Snö??

Nu tror jag nästan att jag går i ide. Det är tredje oktober och det har snöat (!?!?) här i Umeå idag, alldeles för tidigt om ni frågar mig. Som tur är så är det inget som har lagt sig på backen utan allt smälte bort direkt. Men alltså snö i början av oktober, hur sjukt är inte det?

Annars har dagen gått i ett känns det som. Tiden bara springer iväg. Jag jobbade mellan 07.15-16.15 och efter jobbet åkte jag direkt till stallet. Chippen fick gå i skrittmaskinen och under tiden mockade jag både boxen och hagen. Sedan testade jag att schamponera hans man och svans med tjärschampot från Ekholms Prob som kom med posten igår. Det lär förmodligen inte märkas någon skillnad efter bara en användning men det ska bli spännande att se om han kliar mindre efter regelbunden användning. Hoppas på det bästa iallafall! 

Igår var det hoppträning för Camilla och jag var inte hemma för än vid 22.30 så jag har varit något trött idag. Träningen igår gick iallafall bra! Det var mycket fokus på markarbete och inte särskilt mycket hoppning. Vilket passade bra med tanke på att vi tävlade i helgen. Vi hade som vanligt en gemensam uppvärmning i både trav och galopp i form av en evighetsövning. Två volter över sockerbitshinder på ena långsidan, öppna/sluta på kortsidorna och skänkelvikningar på andra långsidan - nyttigt! Egentligen skulle vi rida hela övningen utan stigbyglar men jag tycker Chippen blir spänd och kort när jag rider utan stigbyglar så jag med stigbyglar men satt ner hela tiden. Träningsvärken idag är inte att leka med, haha. Vi avslutade med att hoppa en linje med tre räcken där vi red på både 5 och 4 galoppsprång. Chippen har stor galopp och hoppar långt så jag fick verkligen kämpa för att klämma in våra 5 galoppsprång. Han kändes pigg och glad, och jag börjar hitta ridningen på honom, vilket känns riktigt roligt!

Gillar