Gårdagens tävling

Igår åkte vi till Skellefteå över dagen för att tävla. Vi hoppade två låga klasser (90 cm och 1 meter) för att ta det som träning. Jag har ju haft en hel del problem med Chippen efter vintervilan och inte riktigt fått det att fungera på tävling än. Nu var det i och för sig bara andra tävlingen för i år men resultaten var inget att hänga i julgranen. I första klassen fick vi 4 fel men känslan var inte särskilt bra och jag tycker inte att han hade sin vanliga bjudning. Annars var det väl en ok runda ändå.

Till andra rundan provade jag att ta bort padden under sadeln och jag tycker att han fick en lite bättre framåtbjudning. Det kändes iallafall bättre både inne på framridningen och på framhoppningen! Inne på banan gick det dock inte lika bra och vi fick två stopp (som var mitt fel) och en rivning. Alltså jag vet inte riktigt vad som har hänt men det är som att jag har glömt bort hur man rider. Sedan sätter nog den mentala biten en del käppar i hjulet också. Men det är bara att nöta vidare så kanske min ridning kommer tillbaka igen.

Jag har även bokat sadelprovning för att checka så att sadeln sitter bra, något jag tycker är jätteviktigt. Tyvärr är den enda bra sadelprovaren här uppe i norrland fullbokad fram till maj. Men jag ska prova rida utan fårskinnspadden nu ett tag och se om det känns någon skillnad ifall han skulle ha breddat sig!

Gillar