Vad hände med vädret?

Ja, den stora frågan är ju vad som hände med vädret? Hela veckan har det varit soligt och 20 grader varmt, UNDERBART. Men nu har värmen försvunnit och det ska enligt prognosen vara ostadigt väder och typ 10 grader iallafall två veckor framåt. Vart tog sommaren vägen? Det ska regna på lördag när vi ska till Vännäs och tävla så idag har jag varit förbi Hööks och köpt regnbyxor (sådana som bara sitter på låren), annars blir det ju så himla halkigt i sadeln haha. Jag tycker inte om att tävla när det är dåligt väder eftersom allt blir blött och lerigt, men det är bara att försöka tänka på något positivt!

För Chippen blev det ett pass ute på ridbanan i regnet imorse. Ett mindre bra ridpass då han var otroligt spänd redan från början och väldigt svår att få avslappnad. Sedan blir det lite som en ond cirkel när han håller på att bocka och studsa så blir jag omedvetet spänd. Han har varit avslappnad och fin att rida tidigare i veckan så jag vet inte om det var vädret som gjorde honom på dåligt humör idag? Sedan hade han även ländtäcke på sig men eftersom han är 10 år tycker jag att han borde vara van vid det. Annars kommer jag inte på något som var annorlunda idag jämfört med tidigare i veckan. Jag avslutade med att rida i ridhuset och då kändes han som vanligt igen, skönt att avsluta passet på ett bra sätt iallafall!

Imorgon hade jag egentligen planerat en uteritt i skogen men det verkar som om regnet ska hålla i sig så troligtvis blir det ett pass i ridhuset istället för att få en bra uppladdning inför lördag! Sedan ska stallet fixas och alla saker smörjas och packas innan jag börjar jobbet 09.30. det lär bli en stressig morgon 😂

  • Postad i: Vardag

Gillar