igen! Jag klippte av barret. Vi introducerade min familj för Thanksgiving (vilket innebar att jag hade en hand i en kalkon) och Ryan fyllde år!

November. Birthday month! Ryan came home a couple of days before my birthday. It snowed. Had a cozy dinner with Karro and Alicia. Mom and Dad surprised us with rescued kittens. Went to Stockholm to finally see Sofia again! I cut my hair off. We introduced my family to Thanksgiving (I had a hand inside a turkey!) and Ryan's birthday came.

December. Var på Håkan Hellström med sis och Ryan. Tittade på finaste femmorna på Lucia. Gjorde pepparkakshus, knäck osv. Firade jul med släkt och familj. Åkte till Polen och firade nyår.

December. Went to Håkan Hellström with sis and Ryan. Watched Lucia in church. Made gingerbread houses, butterscotch and so on. Celebrated Christmas with the family. Went to Poland and celebrated New Years.

Likes

Comments

Hej hallå! Jag är tillbaka och jag har bestämt mig för att återuppta mitt bloggande igen och förhoppningsvis kunna göra ett bättre jobb än sist. Mitt sista inlägg var alltså för ett helt år sedan och jag vill be om ursäkt för dålig uppdatering om någon stackare fortfarande läser min blogg. Tänkte börja mitt bloggande med en recap från 2016!

Hi hello! I'm back and I've decided to give my blog a second chance and hopefully do a better job than last time. My last post was one year ago and if some poor creature is still reading my blog I want to apologize for bad updates! So let's begin my blogging with a recap from 2016!

Januari. Slutade som Au Pair. Åkte till Hawaii för första gången. Gjorde min första tatuering. Sa hejdå till Seattle och Ryan och hej till Sverige, familj och vänner. Fick träffa det nya tillskottet i familjen, Enzo.

January. Stopped working as an Au Pair. Went to Hawaii for the first time. Did my first tattoo. Said good bye to Seattle and Ryan and hello to Sweden, family and friends. Got to meet Enzo, the newest family member.

Februari. Spelade fotbollscup med bästa laget. Började på ett nytt jobb, Apotea. Vilket betydde mer kaffe till mig.

February. Played indoor soccer with the best team. Began a new job, Apotea. Which meant more coffee for me.

Mars. Räknade ner dagarna tills Ryan skulle komma och hälsa på. Åkte till Sala Silvergruvan med honom, Karro och Alicia. Hade två fantastiska veckor. Avslutade Mars i Stockholm innan det var dags att säga hejdå igen...

March. Counted down the days until Ryan was going to come and visit. Went to the mine in Sala with him, Karro and Alicia. Had two amazing weeks. Ended March in Stockholm until it was time to say goodbye again..

April. Flög förbi, gjorde inte så mycket än att jobba och hänga med familj och vänner. Klippte av mig håret. Spelade och tittade på fotboll. Valborg kom och firade den med fina vänner.

April. Went past pretty quickly, didn't do too much other than work, hang out with family and friends. Got a new haircut. Played and watched soccer. Valborg came and celebrated that with awesome friends.

Maj. Räknade ner dagarna tills jag fick krama om Ryan igen. Slutade på Apotea och åkte till Seattle den 15e. Fick även se Hawaii för andra gången och dessutom träffa Ryans familj. Befann mig över molnen på vulkanen Haleakala och fick se en sjukt fin solnedgång.

May. Counted down the days until I could hug Ryan again. Stopped working at Apotea and went to Seattle on the 15th. Got to see Hawaii for the second time(!) and also meet Ryans family. Was higher up than the clouds on Haleakala the volcano and got to see a beautiful sunset.

Juni. Upptäckte ett av mina favoritspel Banangrams, gick på en välgörenhetsgala som Ryans nära vän hade (så stolt!). Tog tupplurar i Rosträdgården, firade midsommar med svenskar och amerikaner och skrattade ihjäl mig när "Helan går" sjöngs (sista bilden är hur vi "översatte" texten till engelska).

June. Discovered one of my favorite games, Banagrams. Went to a charity event that one of Ryans closest friends threw (so proud!). Took naps in the Rose garden, celebrated midsummer with Swedes and Americans and laughed so hard when I heard the Americans sing "Helan går" (last picture is how we translated the lyrics to English).

Likes

Comments

2016. Det är 2016. Hur konstigt är inte det? Ursäkta för min frånvaro här på bloggen men har inte riktigt känt för att skriva. Fick i alla fall fira in det nya året på bästa sätt. Med de människor som betyder allra mest. Åt trerätters hos Märta med alla tjejerna och även grabbarna. Otroligt roligt! Runt 12 gick vi ut på gatan och såg på fyverkerierna från Space Needle för att sedan åka iväg till en annan fest.

Vad har hänt sen sist då? Julpysslat och fått baka med lillan. Min familj hemma i Sverige har skaffat hund (!!), jag och Sofia har varit på vårt första Ugly Christmas Sweater Party, tagit av min tandställning har jag gjort också, så raka tänder nu! Firat jul med min värdfamilj och även fått min flyginformation hem till Sverige. Och ja jag börjar faktiskt längta lite. Och så nu har jag fått fira nyår i staterna. Och det är bara 10 dagar kvar tills jag flyttar ut ur huset som varit mitt i ett år.
Så konstigt men jag är så redo!

2016. It's 2016. How weird is that? I'm sorry for being a bad blogger but I just haven't had time or any energy to write. I got to celebrate NYE in the best way possible. With the people who matters the most. We had a three course dinner at Märtas with the girls and guys. Around 12 we went out on the streets to look at the fireworks from the Space Needle.

What has happen since last time? I've been making some arts and crafts in true Chritmas spirit with my girl. My family back home in Sweden bought a dog (!!), Sofia and I have been to our first Ugly Christmas sweater party. I finally took my braces off, I have so straight teeth now! I've been celebrating Christmas and I also got my flight information for my return to Sweden. And yes, honestly I'm starting to miss home. And this week I celebrated NYE! And now it's only 10 more days until I move out of the house that have been my place for one year.
So weird but I'm so ready!

Likes

Comments

​En månad kvar tills jag sitter på flyget hem. Bara en månad. 

Likes

Comments