Hoppträning för Eva

Så fort jag kom tillbaka från Skellefteå skyndade jag mig till stallet för att packa in Chippen och utrustning i transporten, för att sedan åka in till hippologum och hoppträna för Eva. Det var en väldigt nyttig träning för mig och Chippen idag med mycket fokus på banhoppning. Vi värmde upp lite lätt med galoppbommar på volt och sedan ett räcke med två galoppbommar framför. Sedan var det fullt fokus på hinder utan ”hjälpmedel” i form av galoppbommar osv. Vi hoppade lite olika linjer innan vi avslutade med att hoppa en bana på 8 hinder. Det var första gången vi hoppade en längre bana tillsammans, väldigt nyttigt eftersom vi ska vara med på en pay&jump nästa vecka!

Jag får dock himla svårt att andas när jag rider en längre bana och då blir min ridning även sämre i slutet av banan. Jag vet inte om det beror på att jag koncentrerar mig så mycket att glömmer andas eller om det är astma eller liknande. Väldigt irriterande är det iallafall. Ska försöka tänka på att andas nästa gång jag hoppar och se om det blir någon skillnad!

Det jag tar med mig från träningen är att tänka på mina händer så dom inte blir för höga och samt att röra mer på fingrarna så Chippen inte tar tag i bettet och blir stark efter hinderna. Sedan jobbar jag även på att rida med en mjukare hand och ge mer eftergift i språnget!

Gillar

Kommentarer