Hoppträning

Idag hopptränade jag med Peppe för Eva Jonsson och till en början gick det allt annat än bra. Jag provade att rida honom på ett nova-bett och det fungerade inte alls utan blev alldeles för snällt. Så jag bytte tillbaka till pelhamet ganska direkt efter att vi hade börjat hoppa och då blev det stor skillnad på honom. Jag får helt enkelt fortsätta hoppa på det tills vi hittar något annat som fungerar bättre!

Till skillnad från träningen i tisdags där vi mest hoppade enkelhinder hoppade vi lite fler hinder i följd idag. Det var ganska nyttigt för mig då jag behöver hitta flytet och rätta känslan både mot och mellan hinder. Eftersom Peppe blir ganska stark och drar iväg efter hindren blir jag lätt fast i handen och backar lite väl mycket i anridningen ibland, dessutom måste jag jobba på att fånga upp honom lite snabbare. Han var ungefär lika pigg och studsig som på förra träningen och drog till och med iväg i en lång bockserie efter ett hinder (haha) men han blev bättre ju längre träningen gick. Han behöver hoppa flera gånger i veckan så han inte taggar till så mycket. Nu framöver är planen att fortsätta träna för både Camilla och Eva, det tror jag blir bra!

Här är en film från dagens träning som jag klippte ihop lite snabbt, ni får gärna ha lite överseende med att det är drygt ett år sedan(!!) vi hopptränade regelbundet senast så jag är väldigt väldigt ringrostig. Men det känns riktigt roligt att vara igång och hoppa igen!

Gillar